anetakot167 06.12.08, 00:02 Moj synek ur 14.08.08 14 grudnia bedzie mial 4 miesiace jest wczesnieakiem 34.4tc waga 2230g 10 apgar czy moge mu juz zaczac wprowadzac sloiczki.. Jest zdrowy i wazy 6 kg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwusia87.0 Re: sloiczki 06.12.08, 00:34 ja czekalam do skonczonego 4 miesiaca..6 kg to ladna waga jak na wczesniaczkaPzdr Odpowiedz Link Zgłoś
anetakot167 Re: sloiczki 06.12.08, 00:50 aha tak wiec moge juz podac w polowie miesiaca teraz??? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: sloiczki 06.12.08, 04:21 anetakot167 napisała: > aha tak wiec moge juz podac w polowie miesiaca teraz??? > pediatra malego bedzie lepsza osoba do odpowiedzenia na to pytanie niz forum... Odpowiedz Link Zgłoś
mbw78 Re: sloiczki 06.12.08, 08:48 moja córcia miała 3,5 mies. jak zaczęłam wprowadzać słoiczki, najpierw jabłuszko i marchewka oraz obiadki jednoskłądnikowe i dwuskłądnikowe po ok. tygodniu, a potem już wszystkie słoiczki po 4 miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
carolina3 Re: sloiczki 06.12.08, 11:06 Witam,Ja radzę najpierw skonsultować się z pediatrą tym bardziej że twój dzidziuś jest wcześniakiem.Wprowadzanie pokarmów stałych zależne jest od kilku rzecz np.czym karmisz piersią czy mlekiem modyfikowanym(jak mlekiem modyfikowanym to rozszerza się dietę po ukończeniu 4 miesiąca a jeśli piersią to po ukończeniu 6 miesiąca),czy maluch jest zdrowy bo jak na przykład ma katarek to nie będziesz wiedziała czy ma na coś alergie , ( zaparcia, biegunka,wysypka ,katar,odparzenia,drażliwość to mogą być objawy nietolerancji jakiegoś produktu).I pamiętaj wprowadza się produkty najpierw jednoskładnikowe zaczynając od jednej łyżeczki i stopniowo zwiększając tak do 5 dni i obserwujesz dziecię.Chodzi o nie przeciążenie małego i jeszcze nie w pełni rozwiniętego układu pokarmowego.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1980r Re: sloiczki 06.12.08, 08:25 Moja corka skonczy 12 grudnia 4 m-ce i ja zaczelam od tego tygodnia juz z sloiczkami-od marchewki. Odpowiedz Link Zgłoś