karolina083 23.06.08, 14:31 to normalne jak niemowlak-7 tygodni,ma zimne raczki i nozki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ez-aw Re: Raczki i nozki 23.06.08, 15:23 Wiele małych dzieci poci się na "zimno". Może dlatego masz takie wrażenie? Jeśli zdejmiesz po jakimś czasie skarpetki, to nóżki też są zimne? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina083 Re: Raczki i nozki 23.06.08, 15:35 tak,przy zdejmowaniu skarpetek tez sa chlodnawe Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Raczki i nozki 23.06.08, 15:29 Mnie się wydaje, że normalne, ja tak ponoć mam od dzieciństwa, a mój synek też ma właściwie rączki i stópki chłodne lub zimne, chyba, że śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina083 Re: Raczki i nozki 23.06.08, 15:37 przeciez nie zaloze mu skarpetek i rekawiczek, u nas taaaakie upaly Odpowiedz Link Zgłoś
ewika0502 Re: Raczki i nozki 23.06.08, 15:42 mnie też wydaje się to normalne. Mój mały miał zawsze zimne rączki, a nóżki czasami i nawet zastanawiałam się dlaczego. A paradoks polegał na tym,że na dworze miał ciepłe rączki a w domu zimne. Jak był noworodkiem nakładalam mu rekawiczki, takie niedrapki, ale potem dałam spokój i stwierdziłam,że taka jego uroda, bo ja też mam często zimne ręce. A jeśli chodzi o to pocenie "na zimno", to coś w tym jest, bo jak czasami zdejmuję małemu skarpetki, to często są wilgotne, a nóżki ma zimne... Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: Raczki i nozki 23.06.08, 15:46 Moja córcia (2 m-ce) ma dokładnie tak samo - w domu rączki i nóżki chłodne, a na dworze cieplutkie. W domu ubieram malej skarpety i to trochę pomaga. Ponoć u tak małych dzieci to normalne, związane to jest z krążeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela25 Re: Raczki i nozki 23.06.08, 16:51 Nie wiem po co w domu zakładasz skarpetki. Przecież dziecku nie jest zimno !! Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: Raczki i nozki 23.06.08, 16:58 Po to właśnie, by nie miała nóżek zimnych jak lód. Kiedy je zakładam nóżki robią się cieplejsze. Nie sądzę, bym robiła tym małej krzywdę więc nie rozumiem tego wykrzyknika na końcu zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
ewika0502 Re: Raczki i nozki 23.06.08, 18:05 ja też nie rozumiem tego oburzenia (wykrzyknienia), bo sama często zakładam skarpetki w mieszkaniu i sobie i małemu, bo oboje mamy często zimne stopy Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: Raczki i nozki 23.06.08, 18:46 No właśnie. Ja też często mam zimne stopy nawet wtedy, gdy nie jest mi zimno - i nie jest to zbyt przyjemne uczucie. Myślę, że maluch też może to odbierać jako pewien dyskomfort. I dlatego nie widzę nic złego (a wręcz przeciwnie) w założeniu córeczce skarpetek, zwłaszcza, że to skutkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Raczki i nozki 23.06.08, 21:32 Absolutnie normalne. Noworodki i takie małe niemowlęta maja niedojrzały układ krążenia i "koncówki" najczęściej są chłodniejsze niz reszta ciała. Moje dzieci oprócz rak i nóg miały zimne noski Dlatego sprawdza się, czy dziecku ciepło, na karczku. Odpowiedz Link Zgłoś
kinmalek Re: Raczki i nozki 23.06.08, 23:32 całkowicie normalne!!!czasami nawet ciepłe rączki mogą świadczyć o gorączce. Odpowiedz Link Zgłoś