Dodaj do ulubionych

Raczki i nozki

23.06.08, 14:31
to normalne jak niemowlak-7 tygodni,ma zimne raczki i nozki?
Obserwuj wątek
    • ez-aw Re: Raczki i nozki 23.06.08, 15:23
      Wiele małych dzieci poci się na "zimno". Może dlatego masz takie wrażenie? Jeśli
      zdejmiesz po jakimś czasie skarpetki, to nóżki też są zimne?
      • karolina083 Re: Raczki i nozki 23.06.08, 15:35
        tak,przy zdejmowaniu skarpetek tez sa chlodnawe
    • orvokki Re: Raczki i nozki 23.06.08, 15:29
      Mnie się wydaje, że normalne, ja tak ponoć mam od dzieciństwa, a mój synek też
      ma właściwie rączki i stópki chłodne lub zimne, chyba, że śpi.
    • karolina083 Re: Raczki i nozki 23.06.08, 15:37
      przeciez nie zaloze mu skarpetek i rekawiczek, u nas taaaakie upaly
    • ewika0502 Re: Raczki i nozki 23.06.08, 15:42
      mnie też wydaje się to normalne. Mój mały miał zawsze zimne rączki, a nóżki
      czasami i nawet zastanawiałam się dlaczego. A paradoks polegał na tym,że na
      dworze miał ciepłe rączki a w domu zimne. Jak był noworodkiem nakładalam mu
      rekawiczki, takie niedrapki, ale potem dałam spokój i stwierdziłam,że taka jego
      uroda, bo ja też mam często zimne ręce. A jeśli chodzi o to pocenie "na zimno",
      to coś w tym jest, bo jak czasami zdejmuję małemu skarpetki, to często są
      wilgotne, a nóżki ma zimne...
      • ewuncia.a Re: Raczki i nozki 23.06.08, 15:46
        Moja córcia (2 m-ce) ma dokładnie tak samo - w domu rączki i nóżki chłodne, a na
        dworze cieplutkie. W domu ubieram malej skarpety i to trochę pomaga. Ponoć u tak
        małych dzieci to normalne, związane to jest z krążeniem.
        • rachela25 Re: Raczki i nozki 23.06.08, 16:51
          Nie wiem po co w domu zakładasz skarpetki. Przecież dziecku nie jest
          zimno !!
          • ewuncia.a Re: Raczki i nozki 23.06.08, 16:58
            Po to właśnie, by nie miała nóżek zimnych jak lód. Kiedy je zakładam nóżki robią
            się cieplejsze. Nie sądzę, bym robiła tym małej krzywdę więc nie rozumiem tego
            wykrzyknika na końcu zdania.

• ewika0502 Re: Raczki i nozki 23.06.08, 18:05
              ja też nie rozumiem tego oburzenia (wykrzyknienia), bo sama często zakładam
              skarpetki w mieszkaniu i sobie i małemu, bo oboje mamy często zimne stopy
              • ewuncia.a Re: Raczki i nozki 23.06.08, 18:46
                No właśnie. Ja też często mam zimne stopy nawet wtedy, gdy nie jest mi zimno - i
                nie jest to zbyt przyjemne uczucie. Myślę, że maluch też może to odbierać jako
                pewien dyskomfort. I dlatego nie widzę nic złego (a wręcz przeciwnie) w
                założeniu córeczce skarpetek, zwłaszcza, że to skutkuje.
    • mika_p Re: Raczki i nozki 23.06.08, 21:32
      Absolutnie normalne.
      Noworodki i takie małe niemowlęta maja niedojrzały układ krążenia i "koncówki"
      najczęściej są chłodniejsze niz reszta ciała. Moje dzieci oprócz rak i nóg miały
      zimne noski smile
      Dlatego sprawdza się, czy dziecku ciepło, na karczku.
    • kinmalek Re: Raczki i nozki 23.06.08, 23:32
      całkowicie normalne!!!czasami nawet ciepłe rączki mogą świadczyć o gorączce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka