Dodaj do ulubionych

Piersiowe mleko - pytanie

10.07.09, 07:54
Mam pytanie - po jakim czasie od zjedzenia czegoś, "pojawia się" to w mleku
matki? Czy jak zjem kurczaka o 12tej to mleko będzie już "kurczakowe" przy
pierwszym karmieniu? Pewnie nie, pewnie dopiero jak się przetrawi? Tylko kiedy
to mniej więcej będzie? Jak to jest?
Obserwuj wątek
    • kuksu22 Re: Piersiowe mleko - pytanie 10.07.09, 08:22
      Mi położna na początku mówiła, że to tak do 6 godzin.
      • purple.pain Re: Piersiowe mleko - pytanie 11.07.09, 13:35
        wszystko co jesz pojawi sie w twoim mleku, w zasadzie juz po 4 godzinach od
        momentu spozycia przez ciebie posilku twoj pokarm zawiera to co zjadlas.
        wprowadzaj do swojej diety najlepiej co 2 dni nowy produkt, wtedy bedziesz miala
        pewnosc czy szkodzi dziecku, czy nie
    • joshima Re: Piersiowe mleko - pytanie 11.07.09, 22:06
      martucha55 pytasz, bo stosujesz drakońską dietę na wszelki wypadek? Idź na
      forum karmienia piersią tam Ci wyjaśnią dlaczego to bez sensu (albo nawet
      szkodliwe) smile
      • martucha55 Re: Piersiowe mleko - pytanie 13.07.09, 21:59
        nie, nie stosuję drakońskiej diety na wszelki wypadek, nawet by mi to do głowy
        nie przyszło, aczkolwiek ograniczam nabiał, bo były podejrzenia u Zośki skazy
        białkowej. A pytam, bo maluda w nocy chyba pierwszy raz od prawie 4 miesięcy
        miała w nocy bóle brzucha, chyba kolki to były, nie wiem bo na odpukać nie
        doświadczyłam wcześniej i zastanawiam się po czym, a na obiad jadam kalafior a
        około 18 tej maliny. Kalafiora już kiedyś odrobinę jadłam ,ale malin nigdy. No
        .. to tyle smile
        • joshima Re: Piersiowe mleko - pytanie 14.07.09, 00:01
          martucha55 napisała:

> a na obiad jadam kalafior a około 18 tej maliny. Kalafiora już kiedyś odrobinę
          jadłam ,ale malin nigdy. No
          > .. to tyle smile

Obstawiam jednak kalafior.
    • desse_o Re: Piersiowe mleko - pytanie 13.07.09, 15:38
      To zależy od tego co jesz. Kawa jest szybko smile
      Mnie lekarz mówił, że w ciągu od 6h do 24h od zjedzenia czegoś dziecko może
      zareagować alergicznie.
    • donasss Re: Piersiowe mleko - pytanie 14.07.09, 10:12
      U mnie jeśli zjadałam coś ciężkiego mały reagował brzuszkowymi dolegliwościami po ok dwóch - trzech karmieniach. My się karmimy co ok 3 godziny tylko w nocy dłuższa przerwa bo je dpiero nad ranem, czyli na godziny to było przeważnie od 6 do ok 12 godzin, a czasem nawet i więcej.
      • aneczka_x0 Re: Piersiowe mleko - pytanie 14.07.09, 10:29
        powiedzcie mi a jak jest z alkoholem? marzy mi sie lampka wina ale chyba musze
        sie obejsc smakiem do zakonczenia karmieniasmilejak dłuzo alkohol siedzi w mleku matki?
        • martucha55 Re: Piersiowe mleko - pytanie 14.07.09, 15:16
          ja słyszałam, że alkohol siedzi w mleku tyle co we krwi, więc najlepiej badać
          się alkomatem:smile) wiadomo, że to to nie to samo co we krwi, ale w jakimś
          przybliżeniu można się zorientowaćsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka