16.09.08, 11:50
moj syn ma 4,5 miesiaca od 1,5 miesiaca je niechetnie tzn jest glodny zlapie pre razy smoczek potem go wypluwa i znowu chce to zaczyna plakac (2h je 120) no chyba ze przez sen to wtedy je(ale ostatnio nawet przez sen zabiera główke) do buzi wogole nie da zajzec wiec nie wiem co tam sie dzieje. 2 tygodnie temu ze dziaselka na gorze tu gdzie sa 1 sa czerwone i okropnie spuchniete ale maly sie nie slini (tzn slinil sie wczesniej a teraz nic) nie mam pojecia co sie dzieje noce spi normalnie czasami tylko popiskuje zreszta w dzien tak samo no i marudzi ciezko go czyms zajac raczki pakuje do buzi (ale to chcyba normalne w tym wieku) a i jeszcze jedno ma luzne stolce 1 raz dziennie. Przebadalam go(tzn-mocz kal usg brzucha) i nic mu nie jest. normalnie mam dosc POMOZCIE
Obserwuj wątek
    • martuska_xxx Re: ząbki??? 16.09.08, 12:26
      prosze poradzcie cos
      jestem zlamana nie wiem co sie dzieje
    • agar2208 Re: ząbki??? 16.09.08, 12:27
      może ma zapalenie jamy ustnej. Najlepiej wybierz się do lekarza. Sama nic nie
      zdziałasz a po co dziecko ma się męczy
      • martuska_xxx Re: ząbki??? 16.09.08, 13:02
        u lekarza z tym juz bylam ok 10 razy (u różnych lekarzy) i kazdy mowi to samo nic mu nie jest NIC - toczemu te dziasla takie czerwone i wielkie? ostatnia pani pediatra powiedzial mi ze nawet nie ma po co ogladac bo po 1 za wczesnie na zeby a po 2 pierwsze wychodza dolne jedynki ROZPACZ I DEPRESJA JUZ MNIE BIERZE
        • nikaewa Re: ząbki??? 16.09.08, 21:51
          córce pierwsze żąbki wyszły górne w 5 mcu z tego co napisałas to
          jakas dziwna była? różnie bywa bo rodza się przeciez też dzieci z
          zabkiem lub dwoma ale to inna sprawa jesli lekarze nie zauwazyli
          nic niepokojacego to pewnie to nie zapalenie dziąseł kup masć dla
          zabkujacych dzieci ( nazwy nie pamietam , uzywałam prawie 4 lata
          temu) i mu smarój działaja znieczulajaco i dziecko nie płacze z bulu
          a przeciez zabki nieraz i 2 tyg. wychodza kup ( chyba że masz)
          gryzaki i chwilkie zmróż w zamrazalnieku to złagodzi obrzek i
          znieczuli dziecku dziasła nie daj się męczyc maleństwu ono czeka
          przecież na pomoc i się męczy ulzysz w cierpieniu a nie
          zaszkodzisz...zlinić sie moze tylko połyka ślinę też tak bywa a jest
          prawie w tym wieku na żabki więc moze to to ja bym spróbowała a na
          pewno bym nie pozwoliła dziecku się męczyć...powodzenia napisz co
          postanowiłaś w tej sprawie i co zrobiłas i z jakim
          skutkiem..powodzenia..
          • nikaewa Re: ząbki??? 16.09.08, 21:54
            przepraszam za błędy ort. ale za mnie pisze siostrzenica 10 letnia (
            ja karmię) a niechce mi się jej poprawiać..
            • martuska_xxx Re: ząbki??? 17.09.08, 14:15
              idąc za Twoją radą kupiłam żel dentinoks syn bardz sie cieszy jak sie mu smaruje-podoba mu sie to a gryzaczek gdy mu daje to wklada do buzi i szybko z ziej wyciaga przeciagajac po gornych dziaslach, wogole gdy mu dam smoczek to go gryzie a nie ssa i robi to z taka wielka zloscia, dzisiaj dal zobaczyc dziaselka ale opuchlizna zeszla a on dalej wnerwia sie przy jedzeniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka