Dodaj do ulubionych

Używacie lekkich spacerówek?

18.06.09, 11:00
Wiem, pytanie trochę idiotyczne(może mi go nie wywaląwink) ale zastanawiam się
nad zakupem jakiejś lekkiej parasolki, a że ja z tych niezdecydowanych (co
męczy mnie niezmiernie) to wolę się podpytać.
Mam wózek wielofunkcyjny, całkiem fajny ale straszna krowa, bo kółka duże,
sama buda od spacerówki też nie najmniejsza i już mnie męczy jak go gdzieś
pakuje. Wybieramy się na wakacje i myślę, czy by nie kupić parasolki, tylko
żeby miała pozycje leżącą, bo mała często śpi na dworze.
Problem w tym, że nie mam za bardzo kasy i żeby kupić, to muszę sprzedać cały
zestaw, który mam. I tu się zastanawiam, czy nie będę tego żałować, bo
wprawdzie wielki ale mała całkiem go lubi, a mój mąż twierdzi, że parasolka to
raczej zły pomysł, bo koła małe, a ja mieszkam na wsi, a ten duży się fajnie
prowadzi.
Ja znowu uważam,że i tak trzeba będzie kiedyś parasolkę kupić, poza tym to mam
już trochę dość tej krowy...
No i bądź tu człowieku mądry, doradźcie niezdecydowanej sierocie smile)
Obserwuj wątek
    • mama_nikodemka Re: Używacie lekkich spacerówek? 18.06.09, 11:34
      ja nie pozbywalabym sie tego wozka wielofunkcyjnego bo przyda ci sie jeszcze na
      zime, chociaz zawsze mozna wymienic na sanki ale wiadomo jaka ta zima jest,
      sniegu prawie zero i nie wiadomo czy maluszek nie bedzie ci spal na dworze, poza
      tym piszesz ze mieszkasz na wsi wiec tam lepiej spisze sie "normalna" spacerowka
      niz nawet najlepsza parasolka, takie jest moje zdanie...ja mieszkam tez na wsi,
      pod lasem i na spacery zostawilam x-landera a na wyjazdy kupilam parasolke
      (zooper hula) bo tez wkurzalo mnie wkladanie tego czolga i wykladanie, gdybym
      miala do wyboru x-lander albo parasolka to obstalabym przy x-landerze, skoro
      piszesz ze nie stac cie na drugi wozek to tak pomyslalam ze mozesz podpowiedziec
      rodzince ze zamiast prezentow na urodzinki zeby dali pieniazki i wtedy kupisz
      jakas lekka parasolke na wyjazdy..
    • frida-marzec08 Re: Używacie lekkich spacerówek? 18.06.09, 11:49
      7,5kg ma maclaren techno xrl
      polecam rowniez chicco
      • nikamika Re: Używacie lekkich spacerówek? 18.06.09, 12:52
        polecam chicco super !!!!! sa rozne modele i rozne ceny ale da sie
        dostosowac
        a jak mieszkasz na wsi to lepiej zostaw sobie ''terenowke''
        a mozna kupic tez uzywany wozek
    • agazagie Re: Używacie lekkich spacerówek? 18.06.09, 13:27
      Miałam dokładnie ten sam problem. Wózek wielofunkcyjny supersprawa - ale krowa
      straszna. No i jak mieliśmy jechać gdzieś do miasta z Małym to ostatecznie
      rezygnowaliśmy bo za dużo ładowania, składania, dźwigania itp. Mi samej na
      specery też się chodzić nie chciało bo to krówsko znosić to jakiś koszmar.
      Ostatecznie kupiliśmy inglesinę trip (ja chciałam chicco ze względów
      wizualnychwink ale za inglesiną przemówił fakt serwisu na miejscu i 2-letnia
      gwarancja). No i wreszcie stałam się w pełni mobilna!wink Różnicę w prowadzeniu
      oczywiście widzę. Terenówka jest o niebo lepsza więc jak jest mąż to mi znosi i
      na spacery biorę "krowę". A gdy nie ma to mam parasolkę i "ooo, mogę wszystko".
      Nawet do sklepu mogę wjechać bo wąska jest.
      Popatrz może na allegro - ludzie sprzedają używane wózki w dobrym stanie i za
      całkiem rozsądne pieniądze. Terenówka to jednak terenówka...smile
    • monikaa13 Re: Używacie lekkich spacerówek? 18.06.09, 14:07
      Córka ma 2,5 roku i nie mamy spacerówki lekkiej, mamy taką od dużego
      wózka. Nie narzekamy.
      • piopal Re: Używacie lekkich spacerówek? 18.06.09, 14:25
        Mam duza i parasolkę z BABY DREAM ale najczęsciej noszę małego w
        chuscie.
        • embeel Re: Używacie lekkich spacerówek? 18.06.09, 14:46
          mam mclaren quest (5,5kg), bo terenówka nie miała daszku ochronnego, a u na
          słonce tak silne, że sama parasolka nie wystarczyła, nie miałam sumienia
          wystawiać dziecko...Poza tym miałam dość wąskich, nierównych chodników (nigdzie
          chyba takich nie ma jak tu), zaparkowanych wszędzie, dosłownie wszędzie, łącznie
          z przejściem dla pieszych samochodów (gorszy manewr) i wysokich krawężników. Na
          chustę czy nosidło zrobiło sie za ciepło...
          ww spacerówka rozkłada się prawie na płask, ale nie 'przeciągam struny' i nie
          wożę godzinami. Młoda ma prawie 7 mcy i jeszcze nie siedzi. minus to to, ze w
          tego typu wózkach nie ma barierki no i te plastikowe, marne kółka...

--
          Nietoperz
          • napoleonka_k Re: Używacie lekkich spacerówek? 18.06.09, 14:55
            Też myślałam o kupnie lżejszego i mniejszego wózka ale chyba sobie odpuszczę.To
            trochę wywalanie kasy,bo tym dużym jeździ mi się dobrze,a kiedy będzie starsza
            to już będziemy go potrzebowac tylko sporadycznie.A tymi parasolkami z małymi
            kółkami niezbyt wygodnie się jeździ.
    • beliska Re: Używacie lekkich spacerówek? 18.06.09, 14:54
      Mam terenówkę i leciutką parasolkę. Komfortu jazdy dla młodej i dla mnie nie ma nawet co porownywać, bo parasolka wypada marnie. Używam tylko, jak jadę gdzieś busem. Co z tego, że rozklada się prawie na płasko, jest lekka jak piórko, składa jedną ręką, jak kobyłka i tak jest najlepsza. Czy na wsi, czy w Krakowie, pod którym mieszkam terenówa sprawdza się super. Na wakacje tez zabralabym roana. Nie pozbędę sie tego wózka, dokąd młoda będzie wózkowa.
      Na allegro można kupić za niewielkie pieniądze jakąś fajną parasolkę.
      Zanim kupiłam parasolkę tez miałam dośc kobyłki, ale wystarczyło jak pojeździłam parasolką/a mam nienajgorszą niby/, że pokochałam terenówę miłością, na jaką zasluguje. Dobrze, że nie przyszło mi do głowy sprzedanie wózka.
      • blanka.g1 Re: Używacie lekkich spacerówek? 18.06.09, 15:19
        mam taki wózek kolorek inny ale to detal tani uważam konkurencyjny
        zwłaszcza dla maclarena i chicco polecam a 3w1 zostawiłabm na zimę
        jeszcze

www.allegro.pl/item659233612_espiro_city_2009_nowy_pokrowiec_folia_24h_w_wa.html
        • embeel Re: Używacie lekkich spacerówek? 18.06.09, 15:28
          wyglądem może bardziej wypasiony, ale waga ponad 2 razy taka.

ja kupiłam Maca, bo jedną krowę już mam i nie chciałam drugiej. tak jak
          napisała Leneczkacz - jedno kopnięcie i do bagażnika. No, ale różnica w cenie
          jest. Gdybym mogła poczekać, kupiłabym pewnie jakiś tańszy, nie firmowy, ale one
          są najczęściej 'zablokowane', ewentualnie rozkładają się tylko trochę,
          przynajmniej te, które oglądałam.
    • leneczkaz Re: Używacie lekkich spacerówek? 18.06.09, 15:20
      tak polecam. Ja też mam jedną 'krowę' i jeden skłądaczek- kopniesz nogą i do
      bagażnika wink
    • lidek0 Re: Używacie lekkich spacerówek? 18.06.09, 20:30
      Ale im wózek cięższy tym lepiej się go prowadzi dziecku jest lepiej.
      Typowe parasolki mają malutkie słabe kółka, poza tym oparcia tam tak
      nie rozłożysz a w tym co masz dziecko moż spokojnie spać. Ja bym nie
      zamieniała, nie warto.
      • lavia78 Re: Używacie lekkich spacerówek? 18.06.09, 21:20
        mam też ciężki będzie na zimęwink i kupiłam parasolkę na lato-uzywamy jak syn
        skończył 7 miesięcy (zooper twist) i jestem bardzo zadowolona-lekki, śpi w nim
        ładnie...mogę nosić go z wózkiem, jak schody etcwink ale jak bardziej "terenowo"
        jeździsz to nie wiem czy jest sens zmieniać....
    • smerfetka8801 nie mam nie chcę mieć 18.06.09, 21:24
      dziwna chyba jestem bo jest mi dobrze i wygodnie z moim 13 kg terenowym wózkiem
      wielofunkcyjnym tongue_out chyba póki mała będzie jeździć to w tym smile nie lubię małych
      wózków-sprawdzałam jak mi się jeździ nimi i mi się nie podobało-w trybie
      miejskim i leśnym wymiękają przy terenówce.ale jak ktoś chce to czemu nie tongue_out
      można sobie sprawić
    • ula2689 Re: Używacie lekkich spacerówek? 19.06.09, 09:33
      mam coneco joker,wazy 7 kilo,latwo sie sklada,ma pozycje lezaca,zajmuje malo
      miejsca w bagazniku,kosztuje ok 160zl,acha ja tez mieszkam na wsi i nie mam
      problemu z prowadzeniem tego wozka
      • slonko1335 Re: Używacie lekkich spacerówek? 19.06.09, 10:26
        Owszem i to odkąd młody skończył 4 m-ce (oczywiście wtedy jeździł na płasko).
        Mamy Peg Perego Pliko P3 i jest rewelacyjny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka