roksii 05.07.09, 10:31 Czy wy 9 msc dzieciom podajecie danonki, serki, kisiel, budyn?Czy robicie swoj budyn? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beliska Re: Jedzonko dla 9msc dziecka 05.07.09, 11:12 Ma 10mscy i nadal nie podaję budyniu, kisielu z torebek czy danonków. Za to jogurt naturalny, serek typu bieluch i owszem. Budyniu na modyfikowanym nie lubi, więc nie robię. Odpowiedz Link Zgłoś
anettchen2306 Re: Jedzonko dla 9msc dziecka 05.07.09, 13:37 Twarozkow naturalnych moja mala nigdy nie polubila (nawet robilam sama kilka razy), jogurtu naturalnego podobnie (obojetnie z czym go zmieszalam, jedynie pod postacia chlodniku z arbuza i czeresni jej wchodzil i to w minimalnych ilosciach). Nie lubila tez papkowatych slodkich konsystencji budyniu czy kaszki, wiec jej nie zmuszalam. Kisielow u nas (Niemcy) sie nie jada i nikt nie wie, co to takiego - wiec dziecku tez sie nie podaje. Moja mala jadala w tym wieku deser z mielonych migdalow lub ryz na mleku kokosowym (nieco zmiksowany). Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Jedzonko dla 9msc dziecka 05.07.09, 13:53 Serki tak - naturalny bieluch, wiejski lub homogenizowany waniliowy rolmlecz. Danonków nie. Budyniu, kisielu torebkowego tez nie, kisiel czasem robię sama z soków. Jogurty naturalne tak. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaamelka Re: Jedzonko dla 9msc dziecka 05.07.09, 22:48 Moja 9 miesięczna córka już od dłuższego czasu je serki typu danio (rozne smaki), budynie, kisielki, robię jej kanapeczki z jednodniowym chlebkiem, troszkę masełka i chuda szyneczka - wprost je uwielbia. Odpowiedz Link Zgłoś