grzywkaromana Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 28.01.05, 18:02 Jest, jest. Mój synek Adaś urodził się 05,05,99r. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia304 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 08.05.05, 12:34 Witam, Moja córcia Ala ma 6 lat ur. 13,04,1999r. Ma młodszego 1,5 rocznego braciszka. Jako totalnie nieobiektywna pod względem oceniania urody swoich dzieci))mama stwierdzam, że Ala jest sliczną dziewczynką o niebieskich oczach i ciemno bląd, długich włosach. NIestety mamy małe problemy z małą nie związane z zachowaniem jako takim ale ze skupieniem i rozumieniem niektórych pojęć. Jest to niestety spowodowane długim 27 godzinnym porodem. Jesteśmy pod opieką pani psycholog i własnie w piątek Ala miała robione testy i jestem szalenie ciekawa ich wyników.Poza tym Ala to pełna energi, wesoła dziewczynka. Zaczęłyśmy właśnie naukę pisania i czytania bo we wrześniu do zerówki więc najwyzsza pora. Mała swietnie radzi sobie z zadaniami obrazkowymi, zapamiętywaniem liczb, znajdowaniem różnic i podobieństw. Poza tym uwielbia rysować tak, że nie kupuję jej już bloków rys. tylko paki papaieru do drukarek Napiszcie proszę co u Waszych 6-ciolatków bo widzę, że ostatni post ze stycznia więc podejrzewam, że coś się napewno zmieniło. Czy Wasze dzieciaczki idą do zerówki w przedszkolu czy w szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
dotesia Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 08.05.05, 15:53 Czesc, ja tez mam synka z tego roku. Od wrzesnia idzie do zerówki w przedszkolu. Na razie czyta tylko w obrebie 5-6 liter, tyle nauczyl sie z elementarza i stwierdzil ze wystarczy, lubi za to bardzo liczyc, nie sprawia mu tez trudnosci dodawanie i odejmowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia304 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 08.05.05, 18:13 Cześć, Kupiłaś może jakiś specjalny elementarz dla 6-ciolatków? Chciałabym coś takiego kupić dla Ali, możesz napisać coś więcej? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 08.05.05, 21:34 Hej, witam serdecznie!Teraz się przedstawię mam na imię Ania mieszkam w Zabrzu i mam 2 słonka Olgę (17.12.1999) i roczną Dagę.Co do zerówki Olga teraz ja kończy w przedszkolu (tak ja pani skierowała)a w przyszłym roku chyba będzie tam powtarzać.Czyta(duka raczej) ale pisanie idzie jej bardzo kiepsko.Liczy nieźle i ma świetną pamięć, więc wierze że jakos sobie poradzi...Nie mam serca jej stresować ćwiczeniem pisania. a wy? Czy ćwiczycie z dzieciakami???Bo zastanawiam się czasem skąd się biora ci geniusze co to w zerówce wiersze piszą...Pozdrawiamy serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
dotesia Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 09.05.05, 09:27 Kupilam zwykly elementarz Mariana Falskiego, nowe wydanie i doszlismy do literki u, na wiecej nie ma ochoty. Pisania literek nie cwiczymy na zasadzie siedz i pisz, ale ma mnóstwo ksiazeczek gdzie rysuje olówkiem szlaczki i zawijasy czasem podobne do jakiejs literki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia304 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 09.05.05, 18:31 Cześć, Dzięki Dotesia za info.. Ja również zdecydowałam się na zerówkę w przedszkolu. Nie chciałam zabierać małej roku dzieciństwa bo przecież wiemy jak jest w szkołach. Mojej koleżanki syn chodzi do pierwszej klasy i dzieciaki mają zakaz wychodzenia na przerwach na korytarz. Podejrzewam, że może to byc spowodowane obawą przed "falą"...niestety takie mamy czasy...Jeżeli chodzi o pisanie, zaczęłyśmy od krótkich wyrazów np: mama, tata, ul, Ola, Ala itd. Małej się jeszcze mylą czasmi litery np: i z j ale jest coraz lepej i potrafi juz przeczytać i napisać nieco dłuższe wyrazy. Niestety podczas nauki alfabetu popełniłam błąd z którego zdałam sobie sprawę dopiero podczas nauki pisania, a mianowicie ucząc np litery "B" czytałam ją jako "BE" a nie samo "B" co skutkowało(je) tym , że Ala proszona o napisanie imienia Beata pisała je Bata bo uznawała, że jedna literka "B" zastępuje "Be"..ale już pomału korygujemy błędy mamusi i jest coraz lepiej A próbowałyście uczyć rozpoznawania godzin na zegarze? To jest dopiero jazda!! Do 12-stej idzie jako tako ale jak wytłumaczyć dziecku, że wskazówka na "6" oznacza "30" lub "11"-"23") Oj, nasze dzielne, mądre dzieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
dotesia Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 09.05.05, 18:39 Moje dziecie do przedszkola chodzi od 3 roku zycia i nie ma powodu zeby go zabierac do szkoly, zwlaszcza ze w przedszkolu zje sniadanko i nie trzeba sie tak spieszyc rano. Panie beda chyba te same, takze poczatki nauki w dobrze poznanym srodowisku mysle ze beda spokojne. Ja specjalnie nie ucze go za duzo w domu, gdyz w zerówce caly rok beda poznawac literki i cyferki, a potem w zasadzie w I kl. wszystko to samo od poczatku tylko znacznie szybciej, takze naprawde bedzie mnóstwo czasu zeby sie tego nauczyc. Z zegarem jeszcze zupelnie nie próbowalismy. Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 09.05.05, 21:52 My też jeszcze nie próbowaliśmy z zegarem.Na elektronicznym się zna...) A co do ćwiczen moja Olga ma pecha bo juz jest w zerówce i tam inne dzieci ćwiczą, a dla niej to trudne jest(jest z grudnia na dodatek..)Czasem mam ochote ja zabrac ale ona b. lubi to przedszkole i grupę Odpowiedz Link Zgłoś
anibag Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 11.05.05, 17:30 tak moja corka Anna Maria jutro tj.12 maja obchodzi 6 urodziny a zdaje sie ze to tak niedawno Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 14.05.05, 17:24 Moja niunia Ada 11-go maja skończyła 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.chorw Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 17.05.05, 14:13 Czy sa tu dzieciaki urodzone 10.12.1999? Piszcie nam o nich! Odpowiedz Link Zgłoś
misia695 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 18.05.05, 08:56 mój synek urodził się 24.05.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 18.05.05, 21:50 moja Ada przyszła na świat 11.05 Odpowiedz Link Zgłoś
patunia13 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 19.05.05, 20:01 Moja corcia urodzila sie 26.08.1999, ma na imie Stella-Marie. Chetnie nawiazemy kontakt z mamami i ich dziecmi w podobnym wieku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia304 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 21.05.05, 19:24 hi, niedługo Dzień Dziecka. Co wymyśliłyście dla swoich córeczek? Moja mała za każdym razem gdy widzi Barbie chce ją mieć ale dostała już na Gwiazdkę, tylko inny model i wcale się nie bawi. Oczywiście teraz chce inną ale zastanawiam się czy warto? Szczerze mówiąc ostatnio mam problem z wyborem zabawek. Chciałabym żeby czegoś uczyły a jednocześnie żeby Ale nie wstydziła się jak przyjdą koleżanki, że nie ma najnowszego modelu wózka Baby-Born. Nie wiem może lepiej jakiś zestaw sprzętów kuchennych. Ma czajnik i kuchenkę to może jakiś robot lub mikser? Jak to wygląda u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
dotesia Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 23.05.05, 09:32 U mnie na dzien dziecka niezaleznie od wieku i plci beda ksiazki. W przedszkolu i szkole dostana jakies drobiazgi. Wedlug mnie naprawde nie ma potrzeby miec jakiekolwiek najnowsze modele Baby- Born i tym podobnych. Robotem i mikserem bawia sie u mnie od czasu do czasu, moze ladny zestaw talerzyków i kubeczków (filizanek) na przyjecia dla lalek. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia304 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 26.05.05, 19:17 A dzisiaj Nasze święto!!! Wszystkie Mamy serdecznie pozdrawiam!!! Dzieci wręczyły mi piekną różę z krepiny i rysunek mojej postaci z tęczą i serduszkami i jestem cała szczęśliwa bo strasznie się postarały)) Właściwie to postarała się Alunia bo Marcelek ma dopiero 1,5 roku więc mógł jej jedynie przeszkadać ale i tak było cudnie! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska85 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 31.05.05, 21:36 Pewnie, że jest. Julia urodziła się 20.12.1999 o godz. 8:00. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia304 Re:ZIELONE PRZEDSZKOLE 03.06.05, 19:51 Cześć, Moja mała jedzie w niedzielę ze swoją grupą i zerówką na 5 dni nad morze a ja już dzisiaj mam bóle żołądka! Jeszcze nigdy bez nas nie wyjażdżała do tego na tak długo i tak daleko. Oczywiście z twarzą pokerzysty nic nie daję po sobie poznać, Ala jest strasznie podekscytowana i już się nie może doczekać więc oczywiście i ja się cieszę. Czy Wasze dzieciaczki mają juz takie doświadczenie za sobą? Jak było, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
abatka32 Re:ZIELONE PRZEDSZKOLE 04.06.05, 22:49 Moja Hania była ostatnio na wycieczce dwudniowej z przedszkola i było fantastycznie. Żadne dziecko nie tęskniło i nie płakało. wszyscy byli zawiedzeni, że wycieczka trwała tak krótko. Hania urodziła się 14 maja 1999 r. Pozdrawiam i życzę udanej wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska85 Re:ZIELONE PRZEDSZKOLE 09.06.05, 20:05 Dziwi mnie taka długa wyprawa bez rodziców. Moja Julka nie pojechałaby beze mnie a sądząc po rodzicach dzieci z naszego przedzkola to nikt by niepojechał. Ja bym chyba umarła ze strachu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia304 Re:ZIELONE PRZEDSZKOLE 11.06.05, 17:24 Witam, I moja mała już wróciła. Było tak świetnie, że nie chciała wracać! Wszystkie dzieci były zachwycone, buźki opalone (mimo pogody), i słyszałam tylko "mamo było super", "extra mamo" itp. Moje wszystkie obawy były bezzasadne. Pani mówiła, że nie płakało nawet jedno dziecko, nie pojawiły się również żadne większe objawy tęsknoty i dzieciaczki świetnie się bawiły. A pobyt był bardzo dobrze zorganizowany. Dzieciaki bardzo dużo przebywały na plaży, miały dyskotekę, ognisko, wycieczkę do fokarium i portu także przez te 5 dni nie miały czasu na nudę. Naprawdę wszystkim mamom majacym zaufanie do przedszkola polecam! Taki wyjazd dziecka dobrze robi również rodzicom bo czasmi juz zapominamy jak bardzo kochamy nasze dzieciaczki i takie parę dni tęsknoty dobrze robi)) Buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re:ZIELONE PRZEDSZKOLE 03.07.05, 22:50 moj tez byl na zielonej szkole, zniosl ja dobrze, byl 6 dni jak Wasze dzieci wypadly na bilansie 6 latka ? - trzeba go wykonac, bo do pierwszej klasy w dokumentach musi byc - tak przypominam, bo ja nie mam bilansu 2 latka ni 4 latka, teraz zrobilam 6 latka Odpowiedz Link Zgłoś
kasia304 Re:bilans 09.07.05, 17:19 Moja mała ok. 20kg, 120cm Zrobiłysmy od razu szczepienie odra-świnka-różyczka. Pani doktor powiedziała, że warto jeszcze kontrolnie umówic się z okulistą i ortopedą żeby sprawdzić czy nie ma wady postawy. W/g niej jest ok ale zawsze warto aby zerknął jeszcze specjalista. Ponadto po wakacjach zaprosiła na szczepienie przeciw żółtaczce, najlepiej w "żółtym tygodniu". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jr30 Re:pisanie i czytanie? 12.07.05, 13:11 mój Pablo jest z września 1999 i ja jeszcze raz o nauce. Czy nie uważacie że nauka czytanie i pisania w zerówce to w sam raz. Bo ja nie próbowałam uczyć go tego wcześniej. Poza tym mój synek ma trudności np. myli mu się "M" z "W" albo potrafi zacząć pisać słowo od prawej do lewej strony. Ale ja uważam że w jego wieku to jeszcze jest normalne.Jeśli za rok będzie tak samo to wtedy się pofatyguję do jakiegoś specjalisty. A jak to jest u Was drogie mamy 6-latków? Odpowiedz Link Zgłoś
ewazak3 Re:pisanie i czytanie? 13.07.05, 12:14 Maciek - maj 1999 jesli chodzi o czytanie to od jakiegos czasu troche go uczymy drukowanych literek,ale na zasadzie zabawy,niedawno zaczal dopytywac sie o male literki.roznie mu wychodzi czytanie czy pisanie ale jak juz cos przeczyta to widze ze ma wielka fraje i jest dumny ze mu sie udalo a ja jestem dumna jak napisze mi list np " kochma cie mamo bo t mnie kochasz" Odpowiedz Link Zgłoś
dotesia Re:pisanie i czytanie? 14.07.05, 11:43 Mój synek czyta proste wyrazy, ale nie ucze go niczego specjalnie jak przychodzi i pyta jaka to literka to mu mówie, czasem pomoge zlozyc jakis wyraz. Nie piszemy tez, oprócz imienia, cwiczy sobie natomiast w ksiazeczkach rózne esy-floresy, które potem pomoga przy pisaniu literek. Synek jest raczej zafascynowany liczbami, dodawaniem, odejmowaniem, mnozeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re:pisanie i czytanie? 04.08.05, 11:33 nie wiem czy zerowka to w sam raz czas na czytanie, sama pamietam jedynie takie teksty w stylu Ala ma kota, i tak mniej wiecej w zerowce jest prowadzony program, prawie ze podobnie, tylko ksiazek jest 4 do tego wycinanki itd, wiecej takiej zabawy wprowadzony w ksiazkach, co wczesniej po prostu bylo organizowane przez panie przedszkolanki mamzuzi moj syn idzie wczesniej do szkoly i nie byl/jest to przerost mojej ambicji, tak sie zlozylo i pomimo, ze czyta swietnie, wszystkie dwuznaki, i trudniejsze wyrazy oraz liczy bardzo dobrze trzeba jednak rozroznic ze poziom wiedzy nie jest wyznacznikiem szybszegp pojscia do szkoly, lepiej aby dziecko bylo najlepsze w swojej grupie wekowej niz przecietne w grupie starszej ja bylam na kilku testach w poradniach i pani psycholog powiedziala ze dziecko musi wypasc o wiele lepiej niz srednia przecietna dla danej grupy wiekowej, bo jednak wymaga sie od takiego dziecka wczesniej poslanego ze nie bedzie "stwarzal problemow" edukacyjnych, sprawdzana jest takze jego dojrzalosc emocjonalna i szkolna pomimo takiej a nie innej decyzji tak do konca nie opuszczaja mnie watpliwosci jak to bedzie, jak sobie da rade, z tych dzieci, ktore zna nie wyroznia sie ani wzrostowo ani szkolnie (wiedzy zerowkowej) bo jak wiadomo kazdy ma inne zainteresowania i inne rzeczy wynosi z domu, chociazby historia wszechswiatu jesli chodzi o czytanie chodzi o to aby pozbyc sie gloskowania czyli czytania literkami/zgloskami, np slowo chmiel hy-my-i-e-el, najlepiej aby dziecko zaczelo czytac sylabami (no niefortuny przyklad podalam bo akurat jednosylabowy), ale tym sie nie martwcie , dopiero program zerowki bedzie tego uczyl, pisze o tym dlatego ze czasem rodzice lub dzadkowie chca pojsc z dzieckiem szybciej i uczac czytania zgloskowego wiecej szkody moga przyniesc jak pozytku pozdrawiam wakacyjnie, moje dziecko uroslo 3 cm przez ten jeden miesiac i jestem w szoku jak dobrze wplywaja wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
ayla76 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 29.07.05, 09:33 Niedawno odkryłam forum rówieśnicy i chętnie dołączę jeśli pozwolicie do Waszego grona. Mój synek Kacperek urodził się 28.10.1999r. Jest kochany, dobrze sie rozwija i daje wiele radości mnie i mężowi, choć on nie jest jego biologicznym tatą. Teraz w brzuszku rośnie mi druga dzidzia. Kacperek szaleje ze szczęścia. Mam nadzieję, że ja sie dzidzia urodzi to mu ta radość nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 30.07.05, 20:25 Witam również.Mój Norbert jest z 07 pażdziernika.Waży 21kg i mierzy 116,jest bardzo kościsty Teraz mamy okres"jak się wywinąć od zerówki".Chodził niewiele do przedszkola bo zaczęły się choroby,których musieliśmy unikać ze względu na drgawki.Zna wszystkie litery,liczy w zakresie 1000,uwielbia liczyć i rozwiązywać zagadki,jest bardzo ruchliwy.Nie czyta nawet prostych słów i manualnie jest "cieniutki",będzie nad czym pracować w zerówce.Pozdrawiam 6-latki i Mamy ich. Odpowiedz Link Zgłoś
mamazuzinki Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 01.08.05, 11:15 Hejka Moja Julka z czytaniem i pisaniem radzi sobie juz dobrze, dodawanie i odejmowanie do dwudziestu i ostatnio zaczeła się interesować mnozeniem. Miałam nawewt takie przerosty ambicji żeby pchnąć ją do szkoły od razu ale po przemyśleniach stwierdziłam ze po co jej zabierać dzieciństwo. Ja jej do niczego nie zmuszam można powiedzieć że jest samoukiem. Póki co rozbrajają mnie jej słodkie byki bo pisze jak słyszy i wychodzą z tego rózne śmiesznostki. Odpowiedz Link Zgłoś
lauracorciaasi pomóżcie 04.08.05, 13:49 Drogie Mamy, Zwracałam się już do Was z prośbą w marcu. Piszę pracę magisterską i potrzebuję mam, które byłyby chętne i miały czas wypełnić ankietę. Niestety ta ostatnia zawierała liczne błędy i nie mogłam brać pod uwagę wyników, które z niej uzyskałam. Mam nadzieję, że ta wersja będzie już ostatnia i poprawna. Będę bardzo wdzięczna za udział. Jeżeli któraś z mam ma pomysł, co mogłabym zaoferować w zamian, jestem otwarta na wszelkie propozycje. Oczywiście wyniki mojej pracy, prześlę każdej zainteresowanej uczestniczce. Bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkie mamy i maluszki. Asia, mama 18 miesięcznej Laurki Ps. Jeśli jest chętny jakiś tata, to też serdecznie zapraszam do wzięcia udziału Odpowiedz Link Zgłoś
kasiar74 Re: pomóżcie 06.08.05, 00:23 moja córka urodzona 28 lipca 1999 :0 zapraszam na forum!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska85 Re: pomóżcie 29.11.05, 15:43 Jeśli nadal potrzebujesz pomocy mogę Ci pomóc. Mam córcie Julię ur. 20.12.1999. Moje gg 6632884. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pati1133 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 26.08.05, 21:54 MAMUSIA PATRYKA Z LUTEGO 99 POZDRAWIA Odpowiedz Link Zgłoś
igulka01 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 27.08.05, 00:06 Witam Moja siostrzenica we wtorek właśnie kończy 6 latek czyli 31 08 1999. Też jest na etapie pyskowania i mądrowania się. A teraz ma wielki problem czy jak pójdzie do tej zerówki to czy będzie miała jeszcze czas się troche pobawić czy tylko książki i książki. )) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magic40 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 09.02.06, 09:40 Ola - 9 luty 1999 rok - akurat dzisiaj kończy 7 lat !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia9948 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 14.09.05, 12:00 Moj starszy syn jest z czerwca .jest okropnie przemądrzały o wszysko się wykłóca i chce robić po swojemu i większosc jest na ,,nie,,.ponadto już nie jestem naj ale naj jest Patryk ,Michał a Cyprian powiedział że...ito jest głównym tematem dnia. Czy Wasze dzieci ( a może chłopcy)tak sie zachowują ,czy to jakiś bunt rozwojowy? a jakie bajki pozwalacie oglądzć Waszym dzieciom i które im się szczególnie podobają może to jakiś punkt zaczepienia. Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 15.09.05, 21:49 Hej witamJuż raz tu zajrzałam ale sie przypomne-Ania mama olgi 17.12.1999 i Dagi 22.04.2004.Jestem bardzo ciekawa jak u was wyglada zerówka, przygotowanie do pisania i czytania/Olga od roku czyta ale głoskujac i pisze tylko drukowanymi, choc pisane tez zna...jakos wydaje mi się dziecinna jak na swój wiek...Bajek mało oglada(rzadko jej pozwalam) ale uwielbia ksiązki.Ostatnio-"Co tam u Ciumków".Polecam))) Odpowiedz Link Zgłoś
1719ko Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 20.04.06, 16:22 Witam!Ja zaglądam tu pierwszy raz,gdyż emamą jestem od niedawna.Także mam córeczki dwie:Karolinkę i Oliwię.Karola jest z 17.12.1999,chodzi do zerówki.Natomiast Oliwcia ma 11m-cy.Piszę, bo pierwszy raz spotkałam kogoś kto ma też dzieciątko z 17 grudnia `99Jak sobie radzi Twoja Ola w zerówce???Pozdrawiam serdecznie Aga Odpowiedz Link Zgłoś
evita33 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 17.09.05, 22:56 moja Agata juz w zrowce ale w przedszkolu. Mialam zebranie no i pani o wszystkich powiedziala , ze dzieci nie potrafia mówić spokojnie tylko krzycza. Moja Agata taka wlasnie jest. Nie ma u niej granicy pomiedzy szeptem a głośnym mówieniem. Oczywiście wykłóca się o wszystko, nie chce sprzatac a i z myciem sa problemy haha.Jak mówię jej umyj buzie to dosłownie myje tylko buzie ( czytaj: usta bo reszta twarzy to juz nie haha). Po zebraniu postanowilam troche sie wziac za nia i staram sie ją wyciszac w domu.Nie jest to łatwe ale zadaje jej układanie puzli, w zeszycie zadaje proste dodawanie i odejmowanie. Tak żeby chociaz na chwile nie biegała i nie krzyczała po mieszkaniu. Co do bajek to oczywiście najlepiej by oglądała Cartoon - ale pozwalam jej tylko na Scooby doo. Poza tym pozwalam na oglądnie bajek Dysneya - lubi Króla Lwa , teraz jest na etapie Tarzana. Poza tym Kropelka - która bardzo lubi. Chetnie tez ogląda Ziarno. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia9948 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 18.09.05, 00:00 No tak te bajki... scooby doo jest uwielbiany a ponadto z przykrością stwierdzam że chłopak mój jak i inni pozostali mają coś z biciem ,walką karate itp walcze ile moge ale już nie mogę z bajką ukochaną jedyną tzn power rengers ninja stor. czy mamy chłopców teżmają podobny problem ? Bajki są chętnie czytane -przez tate-co wieczór ,a czytanie i pisanie też nieżle Odpowiedz Link Zgłoś
14kj Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 29.09.05, 12:35 Mój Filip(ur 14.02.99) niestety żyje aktualnie w swoim transformerowym świecie. Wszystkie jego zabawy sprowadzają się do powtarzania scenek z kreskówki. Odpowiedz Link Zgłoś
amj02 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 19.09.05, 04:48 Moje dziewczynki Alyson , Megan & Julia urodzily sie 01/27/1999. Odpowiedz Link Zgłoś
anisr wymagania zerówkowe... 21.09.05, 11:06 Hej napiszcie cos o wymaganiach w Waszych zerówkach.Mam wra żenie ze świat zwariował-dzieci u nas maje czytac(nie głoskujac,sylabami lub płynnie), pisać pisane literki...rozkładać wyraz na samogłoski i społgłoski....zastanawiam sie czy tylko u nas tak jest?I co będą robic w szkole?Całki? Odpowiedz Link Zgłoś
amj02 Re: wymagania zerówkowe... 21.09.05, 17:38 Aniu moje dziewczynki poszly w tym roku do 1-ej klasy. Mieszkamy w USA & dzieci ida do zerowki w wieku 5 lat ( przed 1 wrzesnia musza miec ukonczone 5 lat). Tak samo musialy czytac i pisac wszystkie literki , cyfry, proste wyrazy.Teraz praktycznie maja powtorke z "0" ale doszlo czytanie i pisanie calymi zdaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: wymagania zerówkowe... 21.09.05, 21:16 Jak sobie z tym radzą?Przeciez to takie maluchy...napisz cos więcej, jestem ciekawa jak sie róznie szkolnictwo i wymagania...Ja poszłam tez do szkoły w wieku 6 lat ale moja Olga jest taka dziecinna...albo mi sie tak wydaje Pozdrawiam pierwszoklasistki)) Odpowiedz Link Zgłoś
amj02 Re: wymagania zerówkowe... 22.09.05, 14:05 Radza sobie calkiem nie zle. Kazda jest w oddzielnej klasie (tak jest od samego poczatku). Ja mam tylko urwanie glowy jak przychodza wywiadowki , imprezy w klasach. Wtedy przychodzi mi sie rozerwac.Dziewczynki chodza do szkoly od 3 roku zycia. U nas maja dla takich maluchow specjalny program w szkole (2.5 godz dziennie). Na poczatku tez bylam zszokowana dlatego ,ze juz wowczas mialy wprowadzony alfabet, cyferki. Efekt byl taki ,ze majac 4 latka umialy sie podpisac.Program ten jest b.dobry dlatego ,ze dzieci maja przerozne terapie w kazdym zakresie jakim potrzebuja i wyruwnuja wszelkie opoznienia. Od samego poczatku jezdzily same bez mamy autobusem szkolnym. Pierwszy tydz byl ciezki ale juz nastp.poniedzialku wsiadly zadowolone , pomachaly i daly buziaka . Dla nich nie pojscie do szkoly to prawdziwa kara. Teraz chodza do szkoly od 8:20 do 4 popoludniu.Kazdego dnia ida na 8 godz. W sobote zawoze je do szkoly polskiej. Tutaj ida naszym programem z Polski .Jedyna roznica to taka ,ze rozpoczynaja nauke rok wczesniej.Maja ogrom pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska85 Re: wymagania zerówkowe... 30.11.05, 12:48 Wymagania są fatkycznie duże. Dzieci uczą się pisać, czytać, dodawać, odejmować. W pierwszej klasie jest już tabliczka mnożenia i dziecko musi umieć płynnie czytać. Uważam, że to przesada no ale ja nie wymyślam programu nauczania. Za 2 lata poziom w pierwszych klasach zapewne też się podniesie, jak już pięciolatki będą musialy obowiązkowo chodzić do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
sowikoj Re: Do kasiar 74 26.09.05, 10:22 Witajcie! Można dołączy? Jestem mamą Roberta 29.01.99 i Oleńki 7.06.05 Nareszcie cos o starszakach znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
tata2000 Re: Do kasiar 74 26.09.05, 23:07 Witam. Jestem ojcem 2 wspaniałych dziewczynek. Julia - 24.06.1999 oraz Maja - 08.04.2002. Czy są tu jeszcze jacyś faceci? Jak znajdę czas to wam trochę poopowidam dzieczyny! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka1976 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 26.09.05, 22:06 witam, jestem mamą sześcioletniej już (3 sierpnia) Marzenki z Rudy Śląskiej, może spotkamy tu naszych rówieśników z okolicy?? pozdrawiamy)) Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Slask:) 26.09.05, 22:34 Hej Ewelinko my jestesmy z Zabrza))a i rocznik mam ten sam )) Odpowiedz Link Zgłoś
beti262 Re: rocznik 99 30.09.05, 22:37 witam!Jestem mama 6 letniej Nikolki(27 lipiec).Pozdrawiam goraco wszystkie mamusie)) Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: Slask:) 02.10.05, 17:12 Piotrus z Rudy Slaskiej z tym ze chodzi juz do pierwszej klasy Odpowiedz Link Zgłoś
lady1975 Re: Slask:) 25.11.05, 11:39 Witam!Mój synek Mikołaj urodził się 01.12.1999.Mieszkamy w Gliwicach.Szykujemy się do urodzin naszego jedynaka(na razie)i w tym celu odwiedzamy wszystkie okoliczne sklepy w poszukiwaniu odpowiedniego prezentu(a wymagania są duże).Jest pogodnym,choć niesfornym przedszkolakiem.Do podjęcia obowiązku szkolnego przygotowuje się pilnie ale nie bez oporów.Konieczność przyswojenia umiejetności czytania przyjoł z ubolewaniem.Za to z liczeniem jest za pan brat.Bajki,to jego namiętność ale my jako odpowiedzialni rodzice skupiamy się raczej na czytaniu,ku jego rozpaczy.Rozbudzeniem jego sportowych ambicji zajmuje się skutecznie mój mąż,biegacz-amator.Mężczyźni zbliżyli się do siebie na tyle,że ja zaczełam poważnie zastanawiać się nad córką(a na to gwarancji mi nikt nie da).Pozdrawiam wszystkich rodziców dzieci99,szczególnie chłopców.Napiszcie o ewolucji relacji mamusia-synek na przestrzeni lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia9948 Zajęcia dodatkowe 05.10.05, 23:09 Z jakich zajęć korzystają Wasze dzieci ,języki basen itp i na które chętnie uczęszczają .Chodzi mi o zajęcia w ,,0,, jak i we własnym zakresie Odpowiedz Link Zgłoś
irma1 Re: Zajęcia dodatkowe 07.10.05, 18:10 Moja chodzi na tańce, rytmike, oraz kółko plastyczne.Pozdrawiam)) Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: Zajęcia dodatkowe 08.10.05, 20:52 Moja Olga za to zaszalała w tym roku równo-angielski po południu(grupa juz szkolna, uczy sie trzeci rok), w przedszkolu-rytmika, niemiecki,kólko taneczne, teatralne, aikido...a na dodatek wymysliła sobie...gre na skrzypcach!Byłysmy na przesłuchaniu juz i jest zafascynowana.Ja nie wiem jak sobie z tym wszystkim poradzi, namawiałam ja do "odpuszczenia "sobie czegos ale słyszec o tym nie chce.Chciałabym byc tak zoorganizowana jak ona... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia9948 Re: Zajęcia dodatkowe 14.10.05, 00:03 no tak dziewczynki to jakieś ambitniejsze są ,mój syn to tyle ile musi minimum nawet do angielskiego trzeba zmuszać a podobnież nie wolno, więc nie zmuszam ... dobrze?... Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: Zajęcia dodatkowe 18.10.05, 10:25 Nie zmuszaj absolutnie!Jestem lektorem wiec wiem co mówięa poza tym to taka wczesna nauka tez ma swoje wady-Olga musi na angielski chodzic ze szkolnymi dziecmi bo dla niej nie ma grupy tak zaawansowanej.Młodsza córę na pewno na język tak wczesnie nie puszczę Odpowiedz Link Zgłoś
evita33 Re: Zajęcia dodatkowe 23.11.05, 12:26 Moja chodzi na tańce w przedszkolu, rytmika to (obowiązkowa w przedszkolu) angielski w przedszkolu ze swoimi rówieśnikami i zapisałam ją na scholke w kościele( uwielbia scholke ) , śpiewaja na mszy dzieciecej - prowadzi ich fajny zespół młodzieżówy , który zarówno z nimi śpiewa jak i fajnie się z nimi bawia Odpowiedz Link Zgłoś
evita33 jak jest z waszymi dziewczynkami w zerówce.... 23.11.05, 12:31 wczoraj pani w przedszkolu prowadząca grupe Agaty skarżyła mi się na nia a właściwie na to że chłopaki ją całują. Przeprowadziłam rozmowę z córka - ona oczywiście sie upiera ze to chłopaki do niej podchodża albo do innych dziewczyn i np całuja je w policzek albo je przewracaja i jakies tam przepychanki tworzą. Tylko moze nie to mnie tak zdenerwowało bo wiadomo jak to jest z dzieciakami - w tym wieku to chlopaki maja takie jakies końskie zaloty ( ciągniecie za włosy itp.) alre to że w trakcie rozmowy pani powiedziała do mnie , cyt.: żeby nie było tak że my w wieku 15 lat naszej córki zostaniemy dziadkami. hmm nie wiem moze to ja juz jakas chorawa matka jestem?? Z córką juz sobie porozmawialiśmy ale nie wiem co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
irma1 Re: jak jest z waszymi dziewczynkami w zerówce... 23.11.05, 21:12 Czy ta pani nie przesadza?, jakas nawiedzona chyba.Moja mała jak chodziła do 3- 4 latków miała kolege ,który całował ja codziennie na dzień dobry.I jakos to nikomu nie przeszkadzało, w końcu to dzieci tylko.A tak w ogóle to tylko do Ciebie była ta uwaga? bo jakos nie wierze ,że chłopaki całuja tylko jedna dziewczynkę. I dlaczego pani nie zwróciła sie do chłopaków aby dali jej spokuj, tylko atakuje Twoja mała?Jak dla mnie to jakas upierdliwa ta pani, chyba wiekszych problemów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: jak jest z waszymi dziewczynkami w zerówce... 29.11.05, 21:29 Dla mnie tez to hmm...dziwne)))Postawa pani rzecz jasna.Olga ostatnio przyniosła list miłosny podpisany przez 2!chłopaków-wzruszyłam sie...czasem takie "miłosci" pamieta sie przez całe zycie Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska85 Re: jak jest z waszymi dziewczynkami w zerówce... 30.11.05, 12:45 U mnie jest to samo. Na początku Julce podobało się to, ale teraz bije chlopcow jak tylko do niej podejdą. pani w przedszkolu reaguje ale nie za bardzo. Takie zachowanie jest normalne w ich wieku i sądzę, że sami się znudzą. Z drugiej strony to czas na ich pierwsze przedszkolne milośći. Julcia ma "męża" który broni jej przed innymi chłopcami i pomaga jej codziennie. Nie przeszkadza mi to, ale codziennie po przyjściu z przedszkola słucham co się dzialo i "trzymam ręke na pulsie". Nie ma się co martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska85 Re: Zajęcia dodatkowe 30.11.05, 12:49 W przedszkolu mają dodatkowo j. angielski, kółko teatralne i plastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: Zajęcia dodatkowe 01.12.05, 11:21 dziewczyny moj syn tez rocznik 99 ale rok wczesniej rozpoczal edukacje, w tamtym roku szedl wesola szkola i powiem Wam ze oczywiscie poznawanie litrer ale byly takze krotkie czytanki z ktorych pani pytala i mieli je sobie w domu przyswajac i powiem Wam ze w zaleznosci na jaka grupe trafi w pierwszej klasie tak bedzie potem poziom tej grupy ja sie martwilam ze trafi na bardz silna grupe dzieci, ale okazalo sie ze jednak w czytaniu jest prawie najlepszy, grupa jest srednia, byly dzieci, ktre nie potrafily zlozyc slowa nie mowiac o zdaniu, ale codziennie z tymi dziecmi trzeba cwiczyc, pani odpytuje codziennie z czytanki z poprzedniego dnia jesli moge jedynie co doradzic, to sprobowac pomoc dziecku przejsc z czytania zgloskowego na czytanie sylabami, to o wiele ulatwia czytanie a takze nie powoduje ze proces czytania jest dlugi i przez to nuzacy jejku jak czytam co Wasze dzieci robia, to ja juz mam zupelnie doroslego kawalera jednak zerowka a pierwsza klasa to dosyc znaczna roznica pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
mari987 Re: Zajęcia dodatkowe 26.06.15, 12:11 Moje dzieci chodzą w zajęcia z rękodzieła i bardzo je lubią fundacjawarsztat.pl/oferta-2/ Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywnie.gdansk Re: Zajęcia dodatkowe 19.09.16, 11:50 www.kreatywnie.gdansk.pl Firma KREATYWNIE powstała z myślą o tych z Państwa, którzy szukają kreatywnych zajęć dla dzieci, chcą wyprawić nietypowe urodzinki dla swojej pociechy lub poszukują ciekawie skomponowanych wiązanek okolicznościowych czy też nietuzinkowych produktów tworzonych ręcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ohne_name Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 07.12.05, 11:34 Witam, Mam na imie Aneta i mam syna Staska, ktory urodzil sie 6 listopada 1999. Chodzi teraz do zerowki, uwielbia ksiazki i zafacynowany jest literkami, cyferkami. Wlasnie dostal ode mnie elementarz i zaczelo sie "czytanie". Bardzo chetnie porozmawiam z mamami dzieci w tym wieku. moj gg 1665156 ohne_name@gazeta.pl Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
igda99 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 07.12.05, 21:15 moja córka urodziła się 25.08.1999. chodzi do zerówki w szkole. w przedszkolu nie chciała bo wszystkie jej koleżanki poszły do szkoły. ma na imię dagna i swoje zdanie na każdy temat. może są tutaj jeszcze jakieś dagny? Odpowiedz Link Zgłoś
evita33 jak z zachowaniem Waszych 6, 5 latków 16.12.05, 10:31 u mnie Agata jakas zbuntowana ostatnio? na wszystko odpowiedz nie! nieraz mam dość i jestem bezsilna. Nie wiem co robic, jak rozmawiac -- Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska85 Re: jak z zachowaniem Waszych 6, 5 latków 17.12.05, 20:44 Dzieci w tym wieku zaczynają mieć swoje zdanie, zaczynają naśladować zachowanie pań w przedszkolu i koleżanek. Po kolejnej takiej odpowiedzi postaraj się z nią porozmawiać co jest nie tak. Powiedz, że nie podoba ci się jej zachowanie. Postaraj się dowiedzieć kto lub co ma na nią taki wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
74l Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 27.01.06, 21:55 Hej! Mam Łukaszka ur. 14.05.99r i Jasia 22.07.2002r.Następnym razem napiszę więcej.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 28.01.06, 09:35 hej 74l mamay chlopcow w jednym wieku a co u naszych prawie 7 latkow slychac ? Odpowiedz Link Zgłoś
74l Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 30.01.06, 10:47 hej, iffona! Mój prawie 7 latek jest szalenie żywym chłopcem.Jest przy tym głośny , czasami niedelikatny ale ma wieeeeeeelkie serce.Jeśli coś spsoci wystarczy,że powiem "jak czułbyś się gdyby Tobie....." Jest wrażliwy do granic możliwości i bardzo z nami związany.Czasami martwi mnie to , ale w sumie wolę, żeby był wrażliwy niż w ogóle nie liczył się z innymi . No a jeśli chodzi o inteligencję- jest to naprawdę mądry chłopczyk.Ciągle o coś pyta ,interesuje go wiele tematów.Dużo czytamy (jeśli chodzi o samodzielne czytanie -program klasy"0" nie sprawia mu trudności.Czytanki czyta chętnie,wręcz uczy się ich na pamięć.Oczywiście,że czasami jest zniechęcony i nie chce mu się czytać.Ostatnio problem sprawiło mu przeczytanie słowa " Sylwii".Dziwne , bo radzi sobie z dwuznakami.....) Za to uwielbia dzałania z zakresu dodawania i odejmowania.No i godzinami mógłby oglądać encyklopedię dla dzieci( mamy taką 8-tomową;świetna na zajęcie dzieci w sobotnio-niedzielne poranki, kiedy rodzice chcą pospać............)oraz encyklopedię techniki wojskowej iencyklopedię lotnictwa.Militaria to jego wielka pasja . I tu zaczyna się problem.Przy całej swojej wrażliwosci- taka zabawa trąci agresją .Tłumaczymy,że wojna jest okrutna , ludzie cierpią .Łukasz odpowiada -wiem ,to jest tylko zabawa....Powiecie ,a kto podsunął mu encyklop. tech.woj.Nie ,to było póżniej ,żeby ujarzmić jego pasję.Na początku nie było w naszym domu żadej zabawki militarnej,Ale wtedy kleił pistolety, miecze z papieru, i ciągle prooooosił, argumentował ,że koledzy mają i ślinił się niemiłosiernie na widok takich zabawek.W dodadku pani dentystka-niesamowita osoba- za odwagę obdarowywała chłopców żołnierzykami.I w końcu dzadkowie kupili mu karabin.A potem my na wakacjach tandetną armię ( jak tata Pitulka)I tak militaria zagościły w naszym domu.....Długo nie mogłam tego przełknąć,nawet teraz wszelkie"awantury " spowodowane są takimi zabawami, ale jakoś sobie radzimy.Mąż wytłumaczył mi ,że to normalne dla chłopców."ja też tak się bawiłem i na bandytę nie wyrosłem. Cóż....... Czy któraś z was ma takie "problemy"?????? Inną pasją Ł. są bajki.I te do słuchania ( mamy całą kolekcję Bajek Grajek i wiele innych.)To m.i. jest sposób na nasze częste i długie podróże.I te do oglądania.Gdyby nie nasza kontrola,mógłby oglądać bez końca. A to z kolei nasz sposób na spokojne wizyty.Zabieramy ulubioną bajkę lub włączamy mini mini ,kiedy dzieci mają dosyć . Od września Ł chodzi na judo.Na zawodach zdobył nawet srebrny medal.Niesamowite przeżycie-sukcesy pierworodnego, a i dla Ł duża motywacja i podbudowanie się. Tak więc mój Łukaszek jak każdy inny chłopiec ma wiele zalet i trochę wad.Kiedy dokucza jestem na niego zła i ............krzyczę.Mam potem wielkiego kaca! Ale będąc mamą dwojga ( od 6.5 lat na wychowawczym)Wiem ,że czasami inaczej nie można.Dzieci są czasami naprawdę nieznośne i jeśli drastycznie nie zareagujemy wejdą nam na głowę.Będąc z dziećmi w niedzielę w kinie widzieliśmy mamę,która stojąc w kolejce do kasy Walnęła dzieciaka w GŁOWĘ!!!!!!i powiedziała,że dwa razy nie będzie powtarzać. A potem drugą, która przyłożyła dziecku (młodszemu od mojego 3.5 letniego Jasia)w pupę. A ja mam wyrzuty ,że krzyczę.... Ale to już inny temat.Szkoga że jesteś ze Śląska, ale od czego jest to forum???? Odezwij się to pogadamy sobie o młodszych pociechach.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
matea4 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 30.01.06, 13:21 Witam wszystkich. Mój synuń urodziła się 15.05.1999. Chodzi do zerówki w szkole uwielbia dinozaury, samochody (hot wheels) granie na kompie. Ostatni przebój to The Settlers Zaczyna interesować się muzyka. Lubi grać w szachy i chodzić na basen, lecz wszystko przebija piłka nożna bo mój synuś jest w ciągłym ruchu.Jak każde dziecko w tym wieku lubi mieć własne zdanie, czasami pyskuje i chce być górą. Szkoda ze czas tak szybko leci> Już za pół roku pierwsza klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
magic40 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 09.02.06, 09:43 9 luty 1999 rok - dzisiaj - 7 lat Odpowiedz Link Zgłoś
iasminka Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 09.02.06, 19:19 Witaj magic, moja Kasia tez 9 luty 1999 rok i tez dzisiaj swietujemy Odpowiedz Link Zgłoś
magic40 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 11.02.06, 16:20 A skąd jesteście ? - My W-wa - szp. Bródnowski Odpowiedz Link Zgłoś
iasminka Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 11.02.06, 18:02 my z okolic Lublina pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
magic40 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 12.02.06, 18:52 Prawie 12 lat temu wyjechałam z lubelskiego, skąd pochodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
lauracorciaasi pomozcie 09.02.06, 19:25 To już (wstyd) trzeci raz kiedy zwracam się do was(uczestników forum) z pilna prośbą o wypełnienie ankiety do pracy magisterskiej. Niestety dwie poprzednie próby okazały się nieudane pod względem metodologicznym. Po prostu źle sformułowałam pytania. Czy znajdzie się jeszcze może jakaś chętna mama czy chętny tata? Moja praca bada, jakie relacje nawiązują się pomiędzy uczestnikami tego forum. Ogromnie Wam wszystkim dziękuję za pomoc, którą już uzyskałam. Tym razem zostało mi już bardzo niewiele czasu, więc proszę o pomoc tych, którzy mogą odpowiedzieć w miarę szybko, czyli do kilku dni. Ankieta nie powinna zająć dużo czasu.. Do usłyszenia! Mama Laurki (18.01.04) Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska85 Re: pomozcie 10.02.06, 11:05 Pomogę ci. Prześlij ankietę na adres katarzyna-jasiak@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
evita33 czy dostałyście juz wezwanie aby zapisac dziecko . 12.02.06, 00:11 do 1 klasy. Czym sie kierujecie przy wyborze szkoły. Moja agata chodzi do zerowki w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: czy dostałyście juz wezwanie aby zapisac dzie 12.02.06, 20:18 No własnie nie dostałam.a szkołe chcemy wybrac nie z rejonu tylko inna.Ma lepsza infrastrukture , poziom i atmosferę.No i duuuzo zajęc pozalekcyjnych co w przypadku Olgi ma znaczenie... acha, Olga tez chodzi do zerówki przedszkolnej i sobie chwale Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska85 Re: czy dostałyście juz wezwanie aby zapisac dzie 13.02.06, 09:11 Ja już zapisałam Julke do szkoły ale w rejonie do którego należymy. Natomiast dzieci które będą chodziły do szkół innech niż przynależnej do rejonu zapisane byly już na początku roku. Musisz się posspieszyć i sama iść do szkoly do której chcesz zapisać Olge. Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: czy dostałyście juz wezwanie aby zapisac dzie 13.02.06, 21:12 Dzieki)))Taki "kop" mi był potrzebny bo ja mam zawsze tyle czasu))jutro ide, trzymajcie kcuiki Napiszcie tez jak u Waszych dzieciaków z czytaniem?Olga czyta coraz lepiej, nie głoskuje juz lae idzie jej to strasznie wolno... Odpowiedz Link Zgłoś
matea4 Re: czy dostałyście juz wezwanie aby zapisac dzie 14.02.06, 12:22 Dominik czyta dobrze z dnia na dzień coraz lepiej. Widzę że im wiecej go chwalę tym chętniej czyta. Do zerówki chodzi w szkole i jestem bardzo zadowolona. Niestety teraz jest chory na mononukleozę i tydzień siedzi w domu. Pewnie jeszcze ze dwa posiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
evita33 Co taka cisza na 1999 06.04.06, 22:42 co słychac u Waszych prawie pierwszoklasistow. Ja juz moja Agate zapisałam do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: Co taka cisza na 1999 09.04.06, 17:15 He he z czesaniem u nas tez porazka-Olga ma włosy do pasa i wrzask co rano... A może zajrzysz na forum"Dzieci z 1999"?Wkleje linka póxniej... Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska85 Re: czy dostałyście juz wezwanie aby zapisac dzie 20.04.06, 21:06 A moja Julka czyta słabo. Brak dyscypliny w domu- zwłaszcza teraz, kiedy jest ładna pogoda, i mało pracują w przedszkolu. Nie wiem jak ją podejść by z chęcią zaglądała do elementarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj40 Re: czy dostałyście juz wezwanie aby zapisac dzie 20.04.06, 22:53 hmm ja niera zjak cos robie w kuchni to proponuje jej zeby mi cos poczytała to bedzie mi sie lepiej pracowac. Z reguły chetnie czyta wiec nie mam problemow.Gorzej ze starannym pisaniem.Wiem wiem to dopiero zerowka ale wydaje mi sie ze cwiczenia sa fajne ale moja sie nie przykłada do ładnego pisania czy kolorowania. No i porzadek - non stop sprzata w swoim pokoju i wystarczy ze wyciagnie te swoja sterte karteczek z witchami i innymi cudami i juz bałagan gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: czy dostałyście juz wezwanie aby zapisac dzie 21.04.06, 23:32 Ja czytała Oldze na przemian-jedna strona ona, druga ja.a pisac tez nie lubi, szlaczki to przekleństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
aka27 Re: czy dostałyście juz wezwanie aby zapisac dzie 26.04.06, 11:31 Jestem mamą Izy.Urodziła się 19.08.99r.Umie już płynnie czytać.Z pisaniem nie ma problemu.Liczy do 300, dodaje i odejmuje do 20. Uwielbia tańczyć i rozwiązywać łamigłówki.Lubi jeżdzić na rowerze. Poza tym ma swoje humorki i czasem sprawdza granice mojej wytrzymałości i cierpliwości. Zapisałam ją już do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
etoch1 Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 16.05.06, 23:29 Mój Krzyś ur.się 24.12.1999. jako jedyny chłopiec z trójki w tym dniu.Więc na Wigilie jemy po kolacji wspaniałego torta, którego smak sam sobie wybiera. Po wakacjach czeka na nas szkoła. I tu jest problem, bo Krzyś nie chce już chodzić dop rzedszkola.Chciał by się tylko bawić. Nie chce brać udziału w zajeciach, bo jak mówi "są nudne". Woli w tym czasie poczytać sobie w kąciku książkę (już umie). I jest jeszcze parę problemów, ale to dla zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Link do forum 1999:))) 19.05.06, 22:14 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38252 Zajrzyjcie Odpowiedz Link Zgłoś
unimix Re: Link do forum 1999:))) 21.08.06, 18:50 cześć jestem mama Michala (19 luty 1999). Mam na imie Asia 32 lata kończe za 2 tygodnie. Marze o drugim dzieciaczku i mieszkam w woj. opolskim pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martomnata Re: Link do forum 1999:))) 24.08.06, 00:26 Witam ciesze sie ze jest ktos kto tez urodzil sie 19 lutego 1999 roku jestesmy z kujawsko pomorskiego mam 29 lat na imie MARLENA a SYN Oskar CORKE MAM OD SYNA STARSZA O DWA LATA ma na imie Natalia mysle ze chcialabys miec druga dziewczynke ale zycze powodzenia w spelnieniu zyczenia Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Zapraszamy na forum !!! 29.09.06, 17:42 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38252 Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: A czy rocznik 1999 jest już tutaj 31.07.06, 11:52 Witam! Jestem mamą Michalinki urodzonej 15.04.1999 i szukam innych Michalinek w podobnym wieku. Jest dla nas baaaardzo ważne, żeby Michaśka mogła np. korespondować czy wymienić się zdjęciami (czy karteczkami z witch) z inną Michasią. Moze być z innego rocznika, oczywiście, chodzi mi o zbliżony wiek, tak mniej -więcej. Pozdrawiam serdecznie, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 To ja też 24.08.06, 09:51 Błażej urodził się 28.10.1999 roku, ale mam też drugiego syneczka, urodzonego 29.03.2005. Błażej nie może już się doczekać pierwszego dnia szkoły, ciągle mnie pyta o szkołę, ciekawe na jak długo starczy mu zapału?! Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Forum !! 29.09.06, 17:44 Jeszcze raz link, bo gdzieś w środku mnie wpisało forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38252 ZAPRASZAMY! Odpowiedz Link Zgłoś