kyziam 08.01.09, 20:05 Kto używa kremu Bambino na suchą atopową skórę i czy pomaga ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewela345 Re: Krem Bambino 08.01.09, 20:12 ja używałam kremu ochronnego Bambino i jest beznadziejny, teraz używam wazeliny albo kremu ochronnego z wit.A a do kąpieli lekarz nam przepisał olejek Atopin min też na suchą skóre Odpowiedz Link Zgłoś
mol_sc Re: Krem Bambino 08.01.09, 20:17 to jest krem natluszczajacy, dobry jak np wychodzisz z dzieckiem na mrozy. nie jest to krem specjalny dla atopków. ja polecam serie z emoliuma, nie najtansze ale wydaje i na prawde daje efekt. bardzo duza gama wyboru od zeli i balsamow do kapieli po kremy barierowe itp itp. Odpowiedz Link Zgłoś
darkam1 Re: Krem Bambino 08.01.09, 20:56 krem bambino jest beznadziejny nawet na mrozy. dzisiaj przed wyjsciem posmarowalam malej buzie i po spacerze miala krostki wiec odpuszczam Odpowiedz Link Zgłoś
joannapachalskatg Re: Krem Bambino 08.01.09, 21:05 jest beznadziejny.Ja używam firmy Zaja taki z niebieską nakrętką dla dzieci od dnia narodzin jest super i sprawdzony Odpowiedz Link Zgłoś
mm_ii_aa Re: Krem Bambino 09.01.09, 23:11 ja zaczęłam stosować wczpraj. Wcześniej doktórka przepisała mi krem elobaza, ale cięzej się rozsmarowywał niż bambino. Narazie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
moj_malutki Re: Krem Bambino 10.01.09, 08:36 Zależy od reakcji dziecka.Moje na przykład reaguje wysypką na kosmetyki od Ziajka właśnie,nawet mnie uczulały więc krem i oliwkę wyrzuciłam,krem ochronny Bambino jest bardzo dobry,nakładam go dziecku na buzię w ciągu dnia - dziecko z alergią.Przed wyjściem na dwór nakładam mu Nivea na każdą pogodę.Kup,przetestuj,drogi nie jest.I tak samo świetne są chusteczki pielęgnacyjne Bambino.Mojego syna alergika uczulała też bardzo emulsja do kąpieli Oilatum,niestety,także szamponu już stosować nie chciałam i myję małego w kosmetykach od HiPP,są bardzo łagodne,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
teane Re: Krem Bambino 10.01.09, 09:29 moja mała ma wlasnie taka skórę na policzkach i zupełnie się ten krem nie sprawdza. mam nawet wrażenie, że ja szczypie jak ja nim posmaruje, bo płacze mocno, a po innych kremach jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
agatka.007 Re: Krem Bambino 10.01.09, 15:03 Witaj, zdecydowanie nie polecam tego kremu, moja córcia reaguje ogromnym zaczerwienieniem na miejscach posmarowanych tym kremem. Smaruję ję buzię Linomagiem i buzia wyglada świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Krem Bambino 10.01.09, 15:45 No to ja mam odmienne zdanie. Co prawda dla atopików są bardziej specjalistyczne preparaty, ale dla mojej Młodej ten krem jest lepszy niż jakikolwiek inny "wypasiony". Inne były mega tłuste, aż za bardzo. Mała dostawała plam na skórze, swędziało Ją (mimo, że nie ma alergii w ogóle). Po bambino jak ręką odjął. Odpowiedz Link Zgłoś