karolcia-80 23.11.08, 13:24 Temat jest trochę dziwny. Mój pięciomiesięczny synek ma owłosiony worek mosznowy. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie centymetrowe czarne włosy. Nie wiem czy to normalne, czy ma problemy hormonalne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osmag Re: owłosione jądra u synka 23.11.08, 22:21 To pytanie powinnas zadać Swojemu pediatrze. Mnie osobiście nie dawałoby to spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenciaf Re: owłosione jądra u synka 25.11.08, 20:57 A co na to lekarze to raczej rzadkie u chłopców, tez mam synka 7miesięcy i nic takiego u niego nie zauważyłam. Napisz co na to lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
olla_1985 Re: owłosione jądra u synka 25.11.08, 21:25 Moj synek nad siusiakiem ma biale, mikroskopijne wloski, ktore jakos nie budza u mnie nie pokoju (jest ich zaledwie kilka). Ale czarne? I centymentrowe? Moze powinnas poradzic sie lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
naszaheidi Re: owłosione jądra u synka 25.11.08, 21:33 A podajesz indyka?Chyba ze te wlosy byly juz przed stalymi pokarmami.Mojej corce powiekszyly sie sutki po indyku(prawie 6 m- cy),zrobilam jej badania tarczycowe:tsh,ft3,ft4.czekam na wyniki zeby skonsultowac to z endokrynologiem dzieciecym.Moja endokrynolog,powiedzial,ze to czesto zdarza sie u dziewczynek,ale u chlopcow nie slyszalam o czyms takim.Syn jest lysy na jadrach Odpowiedz Link Zgłoś
lemonka_2009 Re: owłosione jądra u synka 31.03.09, 11:19 Karolcia-80! Czy udało Ci się coś ustalić w temacie owłosionego worka mosznowego? Mój synek ma podobny problem: ma owłosione jąderka, przy czym większość włosków jest bezbarwna, tylko pojedyncze (około 5) są ciemniejsze ... Odpowiedz Link Zgłoś
myszeczka1979 Re: owłosione jądra u synka 31.03.09, 14:57 Mam ten sam problem z moim 5-misięczniakiem: gęsty jasny meszek na mosznie.Pediatra kazała obserwować, robimy to od 1,5 m-ca -nie znikają.Nie karmię kurczakiem ani indykiem. Szkoda mi trochę małego kłuć w celu zbadania hormonów...wiem jak trudne i bolesne dla dziecka jest pobranie krwi w tym wieku z łapek jak gąbeczki, a nie daj Boże z żył na główce..Nadal się łudzę,że samo przejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
lemonka_2009 Re: owłosione jądra u synka 02.04.09, 12:48 Wczoraj byłam z synkiem u pediatry i lekarka stwierdziła, że prawdopodobnie ma taką urodę, więc włoski się z czasem same wytrą, ale żeby być w 100% pewnym zaproponowała zrobienie USG jamy brzusznej i sprawdzić, jak wyglądają nadnercza. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d nie chce cie straszyc..ale 31.03.09, 21:57 to ylko poczatek..potem bedzie tak: 2.bp.blogspot.com/_1r2bLT8cSKo/SKWVBaAxIaI/AAAAAAAAAhY/Z88L3nSnMB4/s1600/HairyMan.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d ee.u link 31.03.09, 21:58 www.fugly.com/ornot/fugly/images/upload/hairy_man_copy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kinmalek Re: ee.u link 02.04.09, 13:16 camel 3d,ale jesteś żałosna,tak trudno ci zrozumieć że ktoś się martwi??a tak swoją drogą to twój nick jest idealny,bo rozum masz faktycznie wielkość rozumu wielbłąda. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: ee.u link 02.04.09, 13:25 kinmalek napisała: > camel 3d,ale jesteś żałosna,tak trudno ci zrozumieć że ktoś się martwi??a tak > swoją drogą to twój nick jest idealny,bo rozum masz faktycznie wielkość rozumu > wielbłąda. no i tak mi dogryzlas..starsze po prostu..zalamalEM sie ) Odpowiedz Link Zgłoś
buszynska Re: ee.u link 02.04.09, 14:07 Moze dlatego, ze Camelek to facet to temat owlosionych jader jest mu szczegolnie bliski.......... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: ee.u link 02.04.09, 14:51 buszynska napisała: > Moze dlatego, ze Camelek to facet to temat owlosionych jader jest mu > szczegolnie bliski.......... no pewnei cos w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
eon24 Re: ee.u link 11.04.09, 17:55 A Ty Kinmalku nie masz za grosz poczucia humoru. Niestety internet pelen jest malkontentek zyciowych, ktore nie poznalyby zartu nawet, gdyby wyskoczyl zza krzaka i kopnal je w, za przeproszeniem, zad. Cytujac klasyka -'Wspulczuje Twoim dziecia' N/t Synek kolezanki tez mial takie wloski. Zniknely same z siebie okolo 9-go miesiaca. Lekarz nie stwierdzil zadnych nieprawidlowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
bukmacherka34 Re: owłosione jądra u synka 09.04.09, 22:00 i co powiedział lekarz????Moj też ma włosy od kilku dni,jak u dorosłego długie,szok Odpowiedz Link Zgłoś
bukmacherka34 Re: owłosione jądra u synka 13.04.09, 23:35 hallo,czy już byłaś u lekarza??????co powiedział????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mar_ina.pl Re: owłosione jądra u synka 14.04.09, 19:35 Zobacz kiedy ona ten wątek zakładała. Pewnie juz dawno zapomniała, że o tym pisała. Odpowiedz Link Zgłoś