Dodaj do ulubionych

kosmetyki dla noworodka

19.04.09, 18:38
Witam, za około 2 tyg. zostanę mamą, nie kupiłam jeszcze żadnych srodków do
pielegnacji skóry dziecka, gdyz chciałabym zasięgnąc waszej opinii, które
kosmetyki są najlepsze?chodzi o oliwki, mydła, kremy, czy te z serii Oilatum
sa godne polecenia, czy radzicie cos innego?dziękuje
Obserwuj wątek
    • podkrecone Re: kosmetyki dla noworodka 19.04.09, 21:06
      oilatum są dobre zresztą jak i inne dla noworodków oczywiście ja używałam tylko
      i wyłącznie nadmanganianu potasu taki fiolecik dosypywałam go do wody do
      kąpieli<rada położnej> bo mała miała wrażliwą skórke i jakis rumień poorodowy
      ale tylko dwa tyg potem normalnych kosmetyków dla noworodków najlepsze są nie
      perfumowane i wolne od alergenów oczywiście
    • julka_sz Re: kosmetyki dla noworodka 19.04.09, 21:22
      ja tez polecam oilatum. Ja zakupiłam taką wielką butelkę po jej zużyciu kupiłam serię NIVEA baby(zel do mycia włosów i ciała oraz mleczko pielęgnacyjne) i jestem zadowolona. używałam jeszcze kremu oilatum bo mała po porodzie miała złuszczoną skórę na stopkach. Jeszcze jest jeden plus oliwki oilatum, że przy noworodku przy pierwszych kąpielach myjesz tylko wodą z oilatum nie trzeba namydalć ciała a po kąpieli nie terzeba natłuszczać skóry bo jest już natłuszczona tą oliwką(jest łatwiej przy takim maluszku)smile
    • semi-dolce Re: kosmetyki dla noworodka 19.04.09, 21:47
      Nie ma najlepszych. Co dziecko to inna skóra. Jakich byś nie kupiła moze okazac
      się, że twojemu dziecku nie odpowiadaja i będziesz musiała znaleźć inne, metoda
      prób i błędów.
    • carmita80 Re: kosmetyki dla noworodka 19.04.09, 21:59
      Kiedy moje maluchy byly noworodkami wogole nie stosowalam kosmetykow, przez
      pierwszych kilka tygodni kapalm co 3 dni, codziennie mylam cale cialo wacikami,
      uzywalm tylko zwyklej wody. Pozniej uzywalm Oiliatum oraz plyn Dermol, corka ma
      6 lat myje sie codziennie prysznicem, kapiel co drugo lub co trzeci dzien, synek
      ma 18 m-cy tak samo. Nie mielismy problemow ze skora. Nie balsamuje, ani nie
      wcieram zadnych oliwek. Skora ma naturalna powloke chroniaca ja, uzywanie
      kosmetykow zmywa ta powloke a w zamian co-chemia, to nie dla mnie. Takie jest
      moje zdanie, ale kazdy robi jak uwaza.
      • madziarka1978 Re: kosmetyki dla noworodka 19.04.09, 23:35
        Moja mała ma 3 miesiące.Od urodzenia do tej pory kąpiemy ją co drugi
        dzień i tylko w Oilatum . Po kąpeli stosuję krem do buzi Oilatum
        soft. Do pupci używam maści linomag na przemian z alantanem (jak
        sobie raz odparzyła pupkę to zastosowałam Tormentiol i przeszło po 1
        dniu!!!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka