Dodaj do ulubionych

prężenie przy jedzeniu-prosze pomóżcie

03.09.08, 20:31
mamy błagam pomóżcie moj syn ma 4 miesiace i nie chce jesc na sam widok butelki zaczyna płakać pręży sie i krzyczy a jest głodny.od początku je nutramigen a od jakiegos miesiaca zacza wymyslac zeby jesc tylko na rekach i to spacerując a od wczoraj zacią się zupełnie przez sen je normalnie. gardło czyste pluca i oskrzela tez na zeby jeszcze chyba za wczesnie a pozatym dziasla nie sa spuchniete ani czerwone, nawet sie nie slini, moze brzuszek go boli ale jak odstawiam butelke i biore go tak na prost jak do bekania przestaje płakać i se prezyc i jest ok do puki znowu nie chce dac mu butelki. woda i herbatki-pije wpożądku.
Obserwuj wątek
    • maleninki Re: prężenie przy jedzeniu-prosze pomóżcie 03.09.08, 20:36
      ja karmię piersią, córka 10-go kończy 4mce i mamy tak samo: przez sen jest
      super, w dzień masakra sad dziecko jest zdrowe, nawet w poradni laktacyjnej byłam
      i wszystko wydaje się być ok, a nie chce jeść i słąbo przybiera na wadze sad
      • maleninki Re: prężenie przy jedzeniu-prosze pomóżcie 03.09.08, 20:37
        może to skok rozwojowy - u mnie to zaczęło się w 15 tygodniu życia
        • martuska_xxx Re: prężenie przy jedzeniu-prosze pomóżcie 03.09.08, 20:42
          i długo to u ciebie trwało ten skok i co to jest wogóle
          • maleninki Re: prężenie przy jedzeniu-prosze pomóżcie 03.09.08, 21:23
            jeszcze trwa sad poczytaj sobie:
            kobieta.wp.pl/kat,26335,wid,9961487,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=2&ticaid=168b5
    • jak_na Re: prężenie przy jedzeniu-prosze pomóżcie 03.09.08, 21:31
      U mnie jest to samo, ale mamy podejrzenie infekcji dróg moczowych. Przedwczoraj
      Michasia gorączkowała. Zrobiliśmy posiew moczu. Czekamy na wynik badania. Może
      warto byście też takie badanie zrobili?
      • martuska_xxx Re: prężenie przy jedzeniu-prosze pomóżcie 03.09.08, 21:37
        jutro idziemy na wyniki ale ta sytuacja juz trwa dluzszy czas i jest coraz gorzej zobaczymy a moze wiecie ile sie czeka na wyniki posiewu kału i moczu
        • maleninki Re: prężenie przy jedzeniu-prosze pomóżcie 03.09.08, 21:39
          ja robiłam takie badania jak tylko zaczęły się problemy-wszystko w normie.
        • jak_na Re: prężenie przy jedzeniu-prosze pomóżcie 04.09.08, 07:24
          Wynik posiewu moczu ma być za dwa dni, pod warunkiem, że wszystko będzie ok.
          Jeśli coś tam wyhodują, to trzeba czekać trochę dłużej.
    • martuska_xxx Re: prężenie przy jedzeniu-prosze pomóżcie 03.09.08, 23:21
      do wczoraj grymasil przy jedzeniu ale wystarczylo go troche ponosic i dalej jadl od wczoraj masakra zacza marudzic juz sie tyle nie smieje jutro odbieram wyniki a w piatek usg brzuszka ale do tej pory to ja juz chyba umre
      • bionicteddy a może to refluks? 03.09.08, 23:37
        moi panowie strasznie plakali, zwlaszcza jak zaczeli jesc (prezyli
        sie, przerywali i zaczynali plakac), mieli tez okropnie gazy. jest
        lepiej, bo: 1) wiecej sie ruszaja, 2) jedza geste jedzenie (maja 8 i
        pol miesiaca). dwa dni temu lekarz autorytatywnie stwierdzil, ze to
        wszystko przez refluks. dziecko noszone odpreza sie i chyba wtedy
        tak bardzo ten pokarm nie wraca. tak samo z plynami chyba
        lepiej 'wlatuja' niz mleko/kaszka. a czkawki ma? a kwasny zapach z
        buzi? to pewnie refluks.
        • martuska_xxx Re: a może to refluks? 03.09.08, 23:39
          CZASAMI TAK CZKAWKI JUZ ZADKO KIEDYS CODZIENNIE po kilka razy dziennie ulewa czesto ALE ON TERAZ NIE CHCE JUZ JESC NIE WIEM CO MAM ROBIC
    • emilka_x Re: prężenie przy jedzeniu-prosze pomóżcie 04.09.08, 10:07
      Ja tak miałam z moją córcią,też zaczeło się to u niej około 5 miesiąca,byłam
      załamana,jedynie w nocy jakoś udawało mi się jej wepchać butle,a w dzień miałam
      taktykę,najpierw pokazywałam jej butelkę z wodą przystawiałam do ust a jak tylko
      otwierała buzie to wkładałam butelkę z mlekiem,nie zawsze skutkowało ale każdy
      zjedzony posiłek przez nią świętowałam.Trwało to 3 tygodnie,później wszytko
      wróciło do normy i je teraz ze zdwojoną siłą,fakt że mało przybrała na wadze ale
      anemii na szczęście nie ma.
      • martuska_xxx Re: prężenie przy jedzeniu-prosze pomóżcie 06.09.08, 22:35
        wiecie co jestem beznadziejnie glupia zrobilam analize moczu posiew kalu a nawet usg jamy brzucha a to poprostu zabki
        • maleninki Re: prężenie przy jedzeniu-prosze pomóżcie 07.09.08, 21:30
          wiesz co? to przejdzie, Nina już 4 dni je normalnie+ butelkę extra jej gdzieś na
          mieście wpycham (60-80ml wypija extra z butli, poza tym co 2-3 godziny cyś).
          bedzie dobrze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka