Dodaj do ulubionych

9 mies-ile spia na dobe?przesypiaja noc?

24.03.09, 10:46
moj w dzien ma dwie drzemki.w sumie w ciagu dnia spi2-2,5h.w nocy
10h od 21-7,ale w nocy budzi sie nadal bardzo czesto-chyba ciagle
chodzi o zeby,zaczelo sie jak skonczyl 4 mies.w nocy potrafi budzic
sie nawet 10 razy!czy tylko ja tak mam bo jak slysze"moj/moja od 5
mies przesypia cala noc"to sie doluje...
Obserwuj wątek
    • w_miare_normalna Re: 9 mies-ile spia na dobe?przesypiaja noc? 24.03.09, 10:54
      Moja tez ma dwie drzemki.
      12-15.30 i od 17.30-19
      na noc śpi od 22-9
    • lenka.i.maja Re: 9 mies-ile spia na dobe?przesypiaja noc? 24.03.09, 10:56
      Cześć! Moja córa śpi mniej więcej tyle samo - w dzień ok 2 - 2,5 godz. w dwóch
      "porcjach". W nocy - od 20 do 6. Zazwyczaj śpi bez pobudek, chyba, że coś jej
      dolega (ostatnio katar). Aha - przesypia całe noce odkąd skończyłyśmy "cycanie",
      czyli od dwóch miesięcy (teraz ma 9 i pół). Pozdrawiam.
      • best-agulina Re: 9 mies-ile spia na dobe?przesypiaja noc? 24.03.09, 11:06
        Mój synek 9 mies. w dzień spi 2,5 godz,a w nocy jest bardzo kiepsko budzi się bardzo często, jeszcze do nie dawna spał od 20-6 oczywiście z pobudkami, a teraz zaczyna wstawać o 5 a dzisiaj nawet 4.30 , jestem załamana nie wiem kiedy w końcu prześpi nocsad dodam , że w nocy go nie karmie, cycusia dopiero dostaje około 3 rano.
        Pozdrawiam niewyspane mamusie i życzę dużo cierpliwoścismile
    • grunia77 Re: 9 mies-ile spia na dobe?przesypiaja noc? 24.03.09, 11:42
      hej, u mnie jest niestety podobnie.Mój młody ma prawie 9 miesięcy i odkąd
      skończył 4 to właściwie każda noc jest straszna. Potrafi budzić się co 15 minut,
      albo nie spać np. 3 godziny w nocy. Najgorsze jest to, że po takiej nocy o 5
      rano ma już dzień. NIe wiem dlaczego, chyba jest kilka przyczyn, może czasem
      zęby, czasem może jest głodny ale wydaje mi się, że on też przeżywa w nocy to co
      wydarzyło się w dzień, a ma co przeżywać bo jest bardzo ruchliwym dzieckiem.
      Odkąd zaczął się sam przemieszczać jest jeszcze gorzej więc myślę, że to ma
      wpływ. W nocy nigdy nie śpi więcej niż 8 godzin. W dzień trochę odsypia, ma 2
      drzemki w sumie około 3 godzin, tak więc na dobę wychodzi ok. 10-11 godz, co
      moim zdaniem jest za mało. Ciągle mam nadzieję, że to kiedyś minie, bo już padam
      na twarz z niewyspaniawink
      • elzbieta_1983 dareczka 24.03.09, 11:59
        moja w dzień najwyżej 1,5 h, w trzech drzemkachsad idzie spać o 21.30, w nocy raz
        je, wstaje ok.8. Ale budzi się masakrycznie często, chyba smoka jej zlikwiduję,
        bo co wypadnie to ona się budzi. A może bez smoka pośpi? aaa, no i bezzębna nadalsad
    • ezina Re: 9 mies-ile spia na dobe?przesypiaja noc? 24.03.09, 12:08
      Noc: 20.00 - 7.00 (od 6go miesiaca niezmiennie)
      Drzemki w ciągu dnia: 10.00-12.00, 15:30-17:00 (+/- 30min)
    • aniakloska Re: 9 mies-ile spia na dobe?przesypiaja noc? 24.03.09, 12:09
      mój w dzień ma dwie lub trzy drzemki w sumie od 2-3.5h snu noce przesypia od
      kiedy skończył 3 mies. teraz zasypia o 21.30 - 6.00 lub 7.00 rano czasem w nocy
      się przebudzi ale daję smoka i śpi dalej chyba idą górne jedynki wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka