doa1980 21.07.09, 21:18 Moj synek chodzi,ma 10,5 miesiaca przeszedl juz wczoraj caly pokoj (dlugi mamy ten pokoj),a dzisiaj juz prawie biega heh No juz teraz to chyba przydalyby mi sie oczy dodatkowo z tylu glowy albo druga glowa Pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monisiab26 Re: Moj maluszek chodzi :) 22.07.09, 00:00 Nasze gratulacje! Marcinek ma skończone 6miesięcy i też już nie możemy się doczekać jak zacznie chodzić Powodzenia w pieszych wycieczkach! Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Moj maluszek chodzi :) 22.07.09, 07:43 gratuluje!! moj misiek ma prawie 9 miesiecy i od pomad misaca nie chce raczkowac..woli wlazic wokol stolo, a ostatnio hitem jest krzeslo obrotowe.. o raczkowaniu nie ma mowy, a samodzielnie boi si ejeszcze puscic Odpowiedz Link Zgłoś
doa1980 Re: Moj maluszek chodzi :) 22.07.09, 09:52 Moj maly zaczal raczkowac jak mial 9 miesiecy i 4 dni kilka dni przed czolgal sie jak w wojsku hehe jest duzym chlopcem 80cm i wazy 12 kg,bardzo silny.Tluscioch to on nie jest,ja nie wiem czy to moze jego kosci tyle waza.No wyglada jak 1.5 roczne dziecko nie 10.5 miesieczne,najwazniejsze,ze zdrowy i moze w koncu przystopoje i troszke wolniej bedzie rosnal i przybieral na wadze.Dzieki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
j.ona Re: Moj maluszek chodzi :) 22.07.09, 21:29 mój też niedawno zaczął chodzić - tuż przed 10 m-cem. Dziś byliśmy u ortopedy i już się tak bardzo nie cieszymy. Powiedział, że trochę wcześnie, szczególnie, że też waży podobnie jak Twój 10,5 kg. Niby nie jest gruby, bo wysoki - 79 cm i tylko taki "nabity" (ma ksywkę Pudzian ), ale ortopeda stwierdził, że taka waga to spore obciążenie, szczególnie, że po mnie odziedziczył dużą wiotkość stawów i to ponoć może powodować wykrzywianie nóżek i stópek... no i mamy starać się go zachęcać do innych rozrywek niż chodzenie - przynajmniej do skończenia 12 m-ca Odpowiedz Link Zgłoś
benia2500 Re: Moj maluszek chodzi :) 28.07.09, 12:12 A mój ma 14 mc i jeszcze nie chodzi tak dobrze, do tego wcale tak dużo nie waży co robić(( Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Moj maluszek chodzi :) 28.07.09, 12:15 Mój też, zaczyna juz samodzielnie bez trzymanki - ma 9 miesięcy - słowem zaczyna się sajgon Odpowiedz Link Zgłoś