Dodaj do ulubionych

ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie?

17.12.03, 15:55
Bardzo proszę o radę. Moja córeczka jako noworodek budziła się dwa razy w
nocy - ok. 2.00 i ok. 5.00. Przez kilka późniejszych tygodni budziła się raz
w nocy - między 3.00 a 5.00. Teraz gdy ma 2,5 miesiąca zaczęła znowu budzić
się dwa razy w nocy. Chyba powinna coraz dłużej spać w nocy- a tutaj wszystko
odwrotnie. Czy to normalne? Może jest jakaś konkretna przyczyna.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ekos Re: ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie? 17.12.03, 16:13
      Nie wiem jaka jest norma dla snu niemowlęcia. Wiem tylko jedno. Bardzo
      narzekałam , że moja Jagódka prześpi tylko 6 godzin bez przerwy (od 21-szej do
      3-ciej)i czekałam cierpliwie aż wydłuży się sen mojej Dzidziory.Ale od
      momentu , gdy wróciłam do pracy tzn. od dwóch miesięcy moje ośmiomiesięczne
      maleństwo wybudza się w nocy dokładnie co 45 minut a w ciągu dnia robi sobie
      dwie drzemki po 45 minut (można odmierzać z zegarkiem w ręku) . No i teraz
      dopiero jest ciekawie. Także musimy sie chyba uzbroić w cierpliwość i przyjąć
      do wiadomości , że nasze dzieci od początku swojego życia są indywidualistami.
      Pozdrawiam , Ewa mama małej indywidualistki Jagódki
      • anna223 Re: ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie? 18.12.03, 16:24
        Ja się cieszyłąm jak spałam 3 godziny ciurkirm. Teraz moge tylko pomarzyć, bo
        synek 5miesięczny budzi mnie co godzinę od 21.00-7.00. Super nie? A powrotu do
        pracy nie mogę sobie wyobrazić, bo jestem przez resztę dnia nieprzytomna. Hmmm.
        • azyjewska Re: ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie? 22.12.03, 19:01
          Witaj,
          ja też znam ten problem mój Kuba budzi sie regularnie co 2 godziny a czasami
          od 2 co godzine a o 6 wstaje na dobre.To dopiero rozpacz a też wracam za 2
          tygodnie do pracy.Na dodatek dużo jeżdżę samochodem dziennie nawet 250 km. Nie
          wiem jak to wytrzymam.
          Pozdrawiam.
          Aga iKuba.
    • agaa.k Re: ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie? 17.12.03, 16:15
      Moja córeczka-8m. też budzi sie dwa razy: ok 2 i ok 5, też był okres, że
      budziła sie tylko raz. Naprawdę różnie to u nas bywa, są okresy, że budzi się
      już dokładnie o jednej godzinie, poczym zmienia to i zaczyna budzić się
      regularnie o innej. Mieliśmy nawet okres uczenia spania w nocy bez jedzenia,
      udało sie i po kilku nocach płaczących, Amelka budziła się dopiero o 5, na
      cyca. Niestety później znowu jej to się odwidziało,a że ja nie byłam
      konsekwentna i dałam jej znowu jeść wcześniej, tak teraz budzi się już o 2.
      Myślę, że budzenie nie zależy od wieku, a od chęci bliskości. Jeżeli chcesz
      wydłużyć, jej nocną przerwę, nie możesz jej karmić, inaczej będzie się budzić
      i już.
    • agaa.k Re: ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie? 17.12.03, 16:19
    • olenka12 Re: ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie? 17.12.03, 22:12
      Dziewczyno jesteś szczęściarą!
      Mój Daniel skończył 7 miesięcy i budzi się w nocy od urodzenia co 2,3 godziny
      na cycusia. Jka coś jest nie tak (np: ząbki)potrafi budzić się z płaczem co
      godzinę. Czasem mam naprawdę dość i tylko miłość do mojego szkraba trzyma mnie
      jeszcze na nogach.
    • mama_majki Re: ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie? 17.12.03, 22:28
      Maja zanim skonczyla 2 miesiace mudzila sie ok 3 razy w nocy, a teraz ma 5
      miesiecy i od 3 budzi sie co 2 godziny, czasem co godzine. Wiec chyba cie nie
      pociesze. u nas im dalej tym gorzej smile Ale nie wiem jak karmisz. Bo jak
      butelka to u ciebie powinno byc lepiej.
      Kasia smile
      • orald Re: ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie? 17.12.03, 23:08
        Tylko teoretycznie powinno być lepiej.
        Agatka 16 miesięcy, od urodzenia na sztucznum pokarmie. 1 do 5 pobudek na mleko
        i na czort wie na co jeszcze.
      • paliwo15 Re: ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie? 19.12.03, 15:48
        Chyba wszystkie Majki tak mają. Jak zabralismy naszą pszczółkę ze szpitala
        budziłą się 3 razy w nocy z zegarkiem w ręku. Teraz skończyła 4 miesiące i jest
        tragedia budzi się co dwie lub co godzinę. Najgorsze są dwa krytyczne momenty
        nocy 2 i 4 rano bo Maja jest bardzo ożywiona i skora do wszelkich zabaw. Na
        szczęście pomaga mi mąż. Nie dałabym rady. Ale cały czas mam nadzieję że to
        tylko chwilowe. Pozdrawiam! Renata
    • ellii Re: ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie? 19.12.03, 14:04
      Moja córcia, która ma teraz 3,5 miesiąca początkowo budziła się około 3 i
      około 6, potem tylko około 6 i potrafiła przespać ponad 10 godzin. Ostatnio
      budzi się znowu około 3 i potem koło 7 i juz nie zasypia. Tak więcnie mam na
      co narzekać oby tylko jej się nie zmieniło smile
      Pozdrawiam
      Eliza
      -------
      Zdjęcia mojego Słoneczka smile
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9677561&a=9753803
      • konkubinka Re: olenka 19.12.03, 16:47
        u mnie jak u Olenki
        Anielka ma 7 mies.Budzi sie od polnocy co godzine dwie.Fajnie prawda?
        Oczywiscie spi przy cycku ze mna.W lozku przesypia od 21-30 do polnocy.
        • madeyowa Re: olenka 19.12.03, 22:45
          Mój synek gdzieś do 1,5 roku budził się co godzinę, a teraz z córką mam
          powtórkę z rozrywki. Nie wiem kiedy ja to wszystko odeśpię.
    • aniepomnik Re: ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie? 19.12.03, 22:49
      Też uważam, że nie masz tak źle mój synek początkowo spał w rodzicielskim
      łóżku bo budził się bardzo często, potem gdy miał 2,3 miesiace budził się już
      co 4 godziny i w nocy nie wybudzał się gdy odkładałm go do łóżeczka. Niestety
      teraz gdy ma 7 miesięcy znowu budzi się czesciej co ok. 2 godziny i nie chce mi
      5 razy wstawac z ciepłego łóżeczka by go nakarmic, więc znowu śpi z nami. Ale z
      moim dzieckiem nic nie wiadomo. Każdego dnia śpi inaczej w ciągu dnia, o innej
      godzinie się budzi, o innej zasypia (to jest najgorsze- taki z niego nocny
      marek, ze czasami leze z nim w moim łóżku do 23 za nim zasnie) Dzisiaj zasną
      natomiast przed 20 i dlatego moge sobie posiedziec przy komputerze.
    • omn3 Re: ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie? 20.12.03, 10:14
      wITAM.Moj synek od urodznie sie budzi.Jak karmilam to co 3 godz,czasem nawet
      co 1,5 i tak do 10 miesiacasmilePotem do 12 miesiaca co 3 godz pil butle(240
      ml),kiedys nawet wypil w dzien 1,5 litra!.Teraz budzi sie raz.Czasami jest tak
      ze sie budzi bardzo czesto,bo cos mu sie sni albo za goraco.Jak przesypa cala
      noc sie ciesze bo moge sie wreszcie wyspacsmileChociaz i tak sa dni ze chodze
      zakrecona i ziewam non-stopasmile
    • melassaa Re: ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie? 20.12.03, 20:22
      Witam,
      moja córeczka zachowywała się podobnie. Potem jednak znowu zaczeła się budzić
      tylko raz w nocy i tak jej to zostało.
      Nie martw się, wydaje mi się, że niedługo znowu powróci do wcześniejszego
      rytmu. U mojej Ali druga pobudka zniknęła na dobre około 5-6 miesiąca życia.
      Miała też parę dni (dosłownie kilka), że budziła się co godzinę-dwie, więc się
      nie przerażaj, gdy coś takiego zdarzy się Twojemu dzieciątku.
      Pozdrawiam
      • katarzyna.br Re: ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie? 21.12.03, 17:28
        Wszystkim mamom bardzo dziękuję za odpowiedzi, i życzę nam aby nadze dzidzie
        byłe zdrowe i spały coraz dłużej.

Pozdrawiam
    • aczerk Re: ile razy w nocy budzą się wasze dzidzie? 21.12.03, 17:47
      Oskarek (13 tyg.) budzi sie zazwyczaj raz, choc są dni, kiedy budzi się 2 albo
      nawet 3 razy. Nie przejmuję się tym, bo widocznie chce mu się pić albo
      potrzebuje mojej obecności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka