agatalenk 14.12.08, 11:30 Mój maly od miesiąca dostaje mleko Nutramigen. Prawdopodobnie ma skaze białkową.Jak na razie skora mu się nie poprawiła.jak długo czeka sie na jakis rezultat.A może to nie skaza, tylko cos innego. pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matylda07_2007 Re: Nutramigen 14.12.08, 11:58 Zajrzyj na forum "karmienie butelką". Tam na Twoje pytanie odpowie P. Doktor. Nie znam się na skazach, ale może przejdziesz się do swojego pediatry? Myślę, że lekarz, który zobaczy dziecko, będzie mógł pomóc najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kmichor Re: Nutramigen 14.12.08, 15:28 Hej!Miesiąc czasu to za krótko żeby zobaczyć jakiekolwiek rezultaty.Mój synek na Nutramigenie był od 2 miesiąca a dopiero teraz czyli w 11 miesiącu miał odstawiony.Żeby było widać jakąś poprawę musi trochę czasu upłynąć.Najpierw musi z organizmu wyjść to co go zatruwało a następnie zaczyna się dopiero leczenie mleczkiem.Do tego musisz zastosować oczywiście dietę bo jak będziesz podawać dziecku coś z białka to mleko i smarowanie nic tu nie pomogą bo organizm jest zatruwany alergenem.Bądź cierpliwa wiem jak to jest.My już wyszliśmy ze skazy jemy już wszystko co zawiera białko.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: Nutramigen 14.12.08, 19:56 Idź do dermatologa. U naszej córki pierwsza diagnoza była skaza. Miała coś jakby liszaje na pleckach i odrobinę na brzuszku. Skojarzyłam, że zmiany te zaczęły się jej pojawiac jak podałam jej mleko modyfikowane i nasilały się wraz z częstoltliwością podawania jej butelki. Były pediatra olewał to totalnie, więc go zmieniłam. Nowy przepisał Nutramigen i maśc cholesterolową z wit A. Dopiero się zaczęło. Dziecko w ciągu jednej nocy wyglądało jak poparzone, zmiany zaczęły przechodzic na karczek, buzię i nóżki. Pediatra wysłała nas od razu do dermatologa. Ten stwierdził, że owszem coś z tą skazą może by ( zmiany w zgięciach nóżek) ale ogólnie wszystko zostało wywołane przez kontakt skóry z jakimś materiałem, torzywem, itp. KOniec końców sprawdziłam kiedy kupiłam jej na Allegro body i wszystko się wyjaśniło.Mała dalej wcina Nutramigen, dostała inne maści robione i steryd niestey, dziś po 2 dniach nie mogę uwierzyc że prawie już nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
agatalenk Re: Nutramigen 14.12.08, 21:37 mój też miał maść na sterydach(trzy dni) i wszystko znikneło. Ale sie znowu pojawiło. Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: Nutramigen 15.12.08, 08:04 Też się tego obawiam. Nam zaleciła smarowac do 5 dni. Jak narazie bardzo sie porawiło, jednak pozostały pewne ślady i nie wiem czy wszystko się od początku nie zacznie. Zanim dostałam steryd smarowałam ją Oliatum ( dodatkowo kąpię ją w tym tez teraz) i widac było, że krem pomaga. Smaruję ją jeszcze jakąś robioną białą papką i maścią cholesterolową czystą, przesmarowywuję z raz Oliatum. Karmią ją też piersią i pilnuję się aby nie zjeśc nic co mogłoby jej zaszkodzic. Mam nadzieję, że wszystko sie wygoi. Ogólnie zmiany skórne długo się leczą. Jakby co pójdziemy z nią do alergologa. Odpowiedz Link Zgłoś
agatalenk Re: Nutramigen 15.12.08, 12:07 Ja też zastanawiam sie czy nie kupic mojem kremu z serii Emalium. Może to pomoże. Koleżanka mi poleciła.Może moj nie ma skazy białkowej tylko uczulenie na cos.Może na proszek??Teraz ide w środe do lekarza to zobaczymy co powie. Odpowiedz Link Zgłoś
kmichor Re: Nutramigen 16.12.08, 18:28 A czy odstawiłyście wszystko co zawiera białko? Odpowiedz Link Zgłoś
agatalenk Re: Nutramigen 16.12.08, 21:38 Ja karmie małego normalnie.Za bardzo nie wiem co zawiera białko. Odpowiedz Link Zgłoś
kmichor Re: Nutramigen 17.12.08, 14:41 Białko zawiera prawie wszystko i dla tego dieta mamy karmiącej w tym czasie jest wyczerpująca.Ale oczywiście da się wytrzymać.Bo Nutramigen i tak nic nie da jeżeli Ty będziesz dostarczała w swoim mleku alergenu dziecku.Ja przez to przechodziłam i teraz mały ma 11 miesięcy i wyszliśmy już 2 miesiące temu ze skazy.Teraz pije mleko krowie i zjada przetwory mleczne Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: Nutramigen 17.12.08, 15:57 u mnie jak na razie bez nawrotu, a nabiał znów wprowadziłam do swojej diety.Zobaczę jak będzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kmichor Re: Nutramigen 19.12.08, 20:57 To wprowadź dietę eliminacyjną czyli nic co zawiera białko i inne alergeny i pielęgnacja skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
agatalenk Re: Nutramigen 19.12.08, 21:56 Pani dermatolog kazala mi karmić pojedynczymi warzywami mojego chłopca, np. 2 tygodnie ziemniak.Bo prawdopodobnie to nie skaza białkowa bo mleko by juz zaczeło działać.no i zmieniłam proszek. Teraz wszystko piorę w szarym mydle. I daje mu jeść w szklanym talerzu a nie w jego miseczce.Może będą jakieś rezultaty.. Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: Nutramigen 20.12.08, 15:35 a jak się objawia się ta alergia u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
agatalenk Re: Nutramigen 20.12.08, 20:58 Jest wysypany na nózkach i brzuszku.Ma strasznie szorstką skórke. Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: Nutramigen 20.12.08, 21:50 Nie wiem czy zaglądałaś na forum Alergie.Jest tam taki watek 'dostałam po głowie od pediatry'. Jeśli nie czytałaś- warto. Odpowiedz Link Zgłoś