yola66 01.10.03, 13:34 Mój półroczny synek dorobił się pierwszych dwóch ząbków. Wyczytałam w jakiejś gazecie, że nawet te dwa powinnam już mu czyścić. W jaki sposób to robic??? I czy naprawdę jest to konieczne?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morena4 Re: mycie ząbków 01.10.03, 22:15 W mądrych książkach jest napisane, żeby zanim jeszcze wyrosną ząbki masować dziąsła specjalną szczoteczką. Kiedy już pojawią się te pierwsze powinno się je czyścić, ale nie każde dziecko sobie na to pozwala. Najlepszym rozwiązaniem jest dać dziecku szczoteczkę do zębów jako zabawkę, a maluch i tak włoży ją sobie do buzi. Bawiąc się i poznając nowy przedmiot, nieświadomie będzie robił to co trzeba ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: mycie ząbków 01.10.03, 22:55 Ja kupiłam taką silikonową szczoteczkę bo mamy juz 6 zębów) (8mies) parę dni trwało zanim mała się przyzwyczaiła ale teraz daje sobie wymasować całe szczęki- chyba pomaga jej na swędzenie.Ja robię to tak ,że leję troszkę wody do kubeczka i kilkakrotnie płuczę szczoteczkę.Faktycznie trochę tych farfocli się zbiera Odpowiedz Link Zgłoś
neniach Re: mycie ząbków 05.10.03, 13:44 Mój synek tez ma dwa zabki.Myje i masuje silikonowa szczoteczka zakladana na palec.Malec uwielbia to cudo.Przynosi tez ulge dziaselka,szczególnie wtedy gdy swedza. pozdrawiam mama Ernesta Odpowiedz Link Zgłoś