goskamaja 12.09.08, 11:47 Witam,zastanawiam się nad kupnem laktatora.Który jest lepszy:ręczny czy elektryczny?Czy jest duża różnica(poza tą w cenie)? Jak długo ściąga się pokarm tym zwykłym, ręcznym?Dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawusia111 Re: jaki laktator? 12.09.08, 15:42 Wszystko zależy od tego ile pieniędzy chcesz wydać na laktator. Polecam zdecydowanie laktator elektryczny firmy Medea. Wcześniej używałam laktator ręczny Avent ale po kilku razach bolała mnie ręka i ogólnie nie byłam zadowolona więc zakupiłam elektryczną Medee. Teraz jestem zadowolona ponieważ podczas odciągania mogę nawet poczytać książkę lub przeglądać internet. Jedyną wadą tego laktatora jest to że głośno chodzi ale mi to nie przeszkadza i nie wróciłabym spowrotem do ręcznego Aventu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmundoponownie Re: jaki laktator? 12.09.08, 16:31 ja rowniez mialam elektryczna medele, wypozyczylam ze szpitala. I bylam zachwycona, bo recznie to mi ręka prawie odpadla. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: jaki laktator? 12.09.08, 18:29 To zależy od tego jak często laktatora zamierzasz używać. Jeśli sporadycznie to chyba szkoda kasy na laktator elektryczny, bo ja gdybym nie wracała do pracy po urlopie macierzyńskim - użyłabym laktatora pewnie z 5 razy na cały okres karmienia. Jeśli zamierzasz ściągać mleko regularnie - to polecam laktator elektryczny. Ja mam Avent ISIS Uno i mogę polecić Ci ten laktator. Ręczny laktator Avent ściąga mleko bardzo szybko, bo miałam go przy pierwszym dziecku. Zaletą elektrycznego jest to, że nie musisz sama naciskać rączki, tylko możesz w tym czasie siedzieć sobie w internecie . 180 ml mleka ściągam w ok 20 minut. W Avent laktator elektryczny to poprostu głowica nałozona na ten sam korpus, który jest w ręcznym laktatorze. Po zdjęciu głowicy można go używać jako laktatora ręcznego. Odpowiedz Link Zgłoś
stryjka Re: jaki laktator? 12.09.08, 20:54 ja do 6-tego miesiąca karmiłam naturalnie,a jak wróciłam do pracy to zaczęłam ściągać Medela Mini elektryk w pracy,polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
green_kumak Re: jaki laktator? 12.09.08, 21:34 Witam.Gorąco polecam laktator elektryczny Medela.Będąc jeszcze w ciąży zakupiłam ręczny Avent i uzyłam go chyba z 2 razy.Generalnie , jak dla mnie , beznadzieja . Od razu po wyjściu ze szpitala pojechaliśmy z mężem kupic elektryczny Medela ( używałam go w szpitalu ) . Z uwagi na fakt , że w chwili obecnej laktator przestał mi już byc potrzebny mogę Ci odsprzedac laktator Medela bądź Avent za pół ceny . Tak jak napisałam Avent używany był ok. dwóch razy , a Medela przez 2,5 tygodnia . Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: jaki laktator? 12.09.08, 21:37 Ogólnie polecam Medela. Ja miałam ręczny, ściągałam 4msc i dałam radę. Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia111 Re: jaki laktator? 13.09.08, 09:38 Kup sobie ostatni numer magazynu : Mamo to ja (październik) tam jest opis wybranych modeli laktatorów ręcznych i elektrycznych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
katharinasz-s Re: jaki laktator? 13.09.08, 09:54 Ja zakupiłam ręczny Lovi Canpol Baby. Mi odpowiada. Odciąganie mleka z jednej piersi u mnie trwa około 10 minut (ok. 60 ml). Ręka... No cóż, jest to sposób na gimnastykę nadgarstków. Dostałam wcześniej od znajomych "laktę". Ale jest beznadziejny... Odpowiedz Link Zgłoś
hanah.vic Re: jaki laktator? 13.09.08, 11:18 goskamaja napisała: > Witam,zastanawiam się nad kupnem laktatora.Który jest lepszy:ręczny > czy elektryczny?Czy jest duża różnica(poza tą w cenie)? Jak długo > ściąga się pokarm tym zwykłym, ręcznym?Dzięki za odpowiedzi Ja mam laktator Aventa i jestem z niego bardzo zadowolona. Na temat różnicy się nie wypowiem bo nie wiem. Ręcznym laktatorem dość szybko ściąga się pokarm. Odpowiedz Link Zgłoś
zoska7373 Re: jaki laktator? 14.09.08, 19:32 tylko mini electric medela mam i ciągle od 4 mscy uzywam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiamc Re: jaki laktator? 15.09.08, 08:28 Polecam elektroniczny Aventu (Avent isi IQ UNO). W porownaniu z ręcznym wypada rewelacyjnie pod względem szybkości i ilości odciągniętego mleka. Odpowiedz Link Zgłoś