Dodaj do ulubionych

wypadanie włosów

20.10.03, 12:06
3 miesiace temu urodziłam synka. Teraz włosy bardzo mocno mi wypadają. Pewnie
też z tym się spotkałyście. Proszę o poradę. Jak sobie z tym poradziłyście.
Kasia
Obserwuj wątek
    • doka1 Re: wypadanie włosów 20.10.03, 12:54
      tak, właśnie, wypadanie włosów, ja troche skrocilam fryzure ale trace wlosy
      okrutniscie rodzilam 30.06 moze wiecie kiedy wlosy przestana wypadac.
      pozdrawiam
      doka
      • umargos Re: wypadanie włosów 20.10.03, 14:16
        Chyba każdy przez to przeszedł. Zaczęły mi wypadać włosy ok. 2-2,5 miesiąca po
        porodzie. No i wypadały długo i w ilościach zastraszających. Zaczęłam łykac H-
        pantoten i nabyłam potwornie dorgi środek Vichy (w ampułkach) przeciw wypadaniu
        włosów. Nie wiem co prawda czy to pomogło czy wreszcie wypadły wszystkie włosy
        które wypaść miały, ale teraz 8 miesięcy po porodzie już wszystko jest w
        normie, poza tym, że mam na calutkiej głowie dużo nowych włosów - o długości 3
        cm (i grzywkę, grrrr). Aha przystopowały i przestały wypadać na przełomie 5/6
        miesiąca.
        Pozdrawiam
        Ula
        • gretka1 Re: wypadanie włosów 22.10.03, 17:36
          Ja mam trzymiesięczną córcię /25.07/ i włosy lecą tak od miesiąca. Zakupiłam
          Seboradin do wcierania, taki z czarną rzepą. Podobno pomaga i karmiącym
          piersią nie szkodzi. Niestsety jeszcze nie wypróbowałam. Najpierw chyba podetnę
          włosy, bo są długie i jak wypadnie kilka to mam wrażenie, że wypadło dużo
          więcej smile
          Pozdrawiam, Gretka
          • mirra52 Re: wypadanie włosów 22.10.03, 19:13
            Witam!
            Ja mam 3 miesieczna Kasie a wlosy wypadaja mi jak szalone od 2 tygodni!!!!!!!!
            Dzisiaj bylam u fryzjera i juz je dosc duzo podcielam i teraz zakupie sobie
            szampon o ktorym piszecie no i zobaczymy jaki bedzie efekt...
            Pozdrawiam
            Agata mama Kasismile
    • ejab Re: wypadanie włosów 22.10.03, 20:19
      Hej!

wypadanie włosów jest następstwem laktacji. Znajoma fryzjerka mówiła mi, że
      dopóki będę karmiła, włosy mają prawo wypadać. Oczywiście preparaty
      wzmacniające zarówno te doustne jak wspomniany wyzej SEBORADIN (wyciąg z
      czarnej rzepy w postaci toniku do smarowania skóry głowy) nie zaszkodzą, a mogą
      wręcz zmniejszyć wypadanie włosów. Mojej siostrze przestały wypadać włosy
      jakieś 3-4 m-ce po odstawieniu synka od piersi, mimo, że w międzyczasie
      zmieniła fryzurkę z długiej na całkiem krótką.
      Musimy odczekać swoje...
      ejab
      • skylight Re: wypadanie włosów 23.10.03, 10:31
        Nie do końca się zgadzam, ze wypadanie włosów to konsekwencja karmienia - jak
        długo się karmi, tak długo będę wypadać włosy ! Ja karmiłam do 4 mies., moja
        dzidzia ma już prawie 10 mies. i w dalszym ciągu jeszcze mi włosy wypadają (już
        co prawda mniej niż na początku), moja koleżanka natomist wogóle nie karmiła
        piersią a włosy wypadały jej prawie przez cały rok po porodzie !!!
    • mamaigorka Re: wypadanie włosów 22.10.03, 20:51
      ja miesiąc po porodzie zaczęłam myć włosy szamponem Kerastase zapobiegającym
      wypadaniu włosów i jak na razie nie wypadają.Od czasu do czasu 1 w tyg.
      stosuję odżywkę WAX dostępną w aptekach-też na wypadające włosy! Mam nadzieję
      że sprójecie ! Szampon 50 zł 300 ml odżywka ok 25 zł 500 gr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka