2122joan 29.09.08, 13:51 Jak ci idzie z /dojeniem??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dita74 Re: Dita74 01.10.08, 23:39 Witam Witam doje sie jakos nie mialam czasu zagladnac na forum milo ze pamietasz o mnie .Widzialam dzialasz na karmieniu piersia.Ja sciagam 4,5 razy dziennie to starczy? bo mlody do glodomorow nie nalezy niestety....Twoj maly budzi sie w nocy do jedzenia?to wtedy to mleko podgrzewasz i dajesz czy wczesniej se szykujesz ,bo moj cholera spi i slabo przybral i niewiem czy go budzic i karmic?bo jak nie chce to i tak spi a szkoda mi mleka wylewac jak nie zje?acha a na ile ta membrana biala trzeba wymienic w laktatorze?ale cie zbombardowalam pytaniami!!!!!!!!!!!!!!!!!POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: Dita74 02.10.08, 01:03 Witam tez serdecznie.pyt.nr.1 -Ja sciagam przewaznie 5-6 razy na dzien//w nocy 0/// Pyt.nr. 2- budze malego w nocy dwa razy o 24 i 3 w nocy ale daje do butelki tylko 50ml.bo wiecej nie wypije w nocy.Podgrzewam bo mleko trzymam w lodowce zreszta maly niestety pije tylko cieple... Membrana jak zacznie odstawac,lub zrobi sie pokrzywiona //bo wtedy ssanie jest slabsze// to raczej tak mi przynajmiej starcza na 1,5 miesiaca. A Ile twoj skarbek zjada???Moj 120-150ml co 3 godziny.I ile wazy???Bo moj teraz 6200 z w.ur.3300 Odpowiedz Link Zgłoś
dita74 Re: Dita74 02.10.08, 22:06 Czesc MOj maly ma teraz 6 miesiecy i wlasnie od tych cyrkow cyckowych sie zaczelo kombinowanie z jedzeniem, wazy 73OOkg wiec nie za duzo .Patrzylam w ksiazeczce jak mial 15tyg.to wazyl 6550kg.pomalu chce wprowadzac jakies posilki ale wiadomo jak to idzie zeby ruszyl a waga . moj urodzil sie 3200kg a zjada teraz roznie jak mu podejdzie i tym mnie wlasnie doluje raz malo raz wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: Dita74 03.10.08, 01:12 Moze Sinlakiem sprobuj podtuczyc malego,jak chcesz.Ale waga nie taka tragiczna znowu lepiej tak niz 11kg.A morfologie ma OK????Do roku powinien wazyc jakies 10 kg.Mowia ze do roku masa ur. X 3.Czyli 3200X3 to wyjdzie ci 9600 tak??Wiec mysle ze jest dobrze.Pamietaj nie wszystkie dzieci musza byc pampuchy... Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: Dita74 03.10.08, 01:15 OOoo Sinlaku maly nielubi...Jak nie ma zatwardzen to moze od ryzowej zacznij.Z odrobinka owocow?? Odpowiedz Link Zgłoś
dita74 Re: Dita74 04.10.08, 22:09 Hej Cholera nie mam na nic czasu.Maly sinlacu cos za bardzo nie chce.Mam jeszcze pare pytanek do ciebie w sprawie laktatora 1-czy odciagajac na obie piersi moge odlozyc laktator jeden i sciagac z jednej piersi,a ten odlozyc taki wlaczony? 2-ile minut 20 odciagac czy pol godz. 3-czy cos ''robic'' z tymi otworkami w tej podstawce tzn,myc ?bo nie mam instrukcji po polsku a angielski kuleje niestety 3-zastanawiam sie nad tymi lejkami ,bo lewa piers jest wieksza czy ten lejek nie jest za maly??jak ma wygladac ta brodawka w tym lejku?ona ma luzno chodzic?Dzieki za odpowiedzi i sorki za klopot ....pozdro dla dzieciakow .Tak na marginesie to ja mam dwoch synow pierwszy ma ....10lat no wiec nic nie pamietam za bardzo ale on byl piersiowy 2 miesiace no i maly pol roku hi hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: Dita74 05.10.08, 12:42 Pierwsze pytanie nie rozumiem za bardzo o co ci chodzi,ale to zaden problem wylaczyc lak. na chwilke.Ssanie mozesz spowrotem dopasowac.Tyle minut odciagam co leci mleka ,i po ilosci patrze jak jest juz te 150 to koniec.Bo u mnie nadprodukcja.A tych otworkow to ja jakos bardzo dokladnie nie trzeba myc -plynem w cieplej wodzie najlepiej mini szczoteczka do smoczkow.Jesli chodzi o lejek to jesli jest naprawde za duzy i duzo tam luzu.Dobry rozmiar to w sumie jak tylko ssysa sutek i minimalnie brodawke.Mozesz dokupic silikonowa koncowke do twojego rozmiaru .//mam taka lepiej jest i mniej sutki bola. >>klopotu mi nie robisz pytaj o co chcesz. >>no gratulacje to ty mamuska juz dlugo jestes....10 lat tez bym wszystko zapomniala pewnie....A co do kaszek moj starszy synek uwielbial owsianke,zapytaj sie lekaza czy mozesz podac.Tu mozna kupic owsianke gerbera taka kaszkowata.Probuj cos znajdziesz co synek polubi.A czasami trzeba podac cos 10 razy zanim maly zakceptuje i zje.U nas bylo przewaznie 7-8 razy zanim "ksiaze" cos raczyl zjesc.... Odpowiedz Link Zgłoś
dita74 Re: Dita74 05.10.08, 21:23 Hej dzieki za odpowiedzi.Bo te otworki to chodzilo mi w tej podstawce tam pisze open i sie wyciaga tam wsadzasz te rurki to do tego cisnienia i o nie mi chodzilo czy je myc czy cos pisze na nich temat w tej instrukcji [bo ja mowie caly czas o tej medeli mini electric plus].i jeszcze sie zastanawiam bo akurat dwa dni sciagalam pokarm 4 razy czy to nie za malo?niemialam czasu....musialam zajac sie starszym synem i czy to nie zaszkodzi laktacji i juz teraz pilnowac zeby sciagac 5-6 razy?boje sie zeby pozniej za malo mleka nie bylo....pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: Dita74 05.10.08, 21:38 A tego sie nie myje ,jest napisane open zeby otworzyc chyba jak sie cos popsuje lub tuby/rurki bezbarwne//wymienic.Myjesz to co ma kontakt z mlekiem tam tylko jest powietrze.A co do dojenia czasem jak w ciagu dnia zabraknie czasu ,to wieczorem jak dzieciaki spia doje co godzine czyli np.8;30 i o 10.Ja sie nigdy niedalam rady trzymac twardo z dojeniem co rowne 3 godziny.Doje wtedy co mam czas,nawet 10 minutowe jest ok.//lepiej tak niz 5 godzin przerwy.. Odpowiedz Link Zgłoś
dita74 Re: Dita74 06.10.08, 11:28 Dzieki za odpowiedzi.pozdrawiam serdexznie i buziaki Odpowiedz Link Zgłoś