Dodaj do ulubionych

pierwsza wizyta

01.05.14, 13:42
Rozbrykalam się dziś z postami smile mam wolną chwilę,dziadkowie bawią się z małymsmile

Na kiedy macie termin pierwszej wizyty? Na NFZ czy prywatnie?
Jak już ktoś był,niech opisze smile

Ja pójdę gdzieś w połowie maja,najpierw zrobię bete- pójdę jak będzie powyżej 7000,bo wtedy prawdopodobnie będzie widać zarodek,a nie chce się denerwować niepotrzebnie ze nie ma. W pierwszej tak miałam, 6/7 tydzień,beta koło 7000 a zarodka brak. Co ja przeżyłam przez tydzień...bo po tygodniu już byłsmile więc teraz chce poczekać. Oczywiście, jak coś się będzie działo złego -tfu tfu tfu- to pójdę wcześniej.

Mam ginekologa z abonamentu w LuxMed, sprawdzilam go odpowiednio i ma same dobre opinie jako prowadzący. Niestety ma usg w gabinecie i trzeba się do innego umawiac -gabinet obok i podobne godziny na szczęście.
Obserwuj wątek
    • a12argonaut Re: pierwsza wizyta 01.05.14, 20:23
      Będę się umawiała prywatnie, pewnie gdzieś za dwa-trzy tygodnie, jak się nic nie będzie działo. Ale chyba nie wytrzymam i dorwę znajomych w USG, żeby popatrzeć na pęcherzyk ;-P
      • mamawojtka86 Re: pierwsza wizyta 01.05.14, 20:34
        O,pożycz znajomychsmile jak ja bym chciała mieć własne usg! Żeby się chociaż upewnić,ze jest pecherzyk, ze jest w macicy,ze dobre rozmiary, przy prawidłowym zarodku żywym i ruchliwych i z serduszka bijacym odetchne.

Mam wizytę na 23 maja.
    • karolineczkaz Re: pierwsza wizyta 01.05.14, 21:25
      ja niespodziewanie przez to krwawienie miałam wizytę wczoraj- 1 dzień 6 tygodnia- pęcherzyk jest umiejscowiony w macicy, hcg 10600 więc teoretycznie w normie, o zarodku lekarz jeszcze nic nie mógł powiedzieć, bo za wcześnie. Przez najbliższy tydz. mam leżeć plackiem i kolejna wizyta z usg w czwartek 5.05 trzymajcie kciukismile do lekarza chodzę prywatnie bo staramy się o dziecko ponad rok i wybierałam dobrego lekarza specjalizującego się w leczeniu bezpłodności, na szczęście raz w tygodniu przyjmuje w luksmed gdzie mam pakiet medyczny z pracy więc za większość wizyt/usg/badań nie płacę smile
      • naftalka5 Re: pierwsza wizyta 02.05.14, 09:09
        Ja mieszkam w UK. Do lekarza jeste umowiona na wtorek, pewnie tylko kaze mi nasikac na test wink I skieruje na badanie moczu I krwi.
        Karolina 5.05 jest w poniedzialek wink
        • karolineczkaz Re: pierwsza wizyta 02.05.14, 09:20
          No tak, zakręcona jestem przez to wszystko smile wizyta w czwartek 8.05
          • netka_26 Re: pierwsza wizyta 05.05.14, 15:40
            która z Was jest już po pierwszej wizycie? jak to wszystko wygląda? ja sie zapisałam na 16.05-może już serduszko zobaczymy smile
            • netka_26 Re: pierwsza wizyta 05.05.14, 15:42
              ja po wielu latach chodzenia do gin na NFZ zdecydowałam się ostatnio na wizyty prywatne.....ma to swoje wymierne koszta bo płacę i za wizytę i za wszystkie badania, ale nie ma porównania.....ten na NFZ totalnie mnie olewał i wypisywał leki bez badań, a ten nowy gin jest zupełnie z innej bajki.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka