joanna1981.pl 23.02.09, 22:41 Czy myjecie ząbki Swoim pociechom? Jeśli tak - w jaki sposób to robicie? Używacie jakiejś pasty czy tylko wody? Mam na myśli dzieci mające po trzy-cztery ząbki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miracle83 Re: Mycie ząbków 23.02.09, 22:46 ja myję wszystkie 2 ząbki Małej specjalną pastą nenedent. kupuje się ją razem z silikonową szczoteczką nakładaną na palec. Moja Zośka jak widzi, że zakładam szczoteczkę na palec sama otwiera buzię Odpowiedz Link Zgłoś
hermes19783 Re: Mycie ząbków 23.02.09, 22:55 my mamy 6 i jak mi sie przypomni bez pasty szczoteczka silikonowa Odpowiedz Link Zgłoś
jutka101 Re: Mycie ząbków 23.02.09, 23:03 Ja myję moim dziewczynom szczoteczką zakładaną na palec używając przegotowanej wody .Jak im wyjdą górne 4 ( bo idą na raz obecnie) to kupię pastę dla niemowląt. Staram się je myc 2 razy dziennie, rano zawsze , a wieczorem ,to zależy jak nie padną przy butli. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Mycie ząbków 24.02.09, 11:48 Myję szczoteczką Jordan dla niemowląt praktycznie od początku. Od 10 miesiąca używam pasty Elmex 1-6. W innych krajach ta pasta jest dopuszczona "od pierwszego ząbka". Synek na początku się krzywił na pastę, ale teraz nie ma problemu z otwieraniem paszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tymillo Re: Mycie ząbków 24.02.09, 11:51 witaj, do mycia ząbków syna używam pasty Nenedent i silikonowej szczoteczki do zębów (nie na palec) Odpowiedz Link Zgłoś
monpaj77 Re: Mycie ząbków 24.02.09, 13:47 Jak bylam u stomatologa, to przeczytalam wiszącą u niego ulotkę, że dzieciom 1/ jak nie maja jeszcze zebow, to nalezy dziąsła czyscic gazą zmoczoną przegotowaną wodą, 2/ jak się pojawią zęby należy je myć szczoteczką z pastą z fluorem. Pastę należy włożyć między włosie szczoteczki, tak, żeby dziecko jej nie połknęło. Odpowiedz Link Zgłoś