poweron1 30.12.08, 11:22 Witam! mój 7 miesięczny synek potrafi siedzieć z podparciem jednak samodzielnie jeszcze nie. Jak to było z waszymi dziećmi, kiedy siedziały już samodzielnie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w_miare_normalna Re: siadanie- 7 mcy 30.12.08, 13:24 Moja ma prawie 7 miesięcy i z podparciem też siada,a sama się przegibuje na stronę prawą. Odpowiedz Link Zgłoś
eve3 Re: siadanie- 7 mcy 30.12.08, 17:59 poczekajcie jeszcze chwilę. Moja w 7-ym miesiacu sama też nie siedziała- teraz skończyła osiem i pięknie siedzi ) Odpowiedz Link Zgłoś
agbrz78 Re: siadanie- 7 mcy 30.12.08, 17:59 Moja córcia skończy 9 stycznia osiem miesięcy i nie siada sama , chociaż lekarze mówią , że bardzo szybko się rozwija))Więc to chyba indywidualna sprawa każdego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: siadanie- 7 mcy 30.12.08, 21:30 Mój usiadł tydzień przed ukończeniem 7 miesięcy. Wśród rózwieśników nabył tę umiejętnośc jako pierwszy (był silny od poczatku). Dziecko brata usiadło samo tuż przed ukończeniem 10 m-ca życia. I jakoś dramatycznie nie odbiegało od innych dzieci. ----------- Platek, Skorpek i Hans Helmut Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: siadanie- 7 mcy 30.12.08, 21:33 Moja córcia ma 8 m-cy i od jakiegoś miesiąca bardzo ładnie siedzi także bez podparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniate23 Re: siadanie- 7 mcy 30.12.08, 22:03 posadzona siedziała jak miała 6 miesiecy, siadła sama jak miała 7mscy Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Re: siadanie- 7 mcy 31.12.08, 12:58 Moja tydzień przed ukończeniem 7 m-ca ale nie przejmuj się i czekaj cierpliwie-moja wcale nie chce stać na nóżkach, raczkować a już nie wspomnę o chodzeniu każą mi czekać cierpliwie Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.i.maja Re: siadanie- 7 mcy 31.12.08, 19:47 A moja starsza córcia najpierw zaczęła raczkować (8 miesięcy) i dopiero z "raczków" przeszła do siadu - miała 8,5 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
evasolo Re: siadanie- 7 mcy 31.12.08, 20:21 Nasz syn posadzony jak mial 8 mesięcy a sam usiadł jak mial 9 miesięcy i tydzień więc wszystko przed Wami. Też się momentami martwiłam, że późno ale zupełnie niepotrzebnie Odpowiedz Link Zgłoś
iwonqaa Re: siadanie- 7 mcy 31.12.08, 23:22 moja nikosia sama usiadła gdy miała 5,5 m-ca teraz ma 6mcy i1tyg i siedzi pieknie sama i prubuje czworakowac, ale od 3 m-ca chodzimy na rehabilitacje bo byla 1-2m-ce do tyłu, wiec to zalzy od dziecka i co z nim robisz Odpowiedz Link Zgłoś
tika.1980 Re: siadanie- 7 mcy 01.01.09, 21:32 Córka siedziała w wieku 7 miesięcy, a dwa tygodnie wcześniej zaczęła raczkować. Synek za tydzień skończy 7 miesięcy. Sam siedzi posadzony, bez podparcia od miesiąca. Od 2 tygodni raczkuje, a od kilku dni sam podciąga się do stania przy szczebelkach. Wydaje mi się, że moje dzieci szybko zdobywały nowe umiejętności. Są silne i od początku bardzo aktywne. Mnóstwo czasu spędzały na brzuszku. Zawsze jednak miej na względzie fakt, iż każde dziecko rozwija sie w swoim rytmie, a za rok nikt już nie dostrzeże różnic z wieku niemowlęcego. Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Re: siadanie- 7 mcy 02.01.09, 01:23 Mój syn sam usiał, gdy zaczał chodzić. Czyli 13 miesięcy. Ale posadzony siedział pewnie od 7. Odpowiedz Link Zgłoś
poweron1 Re: siadanie- 7 mcy 03.01.09, 21:48 Dziękuję za wasze odpowiedzi, poczekamy cierpliwie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś