bunny_blue 30.12.08, 16:56 hej, moj maluch (3tyg) warczy i chrapie - zwlaszcza w nocy. Myslelismy, ze to katar ale gila nie widac Lekarz powiedzial, ze to mleko, ktore trafia do noska. Mialyscie cos podobnego? Przejdzie samo? Mozna jakos pomoc? dzieki, bb Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dragica Re: mleko w nosku 30.12.08, 17:00 Moja Mala tak miala majac jakis tydzien-nawet potrafila ulewac noskiem. Okazalo sie,ze problem byl w pozycji do karmienia(glowka nieco wyzej)i w tym,ze ja ,nieswiadma,balam sie podniesc Malutka do odbicia. Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: mleko w nosku 30.12.08, 17:00 Aha, a to chrapanie i dziwne odglosy to normalna rzecz u noworodka. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia2210 Re: mleko w nosku 30.12.08, 17:57 mój max ma 4 i pół miesiąca i nadal zdarza się że kiedy łapczywie je albo mleko za szybko leci to mleko dostaje sie do noska. Kiedy karmie go przez sen to równiez wydaje dziwaczne odgłosy.Myśle ze to zaden powod do zmartwien. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: mleko w nosku 30.12.08, 17:52 nie wiem jak twoje dzeicko spi..ale najlepiej zeby lekko glowke na gorez mial..tzn np cos pod materacykiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia22 Re: mleko w nosku 30.12.08, 18:01 albo pod nóżki łóżeczka gdzie Maluch ma główkę podłożyć parę książek... u nas Młody warczy i chrapie, ale u nas to jest wiotka krtań tudzież wiotkie podniebienie (każdy lekarz ma na ten temat swoje przypuszczenia). Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: mleko w nosku 30.12.08, 18:03 magnolia22 napisała: > albo pod nóżki łóżeczka gdzie Maluch ma główkę podłożyć parę > książek... albo tak..to chyba nawet lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
izat7307 Re: mleko w nosku 30.12.08, 18:32 Na KP ekspert odpowiadał już na to pytanie - u maluchów to normalne, spowodowane budową gardła i noska. Z czasem tam się coś "przebuduje" i będzie ok. U mojego synka, karmionego piersią też zdarza się to często. Plus takiego zjawiska to to, że oczyszcza się nosek Odpowiedz Link Zgłoś
bunny_blue Re: mleko w nosku 30.12.08, 18:34 ksiazki pod nogami lozeczka juz mamy - od momentu kiedy myslelismy, ze to katar. Zakraplamy tez sol fizjologiczna i fridujemy. Zawalcze moze z pozycja do karmienia i dluzszym odbijaniem. dzieki dziewczyny bb Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia22 Re: mleko w nosku 30.12.08, 18:38 ja na mały katarek aplikuję Młodemu maść majerankową (tania w aptece bez recepty), ma takie śmieszne zielonkawe wąsiska udrażnia nosek, ma to taki orzeźwiający zapach (przetestowałam i na sobie) Odpowiedz Link Zgłoś