18.05.09, 00:06
Witam.Mój mały wymiotuje od piątku popołudniu,najpierw myślałam że to jego widzimisie przy jedzeniu zupki bo czasem tak robi tak się wygłupia i udaje że wymiotuje po prostu robi takie łe ale tym razem zwymiotował już na początku i potem herbatkę,mleko o 18 i 20.W nocy się kręcił jak by go bolał brzuszek bo stękał.Rano w sobotę znowu zwymiotował i nie wytrzymałam zadzwoniłam do lekarza,kazał mi ugotować kompot z jabłek i tylko to podawać i to po parę łyczków ale tak co 10-15 minut i wiecie że nie wymiotuje.Mam mu podawać to picie tak do jutra a jak nie przejdzie to do lekarza rodzinnego i na szpital.Podałam mu na noc dziś mleko i nie zwymiotował chyba mu już przeszło ale co zrobił kupkę taką żółtą ale nie rzadkiej konsystencji tylko taką normalną tylko ten kolor chyba to z tego kompotu?
I co wy o tym myślicie może któraś to przerabiała,wiem tyle że odwodniony nie jest a wirus panuje w mojej miejscowości bo słyszę od znajomych że wymotują.
Obserwuj wątek
    • dorisch1 Re: Wymioty. 18.05.09, 09:10
      U mnie było podobnie. Córka w tej chwili leży trzeci dzien w
      szpitalu, ma wirusa. Nie ma na co czekać uncertain
      • ask-a28 Re: Wymioty. 18.05.09, 10:58
        Wczoraj przed spaniem dostał butle i nie zwymiotował i dziś rano też zjadł i również nie zwymiotował.Może to przeszło,zobaczymy co się będzie działo przez dzień,oby było wszystko w porądku:]
    • dordulka Re: Wymioty. 18.05.09, 10:59
      W jaki mwieku jest dziecko?
      Oczywiscie pilnuj picia, ryzyko odwodneinia u maluchow jest b duze. Plyny to woda, najlepiej z elektrolitami. Jezeli nei toleruje orsalitu itp to po prostu dodaj lyzcezcke glukozy i szczypte soli n szklanke wody. Plyny powinny byc chlodne, cieple napoje wzmagaja odruchy wymiotne. Unikaj zbednych lekow, smecta na wymioty nei dziala, a moze je nasilic (smak, konsystencja)
      Obserwuj, czy mlode siusia, jak wyglada jezyk i sluzowki. Jak cokolwiek cie zaniepokoi - trzeba u lekarza pokazac mlodego.
      • ask-a28 Re: Wymioty. 18.05.09, 11:18
        Syn ma skończony rok,picie mu podaje cały czas i to jest kompot z jabłek
        temperatura pokojowa tak mi lekarz doradził i żadnych leków nie podaje bo też
        mówił żebym nie dawała bo nie działają.A co do sikania to wczoraj bardzo mało
        sikał ale dziś po nocy w pampersie było więcej,myślę że przejdzie mam taką
        nadzieje bo lekarz u mnie w ośrodku to porażka idę do niego jak już nie mam
        wyjściasad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka