misiaczekmoj 12.07.08, 23:20 Jak moje dziecie zacznie raczkowac ,po jakiej podlodze jest najlepiej.Czy moze byc drewniana?Dywan?Gumoleum?Co bedzie najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figrut Re: Jaka podloga 12.07.08, 23:50 Na okres raczkowania połóż w całym mieszkaniu wykładziny dywanowe. Na czas samodzielnego chodzenia i rozdeptywania chrupek załóż panele podłogowe - łatwiej zmyć i nie ziębią. Około 2 roku życia nadchodzi okres, kiedy dziecko odkrywa wielką frajdę z zabawy wodą - wtedy załóż terakotę, bo panele się rozpulchnią od ciągłej wilgoci. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamir1 Re: Jaka podloga 13.07.08, 12:24 ja mam wszedzie panele podlogowe a w korytarzu plytki i synek raczkowal po calym domu bez problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.g.a Re: Jaka podloga 13.07.08, 14:27 W domu mam parkiet,panele i płytki,mały nie ma problemu by raczkować.Jak tu ktoś napisał,nieważne jaka podłoga,byle w miarę czysta Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_p Re: Jaka podloga 13.07.08, 14:55 u nas w domu sa panele,ktore w poczatkach raczkowania cora wykorzystywała .. slizgajac sie potem jej przeszło i teraz jest wysmienitym "raczkiem". dbam tylko,zeby podłoga była czysta (bo wszystko co na niej znajdzie laduje w buzi) i zakładam dresiki,zeby nie poscierała kolanek. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Jaka podloga 13.07.08, 19:28 Najlepszy dywan, bo amortyzuje ewentualne upadki i nóżki się nie rozjeżdżają U siebie w domu takowego nie posiadam, więc pożyczyłam na kilka m-cy od rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś