szyjeczka1 07.12.08, 19:14 Mój synek kończy dzisiaj 10 m-cy niepokoi mnie troche,że nie chce jeszcze sam stac na nogach i podnosic sie np w łózeczku.Czy powinnam sie tym martwic? wazy 10kg i jest troche pulpecik najlepiej lubi tylko siedziec) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaskax25 Re: stanie na nogach 07.12.08, 19:32 Moj synek tez ma prawie 10msc i tez wazy 10kg, ale staje juz samodzielnie od okolo 2 msc. To nie zalezy od wagi tylko od dziecka. Starszy syn w ogole przy niczym nie stawal od razu chodzil. Jak sie przewrocil to trzeba bylo go postawic i szedl dalej. Nie martw sie wszystko przyjdzie w swoim czasie Odpowiedz Link Zgłoś
kyziam Re: stanie na nogach 07.12.08, 20:32 Też mi się wydaje , że jeszcze ma czas Odpowiedz Link Zgłoś
nika1310 Re: stanie na nogach 07.12.08, 21:04 oczywiście ma czas i 10kg to normalna waga nie żaden pulpet Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: stanie na nogach 08.12.08, 22:40 Ma czas - absolutnie sie nie denerwuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ice100 Re: stanie na nogach 08.12.08, 23:07 mała zaczęła chodzić po 14 msc, trochę się bałam ale wszystko było ok, a co do wagi - mój Niko skończył 3 miesiące i waży ponad 7 kilo Odpowiedz Link Zgłoś
angelsik Re: stanie na nogach 09.12.08, 00:29 witaj mój tez ma 10 mies( skonczył 21 listopada), i tez 10 kg , i dopiero 3 grudnia pierwzy raz wstał w łózeczku!!!Az sie poryczlam jak go zobaczyłam...nie moglam sie doczekac, dzieci kolezanek wszystkie juz raczkuja , wstają, ba..jeden 10 miesieczniak juz chodzi sam! ja zrobilam napewno duzy błąd bo żadko wkladalam go do łózeczka, i biedny nie mial gdzie tego cwiczyc( nie mamy puf, foteli). Jak juz zalapał tez jeden raz tak teraz hop- i juz stoi..Twój napewno tez za niedłgo sie dzwignie!!!wkaldaj go czesto do łózeczka, stwarzaj mozliwości..kazde dziecko ma swoje tempo... ps. moj np wcale a wcale nie potrafi raczkowac...dupka jakby za ciezka hehe Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: stanie na nogach 09.12.08, 01:05 nie zrobilas zadnego bledu, Twoje dziecko rozwija sie prawidlowo. Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: stanie na nogach 09.12.08, 13:28 angelsik napisała: > ja zrobilam napewno duzy błąd bo żadko wkladalam go do łózeczka, i > biedny nie mial gdzie tego cwiczyc( nie mamy puf, foteli). Nie zrobiłaś żadnego błędu Mój syn nauczył się wstawać w łóżeczku turystycznym - a tam raczej nie ma się czego złapać Dzieci rozwijają się w bardzo różnym tempie, w wieku 10 miesięcy wcale nie muszą jeszcze stać na dwóch nogach I nie należy ich popędzać: stawiać na nogi, wkładać do chodzików czy prowadzić pod pachy. Sam do wszystkiego dojdą A w razie jakichkolwiek watpliwości, najlepiej poradzić się pediatry przy najbliższej wizycie, a nie sprawdzać w tabelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
agsa22 Re: stanie na nogach 09.12.08, 13:11 Nie masz co sie niepokoic.Kazde dziecko rozwija sie w innym tepie.Alez tego co zauwazylam dzieciaczki o wiekszej wadze zazwyczaj zaczynaja chodzic troche pozniej niz te drobne.Ale jestem pewna,ze twoje bobo juz niedlugo zacznie podnosc sie Odpowiedz Link Zgłoś
agsa22 Re: stanie na nogach 09.12.08, 13:16 Ale z drugiej strony jak wazy 10kg i ma dziesiec miesiecy to jest zupelnie normalna waga!Moj tez ma teraz dziesiec ale do 10kg nie dobil,bo sie bardzo rozchorowal i nie chcial nic kompletnie wziasc do ust Odpowiedz Link Zgłoś
szyjeczka1 Re: stanie na nogach 09.12.08, 17:23 Dziewczyny ,dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi!!)Już sie czuje spokojniejsza, pozdrawiam Was Życzę WESOŁYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT!! Odpowiedz Link Zgłoś
magda0807 Re: stanie na nogach 09.12.08, 17:26 a moja niunia ma 2 misiece i juz by chciala stac moze potrzebuje wiecej czasu poprostu... Odpowiedz Link Zgłoś
mary.uk Re: stanie na nogach 09.12.08, 17:47 Pulpecik? Moj syn ma 6,5 m-ca i wazy 10,24 kg (dzisiaj wazony). Gdybym byla przewrazliwiona mama to po takiej wypowiedzi juz bym sie zalamala Druga sprawa, to a propos przebywania dziecka w lozeczku. Otoz moj syn korzysta z lozeczka tylko podczas snu i mam nadzieje, ze mi w przyszlosci wybaczy ten "blad". Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś