06.11.08, 11:05
Jakie leżaczki byście poleciły dla miesięcznego
dziecka? I czy można w takim wieku zostawiać dziecko w
leżaczku?
Obserwuj wątek
    • dg2604 Re: leżaczek 06.11.08, 11:47
      ja moja coreczke (urodzila sie z niska masa urodzeniowa) kladlam do zwyklego
      nosidla samochodowego,takiego z raczka,przenosnego...byla bardzo malutka wiec
      miala w nim wkladke i dodatkowo kocyk.potem kupilismy lezaczek-bujaczek
      fisher&price od niemowlaka do przedszkolaka,ale nie jestem zbytnio
      zadowolona.jest tylko jedna melodyjka w momencie pociagniecia za taki uchwycik
      (szczeze myslalam,ze bedzie kilka melodyjek takich uspakajajacych,a nie
      jedna)posiada "uspakajajace"wibracje-wcale nie uspakajaja i wogole trzeba go
      samemu bujac...teraz gdybym miala kupic jeszcze raz,to wybralabym taki z funkcja
      hustania na baterie...w moim lezaczku jest dolaczony pałąk z zabawkami (2
      zabawki na rzepy+ ten uchwyt).dziecko zrywa te zabawki i wyzuca za burte i
      zostaje jej tylko ten uchwyt z ta melodyjka na ktorym sie wiesza,bo tez go chce
      sciagnac...tyle tylko,ze sluzy jako lezaczek do karmienia.
      • jajki-ewicz Re: leżaczek 06.11.08, 12:37
        Ja mam lezaczek z Fisher-Price z wibracjami ale bez melodyjek. Synuś (10 tyg.) uwielbia w nim leżeć (jest możliwość położenia dziecka do 3 msca życia na płasko). Jest ściągany pałąk z zabawakami, ktore mozna podmieniać. Jeszcze zabawek nie chwyta ale czasem uderzy w grzechotkę i śmieje sie do lustereczka.
        • jajki-ewicz Re: leżaczek 06.11.08, 12:38
          Dziecko w tym leżaczku jest przypinane szelakmi. Czasem zdarza mi się go zostawić na chwilę, ale ja generalnie mam opory do zostawiania go samego gdy nie śpismile
          • rossi82 Re: leżaczek 06.11.08, 17:13
            Podpiszę się pod leżaczkiem fisher price. Co prawda mój synek ma już
            pięć miesięcy a leżaczka używamy zaledwie od miesiąca, ale
            korzystając z niego widzę że sprawdziłby się praktycznie od
            urodzenia.
            Wcześniej w użytku był fotelik samochodowy i też było ok smile
    • mikams75 Re: leżaczek 06.11.08, 14:24
      ja mam chicco od 7 mies. i jestem bardzo zadowolona, corka tez.
      Wazne zeby lezaczka nie wykorzystywac zbytnio bo czytalam gdzies na forum, ze
      dzieci leniwe z natury wkladane zbyt czesto do lezaczka pozniej ucza sie turlac
      i raczkowac.
      Moja jest bardzo ruchliwa i lezaczek wykorzystywalam tez do karmienia - wowczas
      wazne jest zeby dalo sie zablokowac bujanie.
      Poza tym korzystalam z lezaczka tylko jak cos robilam w kuchni lub lazience i
      wyjmowalam core jak widzialam, ze zaczyna sie wiercic.
    • katthia79 Re: leżaczek 06.11.08, 15:20
      My uzywaliśmy lezaczka od 5 tygodnia zycia. Leżaczek rozkłada się na płasko i to
      uważam jest najważniejsze. Mamy taki zwykły za 100 zł do kupienia w kazdym
      sklepie dzieciowym, do tego pałąk z zabawkami za 20 zł i to wystarczyło.
      Lezaczek na prawdę nie musi miec super bajerów jak melodyjki, wibracje i takie
      tam. Zabawki mozna dokupić a takie melodie po prostu szybko sie nudzą. Każdy
      lezaczek ma szelki i jest to duze ułatwienie, mój synek ma teraz 7 m-cy i dzięki
      szelkom może swobodnie opierać sie i siadac na lezaczku,a ja wiem ze nie wypadnie.
    • ania_ns Re: leżaczek 06.11.08, 17:24
      tez uzywałam leżaczek z fisher price, od początku gdzieś do 6-7
      miesiąca, potem Bartuś zaczął raczkować i skończyło się siedzenie w
      leżaczku. Ja byłam bardzo zadowolona.Tymi zabawkami na pałąku zaczął
      się bawić jak miał 4 tygodnie! Tak wczesnie trafiła w nie rączkami.
    • agaqwerty Re: leżaczek 06.11.08, 19:58
      leżaczek Fisher-Price polecam . Ja używałam od 3 tygodnia życia.
      Bardzo przydatna rzecz. Teraz ma 3 miesiące i bawi się tymi
      grzechotkami zawieszonymi na pałąku. Bardzo przydatna rzecz - jak
      coś robie w kuchni lub w łazience to biore go z leżaczkiem i mam na
      oku.
    • memphis90 Re: leżaczek 06.11.08, 21:27
      Ja mam leżaczek 3w1 Fischera- tzn. huśtawka, bujaczek i leżaczek. Jako że
      pozycja jest taka dość siedząca i nie byłam przekonana do dłuższego zostawiania
      dziecka w tej pozycji- włożyłam wkładkę redukcyjną z fotelika samochodowego. Ale
      huśtawka (na baterie) jest fantastyczna; odpalam bujanie i spokojnie robię obiad
      albo biorę prysznic...
    • glu-sia Re: leżaczek 07.11.08, 07:55
      używam leżaczek tylko do karmienia, więc nie warto wówczas wydawać ogromnych
      pieniędzy (wiadomo, zanim dzidzia nauczy się jeść, leżaczek zostanie
      kilkakrotnie opluty wink
    • an-der Re: leżaczek 07.11.08, 11:27
      ja mam też z fischer`a 3 w 1 jest super! Maly go uwielbia! to nasz najlepszy
      (czyt. najbardziej udany zakup) Drogi, ale wart! tylko szkoda, ze do 9 kg., bo
      mały nadal go uwielbia a juz dochodzi waga do 10 kg
      • jajki-ewicz Re: leżaczek 07.11.08, 12:25
        Na allegro leżaczki FP są dosyć przystępnych cenach. Ja za Leżaczek "Bujaczek Link a Doos Baby Gear H4789 Fisher Price wibracje" dałam 136 zł + przesyłka, a leżaczek jest aż do 18 kilogramów. Owszem nie ma automatycznej chuśtawki, ale i tak jest rewelacyjny. Mogę go naprawdę szczerze polecić. A zobaczyć uśmiech dziecka jak w nim siedzi i sie bawi - niesamowitesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka