aneczka_x0 21.05.09, 09:02 od kiedy podaje sie 2 posiłki stałe, narazie moja córeczka ma prawie poł roczku i daje jej zupke raz dziennie i zastanawiam sie od kiedy dawac zupke i deserek, ale chyba jeszcze nie predko, dodam ze karmie piersia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zazou1980 Re: od kiedy 2 posiłki stałe?? 21.05.09, 09:15 moja młoda ma 5,5 m-ca i dostaje 3 stałe posiłki dziennie - zupkę ze słoiczka, kaszkę ryżową i mus owocowy+kaszkę manną. oprócz tego w ciągu dnia wciąga kilka chrupek kukurydzianych i popija soczkiem (najchętniej malinowym, bo inne słabo jej wchodzą). resztę dopija cycem kiedy chce. za tydzień szoruje do żłobka stąd takie menu... Odpowiedz Link Zgłoś
super-mikunia Re: od kiedy 2 posiłki stałe?? 21.05.09, 09:52 Mój za tydzień skończy 7 m-cy a drugi posiłek zamierzam wprowadzić za niecały m-c (jak się zaczną wakacje...) nie chcę tym niani uszczęślwiać... Ale teoretycznie chyba już powinien mieć wprowadzony...Z tego co wyczytałm na forum eksperckim. Oto link forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=632&w=71001263&a=71912589 Odpowiedz Link Zgłoś
blueberry_beauty Re: od kiedy 2 posiłki stałe?? 21.05.09, 09:54 Moja ma prawie 7 miesięcy. Dostaje zupkę i deserek ale jedno po drugim bo nie najada sie zupką. Cyś bez limitu tzn na żądanie. Do żłobka za 2 miesiące więc mamy jeszcze trochę czasu. Za "chwilę" wprowadzam kaszkę. Czy wasze dzieci też tak mają, że nie najadają się słoiczkiem? Po cysiu wytrzymuje 3 h po słoiczku głodna jest już po 2 h, jak wilk. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 blueberry_beauty 21.05.09, 10:02 moja tak miała że się nie najadała, więc dostawała duży ale do teraz mimo, że niby się naje to po 2h głodna akurat na deserek, więc po 2h deser, i po godzinie następny posiłek Odpowiedz Link Zgłoś
super-mikunia Re: od kiedy 2 posiłki stałe?? 21.05.09, 10:05 Mój od początku połykał słoiki w całości Ale nie dawałam mu więcej niż jeden. Dodatkowo owoce mieszałam z łyżką kleiku,ale to dlatego, że taka konsystencja mu lepiej odpowiadała. A przez to treściwsze. I w sumie po 1,5 do 2 godzin dostawa po słoiczku butelkę 210 (nie zostawia kropelki z niej). Jak na moje oko jest najedzony po jednym słoiczku. Zreszta ostatnie łyżeczki już nie wsuwa tak łapczywie. Odpowiedz Link Zgłoś
atucapijo Re: od kiedy 2 posiłki stałe?? 21.05.09, 12:44 u nas jest mus owocowy ok 8-9 rano, bo mleka nie chce o takiej porze, dopija ok 10 przed drzemka. potem ok 12.30-13 zupka z miesem - zjada od 80 do 130 g, to chyba albo niecaly sloiczek, albo jeden i ciut, nie wiem, bo gotuje sama. na noc ok 23-24 dostaje mleko z piersi + ok 100 ml mleka sciagnietego z kaszka ryzowa bezmleczna. ale mu to nie starcza an dlugo, max 4 h, niestety mamy noce ciezkie : ( i po zupie fakt, po 2-3 h jest glodny, chyab ze przespi polowe glodu, to ciagnie i 5 h Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: od kiedy 2 posiłki stałe?? 21.05.09, 14:54 A niby dlaczego nieprędko? Moja dwa stałe-zupę, warzywa itp. oraz deser jadła mając 4,5 msca. Wtedy dostawała jeszcze pierś. Odpowiedz Link Zgłoś