Dodaj do ulubionych

Uderzył się w główkę

13.06.09, 11:20
Mój 7-miesięczniak uderzył się w główke około godziny temu Stał przy wersalce, ja siedziałam obok ale kiedy lecial w bok i tak nie zdążyłam go złapac Wyrżnął mocno w oparcie drewnianie, które jest z boku wersalki Płakał bardzo, ale po paru minutach się uspokoił i nawet zaczął się smiac Zjadł i poszedł spac Zaglądam do niego co chwila Nie wygląda, żeby coś poważnego się działo Nie ma guza, nie ma sinca, zadrapania itp Uderzył sie z boku, jakby pomiędzy okiem a uchem, te okolice BArdzo sie martwię Tylko nie piszcie, że mam do lekarza jechac bo to wiem, i że 7-miesięczniak za mały na stanie Krytyka teraz mi nie potrzebna Czytałam przed chwilą, że jak dziecko uderzy się w głowę nie powinno do 3 godzin spac I co? mam go obudzic? sad
Obserwuj wątek
    • amoremio7 Re: Uderzył się w główkę 13.06.09, 11:23
      dziecko nie powinno spać
    • mamaijulio Re: Uderzył się w główkę 13.06.09, 11:32
      właśnie się przebudził bo mu smoczek wypadł Usmiechnął się do mnie, dostał smoka, odwrócił się i śpi dalej Żal mi z drugiej strony go obudzic bo był już śpiący zanim sie uderzył i dopiero będzie ryk jak będzie śpiący
    • mamaijulio Re: Uderzył się w główkę 13.06.09, 11:41
      obudził się, zachowuje się normalnie Juz wiem dokładnie gdzie sie uderzył Poniżej skroni, na lini oko ucho, ale i tak go obserwuję
      • malwisul Re: Uderzył się w główkę 13.06.09, 11:51
        moja mała ostatnio spadła na główkę z wyra.... nic jej nie było, najważniejsze
        to nie panikowac tylko obserwowac dziecko i jak cię coś zaniepokoi to wtedy do
        lekarza, niestety walnie się pewnie jeszcze duuużo razy szczególnie jak zacznie
        chodzic...
        • malwisul Re: Uderzył się w główkę 13.06.09, 11:54
          a co do spania to nawet niewiedziałam i moja spała jakieś 3 godziny po tym
          zdarzeniu bo płaczem się zmęczyła sad i pomyślec że też stałam przy niej, moment
          przeczołgała się, przechyliła i w locie ją łapałam ale co walnęła to jej...
    • beliska Re: Uderzył się w główkę 13.06.09, 12:43
      Nie ma chyba dziecka, które raz lub wiele razy nie uderzy się w głowę. Jak widzisz, że nic sie nie dzieje, to spokojnie obserwuj.
      A co do stania 7msczniaka, to jak samo staje i dązy do tego, to niby jakim cudem mialabyś go powstrzymać, bo ja swojej nie potrafiłam.
      I też walnęła głowa kiedys bardzo mocno, a wiele razy uderzyła się po prostu. Pilnuję jak oka w głowie i to tyle, co mogę zrobić.
    • mamaijulio Re: Uderzył się w główkę 13.06.09, 12:55
      no właśnie on baaaardzo się rwie do stania i siadania A że ani jednego ani drugiego sam jeszcze nie potrafi, to mu pomagam I nie zdążyłam sad
      • kannama Re: Uderzył się w główkę 13.06.09, 14:13
        Nalezy dziecko obserwować 3 dni. Jak się zachowuje normalnie, to zapomnieć o
        sprawie smile A co do spania to mi lekarz mówił, że nie ma przeciwwskazań, nawet
        dobrze bo prześpi stres, tylko nie trzeba pozostawiać samego w pokoju. Te
        zalecane 3 godziny maja sens przy silnych uderzeniach gdy może dość do
        opuchnięcia mózgu.
    • leneczkaz Re: Uderzył się w główkę 14.06.09, 09:40
      Boże.. To moje dziecko wogóle nie powinno spać. Bo co chwila uderza się w
      głowkę, jako, że zaczął raczkować i próbuje stawać ;p
    • mamaijulio Re: Uderzył się w główkę 14.06.09, 10:55
      nam zdarzył sie pierwszy raz taki "wypadek" Ale wierzcie, on naprawdę moooocno sie uderzył W każdym razie cały czas go obserwowałam i dziś też Jest wszystko w porządku Mam nadzieję, że już nic nie wyjdzie Pozdrawiam Was! smile
      • camel_3d Re: Uderzył się w główkę 14.06.09, 20:01
        pewnei jeszcze nie raz sie palnie..niestety tak wyglada rozwoj smile
        i w sumei nie za kazdym razem trzeba leciec do szpitala ....
    • camel_3d Re: Uderzył się w główkę 14.06.09, 18:54
      lo matko, jakbym mial za kazdym razem biegac do lekarza kiedy maly sie w glowke
      udarzyl to bym czasowo nie wyrobil... kilka razy zaliczyl kafelki, kilka razy
      stol...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka