mamongabrysi 19.08.09, 21:52 jaki kombinezon na zimę polecacie? Taki z nogawkami czy taki typu spiworek? Urodzę na początku września czyli zimą mały będzie miał 3-6 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzeszowkrakow Re: kombinezon na zimę 19.08.09, 22:07 oba sa ok. tylko kup nieco wieksze aby dziec mial troche luzu ! Odpowiedz Link Zgłoś
carinica011 Re: kombinezon na zimę 19.08.09, 22:10 ja miałam dwa - jeden był zawsze w praniu - młodej ulewało się często albo śliniła się... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka04_4 Re: kombinezon na zimę 19.08.09, 22:16 mój synek pażdziernikowy miał obydwa i bardziej praktyczny okazał sie śpiworek- podgięte jeszcze nóżki zawsze "wychodziły" z nogawek, a w śpiworku miały swobodę ruchów. I ubieranie trwało dużo krócej Odpowiedz Link Zgłoś
maxinka08 Re: kombinezon na zimę 19.08.09, 22:30 U nas zdecydowanie bardziej sprawdził się śpiworek ( dziecię z listopada)Bez względu na to jaki kombinezon wybierzesz zwróć uwagę czy tkanina jaką podszyte są od środka rękawki jest śliska. Śliska zdecydowanie ułatwi wkładanie rączek takiemu bobasowi. Odpowiedz Link Zgłoś
mamongabrysi Re: kombinezon na zimę 19.08.09, 22:39 dzięki - no właśnie ja sama skłaniam się w stronę takiego śpiworka - mam na oku taki na rozmiar 68 - powinien być ok. dzięki za rady. byłam w kilku sklepach - między innymi w coccodrillo - no i w tym ostatnim poraziła mnie cena 189pln!!! mam na oku taki za 85 pln bo z zeszłorocznej kolekcji. chyba powinnam kupic bo moze mi zniknąć - a jakoscią nie ustępuje temu z coccodrillo. moja mama mówi że to za wcześnie na takie zakupy (dzieć jeszcze nie urodzny)ale na mojej prowincji w sklepach juz pojawiają się kolekcje zimowe a w samym sezonie sprzedawcy nie dobierają towaru, bo sie boją że juz im nie pójdzie. największy wybór będzie za jakiś miesiąc - to ja pewnie nie będę miala głowy do zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
mostowka1 Re: kombinezon na zimę 19.08.09, 22:50 Dziecko w kombinezonie z nogawkami łatwiej zapinać w foteliku samochodowym Odpowiedz Link Zgłoś
mamongabrysi Re: kombinezon na zimę 19.08.09, 22:59 a ten co mam na oku śpiworek ma taką dziurkę - ale moze faktycznie nie będzie tak łatwo przez tę dziurke zapinac? zwroce uwagę na wielkość dziurki (zapinana na zamek jest) Odpowiedz Link Zgłoś
iwo-77 Re: kombinezon na zimę 19.08.09, 23:02 ja radziłabym kupic rozmiar 74, duzej ponosi i bedzie mu wygodnie. Moj rozmiaru 68 nie nosil prawie wcale . I spiworek jest ok, sa taki które spokojnie nadają sie do fotelikow. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisa7 Re: kombinezon na zimę 20.08.09, 12:20 Właśnie sprzedaję taki na allegro. Zobacz sobie www.allegro.pl/item719412716_kombinezon_dziew_jesienno_zimowy_r_62_coccobello.html Odpowiedz Link Zgłoś
kamisa7 Re: kombinezon na zimę 20.08.09, 12:23 Acha tylko rozmair 62. Urodziłam córcię we wrześniu, miała 55cm a w tym kombinezonie jeszcze w zimie jeździła. Dopiero jakoś w lutym zmieniłam jej na taki trochę za duży 74, z nogawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mamongabrysi Re: kombinezon na zimę 20.08.09, 18:11 fajny ale ja bede miala chlopaka Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: kombinezon na zimę 20.08.09, 08:09 ja mialem 2 (prezenty) ...oba z nogawkami..ale mysle, ze taki spiworkowaty bylby lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: kombinezon na zimę 20.08.09, 08:28 ja rodziłam w ub roku na początku września do lutego mała miała kombinezony/śpiworki, czyli bez nózek taką wiosenną wersję w marcu na 68cm mieliśmy już z nogawkami Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: kombinezon na zimę 20.08.09, 11:04 moim zdaniem zdecydowanie tak z nogawkami Odpowiedz Link Zgłoś
tym08 Re: kombinezon na zimę 20.08.09, 14:14 mialysny taki z nogawkami, ale mloda miala wtedy pol roku. snie bylo problemu z przypieciem pasami w wozku/foteliku Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: kombinezon na zimę 20.08.09, 14:28 Dwoje dzieci urodziłam jesienią. Przerobiłam z nimi kilka kombinezonów i zdecydowanie najlepszy jest śpiworek z dziurą na pas samochodowy. Jeśli wybierzesz jednak z nogawkami to najlepsze są takie kombinezony z dwoma suwakami (po jednym na każdą nogawkę). Aha i moje dzieci miały kombinezony w kilku rozmiarach (syn zaliczył rozmiar 62, 68 i 74 pierwszej swojej zimy, córka dwa kombinezony na 62 z tym że jeden był zdecydowanie mniejszy niż drugi i jeden kombinezon na 68). IMO dziecko w pierwszym półroczu życia tak szybko rośnie że nie starczy jeden kombinezon bo jak kupisz mniejszy to wyrośnie, jak większy to kilka/kilkanaście tygodni maluch będzie wyglądał jak dziecko z domu dziecka Nie warto kupować drogich. Maluszek nie eksploatuje bardzo ubrań więc jakość nie musi być super. Odpowiedz Link Zgłoś
eweliska18 Re: kombinezon na zimę 20.08.09, 15:43 ja urodziłam w październiku i przez pierwsze 3 miesiące mała jeżdziła w śpiworku z dziurą na pas - rozmiar 62, a póżniej miału kombinezon z nogami rozmiar 68 Odpowiedz Link Zgłoś
eweliska18 Re: kombinezon na zimę 20.08.09, 15:44 miało być - miała kombinezon z nogawkami Odpowiedz Link Zgłoś
tasia_tk Re: kombinezon na zimę 20.08.09, 15:55 mój syn strasznie nie lubił kombinezonu, krępował mu ruchy, chociaz był trochę większy niz faktyczny jego rozmiar, dlatego zrezygnowałam z kombinezonu, a kupiłam spodnie i kurtkę i było mu znacznie wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: kombinezon na zimę 20.08.09, 16:41 Rozpinany po całej długości. Ciepły. Reszta mniej ważna.. Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: kombinezon na zimę 20.08.09, 17:42 I nie po skosie - mysmy taki mieli - do bani ubieranie. Później kupiliśmy taki co miał dwa ekspresy i nawet nogawki się rozpinały - i to był hit. W dino kupowałam - nie był drogi, ale kupowany w sumie w sezonie, bo z pierwszego na szczęście wyrosła. Rozmiar był 68, ale naprawdę duży - nosiła bez tych dopinanych kapciuchów - zimą ważyła 5-6 kg z hakiem, wzrost ok 65 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
mamongabrysi Re: kombinezon na zimę 20.08.09, 18:15 dzięki za odpowiedzi - chyba taki śpiworek z dziura na pasy wybiore i rozm 68 Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: kombinezon na zimę 20.08.09, 22:13 Też się zastanawiam nad kombinezonem. Mała ma się urodzić na przełomie października i listopada i wciąż nie wiem czy kupić na 62 czy 68? Jak radzicie? czy da się kupić jeden na całą zimę, czy raczej dwa (najpierw na 62 później większy?) A znalazłam taki na Allegro, jak sądzicie dobry będzie? www.allegro.pl/item714699578_coccobello_kombinezon_spiworek_idealny_62.html Dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: kombinezon na zimę 21.08.09, 09:57 A może taki allegro.pl/item716414085_kombinezon_spiworek_reima_rozowy_lub_niebieski.html Raz, że firma swietna, dwa - będziesz miała i nogawki i śpiwór. Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: kombinezon na zimę 21.08.09, 10:47 Jest super, ale cena mnie przeraziła, niestety Odpowiedz Link Zgłoś