karolinaa_m 09.01.09, 21:54 Czy moge jednocześnie stosować gripe water i sab simlpex?? A tak poza tym do mam które stosowały te specyfiki czy pomagało waszym dzidziom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wakacyjna_iguana Re: gripe water i sab simplex 09.01.09, 21:58 Gripe Water - rewelacja!!! Tylko moja córa się tym trochę krztusiła. Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: gripe water i sab simplex 09.01.09, 22:07 Nie wiem czy razem można, jak nie szkodzi w sensie nie za duże wiatry ma. Ja przy pierwszym dziecku piłam rumianek i koperek i potem miałam wrażenie , że przesadziłam. Gripe water nie stosowałam. Sab Simplex u nas i kilku znajomych działa rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: gripe water i sab simplex 09.01.09, 22:43 Jak najbardziej mozna obydwa specyfiki. Córce gripe water pogorszyło tylko kolki gazowe. Odstawiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: gripe water i sab simplex 09.01.09, 23:52 Ja bym nie łączyła, jedno działa wiatropędnie (nasila bączki), drugie- "rozpuszcza" gazy w treści jelitowej. IMO albo jedno, albo drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
brandywina Re: gripe water i sab simplex 10.01.09, 13:08 Też bym nie łączyła, tylko wypróbowała, co daje lepsze rezultaty. My zaczęliśmy od gripe water i na tym skończyliśmy, bo po prostu świetnie poskutkowało. Dawaliśmy 4 x po 5 ml na dzień przed karmieniem. Potem nie było trzeba już tak dużo. Brandywina Odpowiedz Link Zgłoś
zosia9 Re: gripe water i sab simplex 10.01.09, 18:36 sab simplex to rewelacja, u nas skutkowało. musi byc słodki bo maly to lubił. dawałam przed jedzeniem ok 3 lub 4 kropelki. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin30 Re: gripe water i sab simplex 10.01.09, 19:34 Gripe water czyli po prostu woda koperkowa nasilała problemy z gazami. Sab Simplex działał rewelacyjnie. Dawka zalecana to 15 kropli przed każdym posiłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marsupilami_08 Re: gripe water i sab simplex 10.01.09, 21:09 Moja mala miala kolki/wiatry jak skonczyla miesiac.Dawalam jej odpowiednik kropelek sab simplex-pomagalo ale kolki powracaly co jakis czas.Zaczelam wiec pic sama koper wloski,regularnie codziennie i sluch o kolkach zaginal. Odpowiedz Link Zgłoś