Dodaj do ulubionych

dolegliwości ciążowe

02.06.16, 16:51
jak się czujecie? macie jakieś dolegliwości ciążowe?u mnie niestety od poniedziałku zaczęły się potworne nudności,dzisiaj z trudem wysiedziałam w pracy. W poprzedniej ciąży też to przechodziłam, tak samo szybko się zaczęły i trwały do piątego miesiącasad
Może macie jakieś sprawdzone sposoby?
Obserwuj wątek
    • smoczy_plomien Re: dolegliwości ciążowe 02.06.16, 21:37
      Nie pomogę, u mnie w zasadzie zero objawów. W poprzedniej ciąży też nie miałam zbyt silnych, ale teraz to już skandal.
      • nessii Re: dolegliwości ciążowe 02.06.16, 22:34
        smile no ja miałam nadzieję że mnie ominie tym razem
    • konwalia_maj Re: dolegliwości ciążowe 02.06.16, 23:45
      W poprzedniej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości i cały czas świetnie się czułam. Liczyłam na powtórkę, niestety teraz dopadły mnie mdłości, też miałam dziś w pracy dramat - ratowałam się imbirem zalewanym herbatą i gorącą wod . Zauważyłam, że pomaga też zjedzenie czegoś małego - marchewka, jabłko,wafle ryżowe. Musze sobie na jutro zrobić zapasy takuch przekąsek.
    • gram.w.zielone Re: dolegliwości ciążowe 07.06.16, 04:56
      Ja mam ciagle mdlosci. Jesli sie najem, to przechodzi, ale musze zjesc cos naprawde "konkretnego". Na przyklad mieso i ziemniaki, pizza, makaron, albo hamburger. Po hamburgerze sie dobrze czulam przez 4 godziny... to byl rekord. Jak zjem cos lekkiego to mi sie gorzej robi.
      Do tego mam rozne smaki. Dzisiaj na sledzie solone i salatke jarzynowa. Powidla borowkowe z Ikei to juz standard - w pierwszej ciazy zjadlam dwie zgrzewki po 12 sloikow.
      Nie, nie jestem gruba. Jeszcze...
      • smoczy_plomien Re: dolegliwości ciążowe 07.06.16, 11:08
        To ja mam na odwrót. Co 2h mam napad głodu i jak tylko się najem, po chwili robi mi się niedobrze. Na szczęście słabe te mdłości.

Smaków nie mam za bardzo. W poprzedniej ciąży też nie miałam, poza 7. miesiącem, kiedy to przez 4 tygodnie mogłam żywić się wyłącznie ciastem czekoladowym z kremem czekoladowym i polanym czekoladą :]
        • gram.w.zielone Re: dolegliwości ciążowe 15.06.16, 18:19
          W tym tygodniu sie zmienilo i teraz mam, tak jak Ty. Glodna jestem, jem i momentalnie jest mi niedobrze. Poza tym mam biegunke codziennie rano...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka