olafig2 25.06.09, 14:09 witam, wiem że niemowlak powinien dostawac 400mg witaminki D , mam pytanko ile to jest kropelek???? dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beliska Re: witamina D? 25.06.09, 14:20 Zalezy jaki preparat podajesz i jak lekarz zaleci! Devikapu z reguły 2 krople, Vita D kapsułkę, Vigantolu najczęsciej 1 kroplę. jestem ostrozna z wit D i podaję tak, jak mi lekarz zaleca. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: witamina D? 25.06.09, 15:39 beliska napisała: > Zalezy jaki preparat podajesz i jak lekarz zaleci! > Devikapu z reguły 2 krople Devikap jak i Vigantol w 1 kr.ma 500 j.m. Więc wystarczy 1 kr. A latem w ogóle można odpuścić podawanie D3,bo jest w słońcu. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: witamina D? 25.06.09, 14:52 Może lepiej skonsultuj to z lekarzem - owa, jak to piszesz "witaminka", jest w nadmiarze silnie toksyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: witamina D? 25.06.09, 15:05 Fakt, zapomniałam Więc owa witaminka jest w nadmiarku silniutko toksyczniutką substancyjką. Juz tu na forumiku jedna z mamuś opisywała jak jej dzieciateczko wylądowało na oddzialiku toksykologiczniutkim w szpitaliku bo przedawkowała dajac na własniutką raczke witaminkę d3. Lepiej więc porozmawiac z doktorkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Re: witamina D? 25.06.09, 15:10 Semi-dolce moja droga, uwazam, ze zapewne przez oszalamiajace sukcesy w rozwoju psychomotorycznym syna Twego Borysa Pierwszego zaostrzyla Ci sie znaczaco usczypliwosc Twoich wypowiedzi)) Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: witamina D? 25.06.09, 15:19 Ja mam różne fazy po prostu Czasem bywam miła i pomocna. Rzadko, ale się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
afrodyta2307 Re: witamina D? 25.06.09, 16:34 witamine D powinien przepisać pediatra i należy ją wówczas podawać zgodnie z jego zalecniem. Ja podaje swojemu vigantol 1 krople Odpowiedz Link Zgłoś
ivette2 Re: witamina D? 25.06.09, 18:43 Najlepsza jest VitaD, to sa kapsułki - jedna kapsułka, jedna dawka. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia no najlepsze 25.06.09, 19:15 zwazywszy ze dawke witaminy d powinno sie dobierac indywidualnie do potrzeb dziecka Odpowiedz Link Zgłoś