izek5 18.12.03, 19:39 Co można zastosować na odparzenia? Na cipce mojej córusi zrobiły się już czerwone bąbelki i stosowałam Sudocrem oraz maść Alanten Plus, ale one nadal są. Czy jest coś skuteczniejszego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cz.wrona Re: odparzenia!! 18.12.03, 22:34 U mojego synka pojawił sie ten problem tylko raz na poczatku. PoLozna zaleciła przemycie ranki roztworem z nadmanganianu potasu i osuszyć suszarka. Tak tez robilismy ale tylko raz, dwa razy dziennie, poza tym duuuuuuuuuuuuuuzo lezenia na golaska(koniecznie bez kremu) a na noc Sudocrem. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrz Re: odparzenia!! 18.12.03, 23:38 Każdy ma swoje typowania.Ja miałam ten sam problem i też biegałam po sudokremy itp.,ale prawie wszystkie masze mamy zaświadczą ze najlepszy jest nasz polski Linomag.Więc kupiłam i po 2 dniach znikneło.Jeszcze przyjełam taktyke ze po zmianie pieluszki pod kran i przemywałam pupke, córcia to polubiła na początku nie wiedziała co się dzieje,ale myśle że przeszło po linomagu a przemywanie wodą zapobiega ponownemu odparzeniu i odświeżeniu.Spróbuj,napisz po czym zeszło!Pozdrawiamu Odpowiedz Link Zgłoś
aga10010 Re: odparzenia!! 19.12.03, 06:16 U nas żadne maści nie pomogły, za to pomogła mąką ziemniaczana stosowana jak puder po każdej zmianie pieluszki. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
mijuli1 Re: odparzenia!! 19.12.03, 07:54 Moim zdaniem lepszy niż sudocrem jest BEPANTEN (i tańszy...) - stosowałam jak tylko pojawiło się jakieś zaczerwienienie i niegdy nie mieliśmy problemów z odparzeniami Odpowiedz Link Zgłoś
anna223 Re: odparzenia!! 19.12.03, 18:09 Dokładnie! Jak reka odjał, mija wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
monikar3 Re: odparzenia!! 19.12.03, 11:35 U mnie pomógł Linomag chociaż stosowałam wcześniej sudocrem i posypywałam zasypkami, mąką ziemniaczaną nic innego nie działało. Kiedy posmarowałam Linomagiem bardzo szybko wszystko zniknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anka Re: odparzenia!! 19.12.03, 11:39 SUSZARKA!!!!! + maka ziemniaczana + czasem Balneum krem Odpowiedz Link Zgłoś
marta_ewa Re: odparzenia!! 19.12.03, 22:32 Linomag krem ,dobrze osuszac skore.Dobra jest tez Gemiderma masc do kupienia w aptece ( na opakowaniu pisze ,ze mozna stosowac od chyba 3 lat ale to pojawilo sie jakies 2 mc temu ja i moje kolezanki urzywamy jej od dlugiego czasu i jest super).bardzo dobra jest tez masc robiona na pupe popros lekarza to przepisze.Czesto zdejmuj pampersa i pozwol dzidzi polezec bez. Odpowiedz Link Zgłoś
madeyowa Re: odparzenia!! 19.12.03, 22:42 Moje dzieci po Linomagu dostawały makabrycznej wręcz wysypki i moim zdaniem z tym specyfikiem to trzeba uważać. Rzecz wiadoma jednemu pomaga, drugiemu nie, a trzeciemu szkodzi. Ja polecam maść Bepanthen. Jej działanie jest szybkie i w przypadku moich dzieci bardzo skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
izek5 Re: odparzenia!! 22.12.03, 19:38 Dziękuję za wszystkie rady. Przydały się. Nadal walczę z odparzeniami, jest jednak lepiej. Stosowałam już mąkę ziemniaczaną. Teraz smaruję ją kremem i wietrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
haia Re: odparzenia!! 23.12.03, 13:58 nasz lekarz zalecił fiolet (na wodzie), do kupienia w aptece bez recepty i tylko 1,95; smarowałam Małą 2 dni (po kapaniu) i wysypka zniknęła, tylko Dzidział była jeszcze fioletowa przez kilka dni; trzeba tylko uważać przy smarowaniu (konieczne 2 osoby), bo wszystko dookoła może byc fioletowe! Odpowiedz Link Zgłoś
azyjewska Re: odparzenia!! 23.12.03, 15:13 Susz odparzenia suszarką przy każdej zmianie pieluszki i na tak przesuszoną skórę grubo sudocrem aby mocz nie miał dostępu.Ja mojemu Kubie wyleczyłam w ten sposób odparzenia(ranki) w ciągu 5 dni. Pozdrawiam. Aga i Kuba. Odpowiedz Link Zgłoś