kasiage 20.10.03, 12:06 3 miesiace temu urodziłam synka. Teraz włosy bardzo mocno mi wypadają. Pewnie też z tym się spotkałyście. Proszę o poradę. Jak sobie z tym poradziłyście. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doka1 Re: wypadanie włosów 20.10.03, 12:54 tak, właśnie, wypadanie włosów, ja troche skrocilam fryzure ale trace wlosy okrutniscie rodzilam 30.06 moze wiecie kiedy wlosy przestana wypadac. pozdrawiam doka Odpowiedz Link Zgłoś
umargos Re: wypadanie włosów 20.10.03, 14:16 Chyba każdy przez to przeszedł. Zaczęły mi wypadać włosy ok. 2-2,5 miesiąca po porodzie. No i wypadały długo i w ilościach zastraszających. Zaczęłam łykac H- pantoten i nabyłam potwornie dorgi środek Vichy (w ampułkach) przeciw wypadaniu włosów. Nie wiem co prawda czy to pomogło czy wreszcie wypadły wszystkie włosy które wypaść miały, ale teraz 8 miesięcy po porodzie już wszystko jest w normie, poza tym, że mam na calutkiej głowie dużo nowych włosów - o długości 3 cm (i grzywkę, grrrr). Aha przystopowały i przestały wypadać na przełomie 5/6 miesiąca. Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
gretka1 Re: wypadanie włosów 22.10.03, 17:36 Ja mam trzymiesięczną córcię /25.07/ i włosy lecą tak od miesiąca. Zakupiłam Seboradin do wcierania, taki z czarną rzepą. Podobno pomaga i karmiącym piersią nie szkodzi. Niestsety jeszcze nie wypróbowałam. Najpierw chyba podetnę włosy, bo są długie i jak wypadnie kilka to mam wrażenie, że wypadło dużo więcej Pozdrawiam, Gretka Odpowiedz Link Zgłoś
mirra52 Re: wypadanie włosów 22.10.03, 19:13 Witam! Ja mam 3 miesieczna Kasie a wlosy wypadaja mi jak szalone od 2 tygodni!!!!!!!! Dzisiaj bylam u fryzjera i juz je dosc duzo podcielam i teraz zakupie sobie szampon o ktorym piszecie no i zobaczymy jaki bedzie efekt... Pozdrawiam Agata mama Kasi Odpowiedz Link Zgłoś
ejab Re: wypadanie włosów 22.10.03, 20:19 Hej! wypadanie włosów jest następstwem laktacji. Znajoma fryzjerka mówiła mi, że dopóki będę karmiła, włosy mają prawo wypadać. Oczywiście preparaty wzmacniające zarówno te doustne jak wspomniany wyzej SEBORADIN (wyciąg z czarnej rzepy w postaci toniku do smarowania skóry głowy) nie zaszkodzą, a mogą wręcz zmniejszyć wypadanie włosów. Mojej siostrze przestały wypadać włosy jakieś 3-4 m-ce po odstawieniu synka od piersi, mimo, że w międzyczasie zmieniła fryzurkę z długiej na całkiem krótką. Musimy odczekać swoje... ejab Odpowiedz Link Zgłoś
skylight Re: wypadanie włosów 23.10.03, 10:31 Nie do końca się zgadzam, ze wypadanie włosów to konsekwencja karmienia - jak długo się karmi, tak długo będę wypadać włosy ! Ja karmiłam do 4 mies., moja dzidzia ma już prawie 10 mies. i w dalszym ciągu jeszcze mi włosy wypadają (już co prawda mniej niż na początku), moja koleżanka natomist wogóle nie karmiła piersią a włosy wypadały jej prawie przez cały rok po porodzie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigorka Re: wypadanie włosów 22.10.03, 20:51 ja miesiąc po porodzie zaczęłam myć włosy szamponem Kerastase zapobiegającym wypadaniu włosów i jak na razie nie wypadają.Od czasu do czasu 1 w tyg. stosuję odżywkę WAX dostępną w aptekach-też na wypadające włosy! Mam nadzieję że sprójecie ! Szampon 50 zł 300 ml odżywka ok 25 zł 500 gr Odpowiedz Link Zgłoś