mamuska-to-ja 28.07.09, 10:34 Jaki komplet "lepszy" tzn co wolicie? Body z krótkim plus pajac czy body z długim plus półśpiochy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ophelia78 Re: Ubranko 28.07.09, 10:36 zdecydowanie body z długim plus półśpiochy Odpowiedz Link Zgłoś
florin22 Re: Ubranko 28.07.09, 11:04 Mały na początku był ubierany w body z długim i pajac do spania a teraz tylko pajac i śpiworek albo body z długim i śpiworek Odpowiedz Link Zgłoś
florin22 Re: Ubranko 28.07.09, 11:17 ty wolisz, ale dziecku niekoniecznie jest wygodnie od święta i owszem ale na co dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 camel 28.07.09, 20:51 a co Ci szkodzi od czasu do czasu w pajaca sie odziać chę??? a te półśpiochy też niegłupie Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Ubranko 28.07.09, 11:21 ja półśpiochów nie uznaje. wiec albo body + pajac albo body + spiochy zalezy od pogody. jesli chłodniej - zestaw pierwszy jesli cieplej - zestaw drugi Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: Ubranko 28.07.09, 11:36 ewcia1980 napisała: > ja półśpiochów nie uznaje. > wiec albo body + pajac albo body + spiochy > zalezy od pogody. > jesli chłodniej - zestaw pierwszy > jesli cieplej - zestaw drugi tak samo. przeprosiłam się z nimi tylko do spania, ale nie codziennie. w tej chwili tylko body ewentualnie rampers, bo jest b. ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Ubranko 28.07.09, 11:35 półśpiochów nie mamy. do spania tylko pajacyk, bez bodziaka pod spodem. na dzień różnie - jeśli jest ciepło, to tylko body z krótkim albo tiszert, jeśli jest chłodniej - dresik albo body z długim plus spodenki. mam też parę tradycyjnych kompletów śpiochów z kaftanikami, ale zdecydowanie wolę spodenki Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Ubranko 28.07.09, 12:17 Obojetne. Ostatnio rezygnuję z body w ogóle, nosi samą pieluchę lub pieluche i t-shirt, lub do tego szorty poza domem. Śpi w samej pielusze. Ma 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
aicrod5 Re: Ubranko 28.07.09, 21:39 Nie popadasz w skrajność przypadkiem????? Czy może mieszkasz w strefie równikowej????? Niemowlę i spanie w samej pielusze????? Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Ubranko 28.07.09, 22:48 Powiem ci więcej - śpi odkryty bo sie odkrywa. I żyw i zdrów. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: Ubranko 29.07.09, 10:37 semi-dolce napisała: > Powiem ci więcej - śpi odkryty bo sie odkrywa. I żyw i zdrów. no wiesz... jestes po prostu nieświadoma dalekoidących skutków takiego postepowania w przyszłości. Dziecko odziane w 30-stopniowy upał jedynie w pieluszke w przyszłości bedzie: - skrzywione psychicznie co przejawi sie pokazywaniem sie bez odzienia osobom plci przeciwnej - skrzywione fizycznie co zaskutkuje tym, iz wieczniebedzie mu goraco nawet gdy temperatura spadnie poniżej 35 stopni ! Odpowiedz Link Zgłoś
erin7 Re: Ubranko 28.07.09, 12:27 Body z dlugim i jak byla noworodkiem to polsiochy, pozniej spodenie od dresu i skarpetki Spiochow niecierpialam i baaardzo rzadko w nie ubieralam Mala. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Ubranko 28.07.09, 13:12 Jak chłodno, jak małe dziecko to i owszem body plus pajac. Najczęściej jednak body z krótkim. Jak cieplej to samo body z długim i rajstopy. Jak ciepło to body z krótkim i rajstopy. Jak gorąco to body z krótkim i spodenki. Nigdy nie założyłam córce, w jej 2,5 letnim życiu, półśpiochów. Odpowiedz Link Zgłoś
j.ona Re: Ubranko 28.07.09, 20:46 w lecie: na noc: pajac, jak ciepło - body z krótkim na dzień - bodziak z długim i spodenki jak zimno; rampersik,jak cieplej, jak jeszcze cieplej - bluzeczka na ramiączkach i pieluch w te gigant upały, które były ostatnio i w nocy i w dzień był w samej pieluszce a co to są półśpiochy, bo niedokształcona jakaś jestem? Odpowiedz Link Zgłoś
vanmovinia Re: Ubranko 28.07.09, 20:51 body z krotkim i na noc i na dzien, w polaczeniu ze spodenkami lub polspiochami (musi byc naprawde chlodno) lub spodniczka. Pajacow i spichow nie zakladam dziecku, a dlugi rekaw tylko w formie kaftanika lub czesciej bluzy z kapturem. Zdecydowanie na cebulke. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakaana Re: Ubranko 29.07.09, 23:14 Jak jest cieplo, moj maly spi tylko w body z krotkim, a na dwor wychodzimy w t-shircie i krotkich spodenkach bez body. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Ubranko 30.07.09, 00:04 Dla mnie i to i to jest okej. Ubierałam syna na oba sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
atucapijo Re: Ubranko 30.07.09, 13:24 jak byl noworodkiem w zimie, to body dlugi rek+pajac+ spiworekz polaru+ czasami i koc an wierzch, bo sie trzasl. teraz w upaly ramper na krotki rekaw, jak bylo chlodniej to body dlugi rek+polspiochy, bo mozna sciagnac bez budzenia. mam tez pizamki "dorosle" na jesien/ zime -spodnie i bluzka, ale mam obawy, czy nie bedzie mial koszuli pod broda i golego brzucha, bo sie wierci niemozebnie Odpowiedz Link Zgłoś