Dodaj do ulubionych

częste kupki 7 miesięcy

09.01.09, 11:49
od 3 dni moja córcia robi po 7 kupek dziennie.2 takie normalne duze.1 rano w
łózku jeszcze pózniej do 12 ej 2 malutkie jak sobie purka .po południu 1 duza
i 2 -3 malutkie po purkaniu. podobno jakis wirus teraz panuje jelitowy.dodam
ze karmie piersia nic takiego nie jadłam małej tez nic nowego nie
wprowadzałam.je kaszki zupki i deserki.kupki sa bez krwi i śluzu. nie wiem czy
isc do lekarza czy poczekac.
Obserwuj wątek
    • bunkowa Re: częste kupki 7 miesięcy 09.01.09, 14:54
      U nas podobnie (mała 10 miesięcy). Trwa to już prawie tydzień i też nie wiem co
      robić. Zachowanie nie odbiega raczej od normy, odwodnienia na szczęście też nie
      ma. Hmmmmm...
      • beti8121 Re: częste kupki 7 miesięcy 09.01.09, 16:05
        dzis po południu ok tylko 1 kupka na razie .tylko ze mała przez to już odpazona
        • lenka.i.maja Re: częste kupki 7 miesięcy 09.01.09, 16:11
          A może ząbki jej idą? Moja mała też ma 7 miesięcy, właśnie ząbkuje i zdarza jej
          się kilka kupek dziennie, takich luźniejszych. To podobno normalne.
          • beti8121 Re: częste kupki 7 miesięcy 09.01.09, 16:20
            ma 2 na dole jak ząbkowała to nie zauwazyłam takich kupek czestych ale moze i
            dośc bo ma rozpulchnione dziasła i górne jedynki już czuc. poczekam do
            poniedziałku z paniką
          • bunkowa Re: częste kupki 7 miesięcy 09.01.09, 16:34
            lenka.i.maja - to by nawet pasowało smile. Przez pół dnia moje dziecie nie
            wypuszczało łapki z paszczy.
            beti - na odparzenia najlepsze jest wietrzenie (jak najdłużej) i mycie dupci
            wacikami namoczonymi wodą zamiast chusteczek nawilżanych. Warto też dziecia
            potrzymać na tetrze (zmienianej przy każdym siknięciu) choć wiem że przy
            wiercącym się dziecku łatwe to nie jest. U mojej małej ostatnio tylko to ratuje
            ją przed pieluszkowym zapaleniem skóry (i smarowanie na zmianę: lorinden c i
            linomag).
            • beti8121 Re: częste kupki 7 miesięcy 09.01.09, 16:37
              to moze i to zabki ida. co do husteczek nie uzywamy tylko wode i watę. i smaruje
              sudocremem ale pupcia czerwona.sprubuje wietrzenia i tetry dzieki
    • mwiola Re: częste kupki 7 miesięcy 09.01.09, 21:42
      Mój synuś od ponad 2 tygodni robi po 5-7 kupek dziennie. Nie są one wodniste. Ot zwyczajne kupki, tyle, że wieksza ilosć. Wtym czasie powychodzily mu ząbki i widzę że idą kolejne. Tak, że wydaje mi sie ze to będzie miało związek z ząbkowaniem.
      • deees81 Re: częste kupki 7 miesięcy 09.01.09, 22:44
        Moja córka (7 miesięcy) robi od 3 do 5 kupek dziennie, jeszcze nie ma ząbków.
        Sporo zjada (najwięcej i najchętniej mięsnych obiadków), więc ja się nie
        przejmuję. Gdyby to była biegunka to owszem, starałabym się to wyjaśnić ale
        stolce są prawidłowe. Jeśli ten problem Cię tak niepokoi to może zapytaj
        pediatry? Co do odparzeń to faktycznie najlepsze jest wietrzenie pupki dziecka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka