Dodaj do ulubionych

1997-debiut w szkole:)

24.09.04, 15:27
Witam.
Mam pytanko-jak Wasze dzieci radzą sobie w szkole, co Je cieszy, co smuci, do
jakiej szkoly trafiły, jaka jest wychowawczyni...Opiszcie po prostu o
debiucie w szkole..
Pozdrawiam
A.
Obserwuj wątek
    • blaneczka007 31 03 1997 Dawid 04.10.04, 17:41
      Mam syna Dawida z 31 marca 1997 roku. Już ponad miesiąc uczęszcza do szkoły i
      na razie jakoś sobie radzi. polubił szkołę, lubi nawet się uczyć, odrabiać
      lekcje. Początkowo bałam się, że wychowawczyni będzie jakąś zołzą, ale na
      szczęście Dawid ją polubił.
      Nauczycielka ma niezły sposób nagradzania dzieci co motywuje je do nauki. Za
      kazde osiągnięcie dzieciaki otrzymują kolorowe serduszka które umieszczają w
      sali na sznurku. Dawid zawsze wraca szczęśliwy ze szkoły kiedy otrzymuje
      serduszka. A jak radzi sobie Twoja latorośl?

Blanka z Gdyni
    • andzelika2 Re: 1997-debiut w szkole:) 28.10.04, 10:11
      a ja musze wam powiedziec popadam w lekka depresje. moja corka ada 2.05.97
      niestety ze szkola jest na bakier. po zerowce byla bardzo zadowolona i
      pozytywnie nastawiona do dalszej nauki, iala bardzo sympatyczna pania i w ogole
      wszystko bylo ok`. niestety w kalosie pierwszej trafila na okropna
      nauczycielke, ktora uczyla jeszcze mnie w klasie I, bez podejscia do dzieci,
      zmeczona zyciem itd, dzieci nie sa w ogole w zaden sposob motywowane, ach
      szkoda gadac! najgorsze jest to zew moja corcia zawsze byla dzieckiem strasznie
      ruchliwym i energicznym. teraz wychodzi na to, ze ma okropne problemy ze
      skupieniem sie , jest roztargnona niby slucha a mysli o czyms innym odbija to
      sie oczywiscie na stopniach a pro po czy u wasze dzieci tez dostaja: z, p, d,
      s , bs ? bo u nas za wszystko sa takie oceny. zaczelam szukac jakies porady,
      chce pomoc adzie bo wim, ze moze zabrnac w jakis zauek i potem ciezko bedzie
      jej sie odnalesc w grupie. znalazlam artykul o dizeciach z zespolem ADHD
      (dziecko nadbobudliwe) i moja coraka na 85% postawionych pytan dot. dziecka
      nadpobudliwego odp. na tak. jest to oczywiscie nie potwierdzone przez zadnego
      lekarza nie przechodzila zadnych konkretnych badan, tak wynkia tylko z mojej i
      bliskich opinii po przeczytaniu kilku artykulow na ten temat.
      staram sie postepowac wg wskazowek zawartch w tych publikacjach, ale wydaje mi
      sei jak na razie ze to nie przynosi zadnego efektu, jestem lekko zalamana, co
      mam robic? czy na to trzeba czasu? strasznie sie martwie o ade, boje sie ze
      zostaniew tyle za dziecmi i potem bede z tego duze problemy co moze odboic sie
      na niej samej. poza tym jest bardzo uczuciowa i kochana, ale fajtycznie
      strasznie roztrzepana. jak moge pomoc jej cwiczyc koncentracje, jak pomoc sie
      skupic? prosze pomozcie, podpowiedzcie cos. moze macie doswiadczenia ze
      starszymi dziecmi. bardzo dziekuje z gory i serdecznie pozrd. dla pierwszakow i
      mam.
      czekam na odpis.
      mama ady
      • nooleczka Re: 1997-debiut w szkole:) 28.10.04, 13:31
        Zapraszamy do wątku "Rocznik 97" - tam przerabiamy temat szkoły z każdej
        strony, choć akurat dzieci z problemem ADHD nie mamy na szczęście. Tymczasem
        proponuję Ci wizytę u szkolnego pedagoga (powinien być takowy w szkole).
        • blaneczka007 a gdzie znajdę"rocznik 97"? 29.10.04, 22:28
          • kubowa Re: a gdzie znajdę"rocznik 97"? 31.10.04, 10:56
            watek rocznik 97 jest tez na forum z zycia rowiesnikow , na pewno znajdziesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka