paola501 07.10.08, 18:08 Powiedzcie mi czy moga pierwsze zabki wyrastac po bokoach czy zawsze sa to jedynki bo moj synek 4miesieczny ma biale dziaselka po bokach tak w okolicach czwartego piatego zabka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikaewa4 Re: zabki 07.10.08, 21:03 o ile się nie mylę to 1-nki moja córka ma 3.5 -mca i dziś właśnie nprzed szczepieniem była badana i sie dowiedziałam , że jej wychodzą 4 zabki ... 2 dolne i 2 górne po bokach to troszkie dziwne ale ... różnie bywa możesz w przychodni iść dziecię pokazać pediatrze i popytać sie to co byś jeszcze chciała się dowiedzieć na ten i inne ew. tematy... pozdrawiam p.s. na są tylko takie " białe" czy dziąsła napuchnięte ...? Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: zabki 07.10.08, 22:24 Te białe dziąsełka nie konicznie onznaczają ze wychodzi ząbek.Oprócz tego dziąsło w tym miejscu powinno być opuchnięte,nawet lekko zaczerwienione.Słyszałam o przypadku że najpierw wyszły czwórki ale to się chyba naprawdę rzadko zdarza.Mojemu małemu najpierw wyszły dolne jedynki a potem górne dwójki (a powinny górne jedynki)- śmiesznie wyglądał,jak wampirek Odpowiedz Link Zgłoś
gosia244 Re: zabki 09.10.08, 09:11 moj 5 miesieczny synek ostatni tydzien wyjatkowo duzo sie slini, nie nadazam mu zmieniac sliniakow.non stop cos w buzi najlepeij raczki, pielucha. nie wiem czy to zabki bo sie nie znam.dziaselek na doole nie ma czerwonych ani opuchnietych ale sa jedynie biale. Odpowiedz Link Zgłoś