Dodaj do ulubionych

koniec laktacji???

05.07.09, 22:40
Witsm
Mam 3 miesięczną dzidzię i karmię ją tylko piersią. Ale dzisiaj jakby brak mleczka w piersiach. Piłam herbatkę na podtrzymanie laktacji,piwko Karmi . Ale nic. Piersi lekkie i jakby puste. Dzidzia ssie, ale chce często bo się nie najada. Jest marudna.
Nie miałam żadnych stresów, ani nic takiego.
Może macie jakieś sposoby na rozbudzenie laktacji?????

Pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: koniec laktacji??? 05.07.09, 22:45
      Lekkie piersi - radość dla kręgosłupa.
      Miękkie piersi to objaw unormowanej laktacji. Zazwyczaj odbywa się to stopniowo,
      ale bywa tak jak i u ciebie, że pewnego dnia piersi nie nabrzmiewają i już. Nie
      świadczy to o tym, że mleka brakuje, tylko o tym, że biust idealnie zgrał się z
      dzieckiem.
      Teraz piersi będą ci nabrzmiewać tylko w dwóch przypadkach, ale i to niekoniecznie:
      - jak dziecko zgłosi większe zapotrzebowanie (skok rozwojowy, strajk głodowy na
      niemlecznosci w czasie choroby lub zabkowania)
      - jak będziesz redukować karmienia, bo posiłki niemleczne zaczną wystarczać.
    • mopka78 Re: koniec laktacji??? 05.07.09, 22:48
      Piszesz że dziecko często ssie bo się nie najada
      Często ssie bo jest spragnione, przecież upały są nie do wytrzymania dla nas, a
      co dopiero dla takiego maluszka
    • kub-ma Re: koniec laktacji??? 05.07.09, 22:58
      Zgadzam się z poprzedniczkami. To jest najbardziej prawdopodobne.
    • bebik.pl Re: koniec laktacji??? 06.07.09, 00:03
      Może chcę się jej pić, a może naprawdę jakiś kryzys laktacyjny. Rozwiązanie w
      obu przypadkach jest jedno - przystawiać małą do piersi jak najczęściej smile
    • dziub_dziubasek Re: koniec laktacji??? 06.07.09, 08:46
      Może zwykły kryzys laktacyjny. Olej wszystko tylko połóż się z dzieckiem niech
      sssie i cały dzień jak chce. Potrwa pewnie ze dwa trzy dni i minie- o ile
      oczywiście pozwolisz dziecku ssać ile bedzie chciało.
    • sambormama Re: koniec laktacji??? 06.07.09, 10:09
      Dziewczyny maja rację - przystawiać i karmić jak często się da - to dopiero
      początek laktacji smile A - i może odstawić Karmi, jak masz chwilę to poczytaj,
      znajdziesz tu wypowiedź na ten temat:
      kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,96856,6657966,Dzieci_pijane_w_brzuchu.html?as=3&ias=3&startsz=x
      Pozdrawiam
    • carolinecat Re: koniec laktacji??? 06.07.09, 21:59
      przypuszczam, że masz dużo pokarmu i niepotrzebnie się martwisz - miękkie piersi
      świadczą nie o jego braku, a o ustabilizowanej laktacji, a to że dziecko
      częściej domaga się piersi przy takich upałach jest jak najbardziej normalne.
      przystawiaj jak najczęściej i się niczym nie stresuj...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka