sala7 27.05.09, 20:02 W jaki sposób należy układać jąderka w pieluszce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kejciurek Re: Układanie jąderek 27.05.09, 20:04 tzn? ja wogóle nie układam jąderek. układam siusiaka w dół, bo inaczej sie przesikuje i zapinam pieluche. jajeczek nie ruszam. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Układanie jąderek 27.05.09, 21:14 to najlepszy wątek jaki widziałąm ))ja układam sobie na brodę żeby kłaczki w oczy nie gilgały:- Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Układanie jąderek 27.05.09, 20:08 Mam 2 chłopaków i ani razu nie przyszło mnie do głowy aby w jakiś sposób "układać"jąderka hehe. Po jaką cholerę No chyba,że masz u synka zdiagnozowany wodniak jądra to wtedy faktycznie jąderka układa się wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
bamboletta Re: Układanie jąderek 27.05.09, 20:12 przeciągnąć cały worek mosznowy do tyłu i włożyć między pośladki, mocno ścisnąć, żeby nie wypadły, zapiąć pieluchę hahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Układanie jąderek 27.05.09, 20:14 bamboletta napisała: > przeciągnąć cały worek mosznowy do tyłu i włożyć między pośladki, mocno ścisnąć żeby nie wypadły, zapiąć pieluchę > hahahahahahaha W życiu bym na to nie wpadła hehe Odpowiedz Link Zgłoś
bamboletta Re: Układanie jąderek 27.05.09, 20:15 oj tam zaraz podua... uśmiałam się po pachy i tak mnie naszło.... Odpowiedz Link Zgłoś
agamemnonn Re: Układanie jąderek 27.05.09, 20:20 heheheh a miałam się z niczego nie naśmiewać Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Re: Układanie jąderek 27.05.09, 20:22 Auc, boli A ja u swojej Dzidzi jaderek nie ukladam, bo moja Niunia ich nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
attiya dordulka 28.05.09, 08:57 dordulka napisała: > Auc, boli > > A ja u swojej Dzidzi jaderek nie ukladam, bo moja Niunia ich nie ma nie tłumacz sie - po prostu nei chce ci sie...układaj i już, a tłumaczenie, że to dziewczynka nie ma nic do rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: Układanie jąderek 27.05.09, 21:00 zaczyna się robić jak na CiPie Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Układanie jąderek 27.05.09, 21:35 hahahah wariatki! Jeśli małody ma wodniaczka to trzeba jąderka układać do góry hahahah, cholera przez was nie mogę wytłumaczyć ahahahha My mieliśmy wodniaczka i zalecenim było podnoszenie jakby.. no w każdym razie ku górze hahhahaha nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
korrra Re: Układanie jąderek 27.05.09, 21:53 Dziewczyny, rozśmieszył Was post sali7,(przyznaję - pytanie zabawne) ale: czasem gdzieś ktoś palnie jakąś informację,ktoś usłyszy i zastanawia się czy to prawda czy bzdura, więc pyta na forum w celu rozwiania jakichkolwiek swoich wątpliwości, więc staram się takie osoby zrozumieć sama wiele razy słyszałam od babć,ciotek (itd) różne dziwne rzeczy związane z pielęgnacją niemowlaka (nie wspomnę o zabobonach w ciąży) - więc bądźcie wyrozumiałe. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Układanie jąderek 27.05.09, 21:56 więc bądźcie wyrozumiałe. Ależ jesteśmy przecież. Nikt jej nic niemiłego nie napisał. Tylko żeśmy się roześmiały. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Układanie jąderek 27.05.09, 22:03 A małą cipke w pion czy w poprzek...?;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
bamboletta Re: Układanie jąderek 27.05.09, 22:04 aahahhaahhahahahhahahahahahhha to lepsze niż te jąderka Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Układanie jąderek 27.05.09, 22:19 Nam położna na wizycie domowej, kazała układać jąderka do góry,ale po co to już nie pamiętam, chyba po to, żeby sie takie płaskie i rozlane nie zrobiły. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: Układanie jąderek 28.05.09, 14:50 raczej jedno na prawo drugie na lewo ... Odpowiedz Link Zgłoś
tym08 Re: Układanie jąderek 28.05.09, 00:23 moj M sugeruje przypiac agrafka do brzucha;D Odpowiedz Link Zgłoś
absit Nie ma w tym nic smiesznego... 28.05.09, 05:35 ...bo faktycznie lata temu takie były zalecenia pediatrów aby jąderka maluchów "podciągać" do góry. Sama w tamtych czasach wychowałam dwóch synów więc wiem co piszę. Różnica polegała na tym, że ówcześnie jedynym dostępnym materiałem do "zapakowania" pupy niemowlaka były pieluchy tetrowe, a te przylegały do krocza malucha więc można sobie było pozwolić na manewrowanie jąderkami. W pampersach jest to raczej niemożliwe jako, że pieluchy te są luźne w kroku. P.S. Kto wie?....może za parę lat to co Wam wydaje się jedynym prawidłowym postępowaniem przy pielęgnacji dzieciaków zostanie obalone przez kolejne szacowne grono specjalistów i będą się smiać z Waszych działań więc...troche więcej pokory drogie Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkastonka Re: a może autorce chodzi o siusiaka? 28.05.09, 13:26 Bo jeśli tak to trzeba go układać wzdłuż, żeby nie przesikał synek pieluchy bokiem. Ja tak zawsze robiłam. Swoją drogą ja się prawie posikałam ze śmiechu przy tym wątku Aga Odpowiedz Link Zgłoś
bamboletta Re: a może autorce chodzi o siusiaka? 28.05.09, 14:25 jeszcze lepiej!!siusiak, jąderka, jeden worek!! Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: Układanie jąderek 28.05.09, 15:01 W dni parzyste na prawo, w nieparzyste na lewo. Święta państwowe i kościelne czcimy, układając je na wprost. Odpowiedz Link Zgłoś