kasia4246 09.12.08, 18:31 Napiście mi proszę co sądzicie o pieluszkach happy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deela Re: Pieluszki HAPPY 09.12.08, 18:32 sa malo chlonne wole lidlowe albo biedronkowe Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuchna_symphonica Re: Pieluszki HAPPY 09.12.08, 18:41 nie ma to jak oryginalny pampers Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Pieluszki HAPPY 09.12.08, 18:44 wlasnie pampy to straszne badziewie, puszczaja bokiem mocz, a kupa na plerach, a wieksze rozmiary maja jakis smierdzacy wklad, paczka zasmrodzila mi chate bleeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Pieluszki HAPPY 11.12.08, 18:46 To chyba też zależy od dziecka... Ja bardzo chwaliłam sobie Huggie's- a po zmianie na większy rozmiar zaczęły przepuszczać na plecach Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Pieluszki HAPPY 09.12.08, 18:45 sa bardzo fajne, chociaz troche grubsze niz zwykle pampersy ale pozmoczeniu nie robi sie bula jak z taniochy biedronkowej albo rossmannowej sa nieco wieksze niz pieluchy innych firm rozmiarowka jakas taka, ze ich midi wygladaja jak maxi huggiesow czy pampersow maja tez ladne obrazki ja je lubie Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: Pieluszki HAPPY 09.12.08, 18:59 dla noworodka kupiłam Happy 1 (2-5kg chyba) i taki rozmiar z rossmanna happy - porażka, czekałam aż się skończą! są szerokie bardzo na dole a krótkie, kończą się ledwo za pupką! za to z rossmanna są dłuższe a wąskie - nigdy mi ich mała nie przesikała a Happy kilka razy. teraz testuje hagisy - początki trudne, bo kupilam 3-6 chyba (mała waży 4), ale jest lepiej, pieluszki są szerokie w pasie i trzeba je dobrze założyć. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Pieluszki HAPPY 09.12.08, 19:29 Zawsze kupuję pieluszki w Tesco (te fioletowe).Jestem z nich zadowolona.Teraz kupiłam Happy ("4") bo były w promocji (cenowo wyszły tak jak te z Tesco) i jak dla mnie są ok.Gdyby cały czas kosztowałby tyle co w promocji to napewno bym je kupowała. Odpowiedz Link Zgłoś
wulab Re: Pieluszki HAPPY 09.12.08, 19:34 Przetestowałam mnóstwo pieluch.bardzo chwale te z rosmana za cene i jakość, happy sa ok, najlepsze oczywiście pampers ale z powodu śmierdzącego balsamu nie kupuje, polecam tez haggisy. Odpowiedz Link Zgłoś
mercy2 Re: Pieluszki HAPPY 09.12.08, 22:32 Ja mam drugie dziecko i jedeno i drugie chodzą w Happy - chłonne i dobrze dopasowany rozmiar. Haggisy - po nich w ciągu kilku godzin tyłeczki odpażone. Pampersy - przereklamowane i drogie - przeciekają, mało chłonne i rozmiarówka kiepska. Ale każdy musi sobie sam dobrać i już. Ja happy sobie chwalę i każdemu polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
olawlodarczyk1 Re: Pieluszki HAPPY 10.12.08, 08:57 My używamy Happy od urodzenia, synek nie toleruje pampersów. Jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaguciusia Re: Pieluszki HAPPY 10.12.08, 13:54 od urodzenia huggisy i pampersy a teraz wyprobowałam happy i te z lidla i rewelacja!acha i zawsze kupuje synkowi wieksze zeby ich nie przesikiwal jak spi,bo strasznie duzo pije wody wody. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: Pieluszki HAPPY 10.12.08, 21:36 używam happy od 4 lat zaczęłam ich używac od momentu, kiedy starszaczka zaczęła nagminnie przesikiwac pampersy. happy to dobre pieluchy, sa grubsze, to fakt, nie każdemu to odpowiada, ale są chłonne, szerokie i generalnie dość duże. maja też wielką zaletę - gumkę z tyłu, nie wiem, czy obecnie pampki je mają. cenowo wychodzą poniżej 60 gr za sztukę, a to dobra cena, jak dziecko trzeba wciąz przebierać Odpowiedz Link Zgłoś
tiny.com Re: Pieluszki HAPPY 11.12.08, 07:34 Przetestowalam wiekszosc pieluszek dostepnych na rynku i za najgorsze pod kazdym wzgleem uwazam pampersy. Najlepsze wedlug mnie to wlasnie Happy i Huggies - z tym ze Huggies maja kiepska rozmiarowke i wieksze rozmiary nie sa takie wcale duze. Happy sa chlonne, dlugie, maja elastyczne zapiecia - jak widze same zalety Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Pieluszki HAPPY 11.12.08, 07:50 ano wlasnie nie wiedzialam, czy ja jestem jakis dziwolag, ze wszystkie inne nam sluza, a z pampersa kupsko gora ucieka, albo zapiecie urywa sie juz przy pierwszej probie zakladania i czysta nowa pielucha laduje w koszu ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett.o-hara Re: Pieluszki HAPPY 11.12.08, 09:40 Pieluchy Bella Happy są ok, choć faktycznie trochę robią się twarde jak są mokre. Kupiłam akurat, bo była duża promocja w hipermarkecie i leżą, bo mają większą rozmiarówkę i cókra musi trochę do nich dorosnąć. Polecam Huggisy Premium z Kubusiem Puchatkiem. Najtańsze w Biedronce i to bez promocji. Używam je na okrągło i jestem bardzo zadowolona. Pampersów nie polecam, nie dość, że drogie, to wcale nie takie super i zapach mają jakiś taki "chemiczny". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
loaara Re: Pieluszki HAPPY 11.12.08, 09:58 Kupiłam, jak Mały się urodził i nie pasowały mi strasznie - za szerokie i w ogóle, zrezygnowałam na rzecz Pampersów. Teraz synek ma cztery i pół miesiąca, niedawno znowu się na nie skusiłam i jestem bardzo zadowolona! Właśnie to że są szerokie i długie działa na plus. Ogólnie są dobre dla nieco większych pociech, no i ta cena. Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: Pieluszki HAPPY 11.12.08, 11:54 U nas na początek najlepsze były Huggiesy Premium (Classic to straszny badziew) - moje dziecko było maleńkie i te pieluszki się sprawdziły, ale teraz używamy Happy i jestem zadowolona. Szukałam alternatywy dla Pampersów, których używaliśmy po Huggiesach - nie pamiętam dlaczego przestaliśmy, chyba cena, Pampersy nie trzymały kupy i co kupa (nawet 5 dziennie było), wszystko było do prania. Bez sensu. Happy się sprawdziły i nie widzę różnicy wyglądowej a są przewiewne, nie odparzają. Happy polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Pieluszki HAPPY 11.12.08, 18:50 Happy nosiła moja mała w szpitalu. W zasadzie nie mam do nich zastrzeżeń, choć Lilka dobrze toleruje i pampersy, i huggie's i belle też- nigdy nie miała odparzeń czy podrażnień. Jak sama widzisz- każda dupka lubi co innego Jedna pieluszki krótkie i szerokie, inna- wąskie i długie, jednej przeciekają pampersy, innej happy itd. Musisz sama potestować- najlepiej kupić małą paczkę i sprawdzić albo pożyczyć kilka sztuk od zaprzyjaźnionej mamy (jeśli masz takową z dzieckiem w podobnym wieku). Odpowiedz Link Zgłoś
darkam1 Re: Pieluszki HAPPY 14.12.08, 12:42 Ja w szpitalu używałam swoich pampers newbaby. wrociłam do domu Oliwka troche podrosła i skusiłam sie na happy. niestety zaczely sie kłopoty z pupą. wrocilam do pampersow, ale juz activ baby - tez nic nie pomagalo... dodatkowo te okropne chusteczki(roznych firm testowalam) pogarszaly odparzenia... uratowal mnie sudocrem i pamparsy sleep&play... bardzo je sobie chwale Odpowiedz Link Zgłoś