Dodaj do ulubionych

Roznica wieku miedzy dziecmi

28.10.04, 15:17
U nas to bedzie 9 lat roznicy!
Niewiele pamietam z pierwszej ciazysmile
Obserwuj wątek
    • aetas U nas też prawie tyle :-) 28.10.04, 15:54
      U nas 8 lat różnicy, też niewiele pamiętam z pierwszej ciąży, ale chyba jestem
      bardziej zdystansowana niż poprzednio, mam nadziję, że jeśli chodzi o dziecko
      też mi się to uda, bo nad Karolem dużo panikowałam, często niepotrzebnie,
      fundując jemu i sobie niemały stres. Słyszłam, że z drugim jest spokojniej,
      inaczej, bo człowiek ma juz pewne doświadczenie i dystans, no, zobaczymy smile
      Pozdrawiam serdecznie smile
      • rosanna Re: U nas też prawie tyle :-) 28.10.04, 16:03
        aetas napisała:

> U nas 8 lat różnicy, też niewiele pamiętam z pierwszej ciąży, ale chyba
        jestem
        > bardziej zdystansowana niż poprzednio, mam nadziję, że jeśli chodzi o dziecko
        > też mi się to uda, bo nad Karolem dużo panikowałam, często niepotrzebnie,
        > fundując jemu i sobie niemały stres. Słyszłam, że z drugim jest spokojniej,
        > inaczej, bo człowiek ma juz pewne doświadczenie i dystans, no, zobaczymy smile
        > Pozdrawiam serdecznie smile

Tez tak mysle, a jak Karol przyjal nowine?
        Moja corka jeszcze nie wie, ale marzy o rodzenstwiesmile
        • aetas Jak Karol przyjął nowinę? 29.10.04, 15:34
          Na początku to sie uśmiał, bo chyba nie uwierzył... troche głupio się czułam,
          bo "na wieść", zapytał "chacha, kopie już?" (bo on taki zgrywusek jest wink)
          Mam wrażenie, że potraktował to jako żart. O czym upewnilam się kilka dni
          później, bo jak się zainteresowałam kołyską na wystawie sklepu, to był
          strasznie zdziwiony, po co ja takie rzeczy oglądam...
          Jak mu powiedziałam, że przecież będzie dziecko, to on na to, że jeszcze nie
          wiadomo.
          I jak go przekonałam, że wiadomo, to jakby do niego dotarło. Ucieszył się i
          zaczął snuć wizje na temat... ile on będzie miał lat jak dzidzia będzie miała
          tyle lat, co on teraz... Jak usłyszał, że 15 i że do liceum będzie chodził, to
          taki był dumny... wink
          Chyba sobie przez te 5 minut zafundował przyspieszony kurs czucia sie starszym
          bratem, hehe wink
          Zabawne to było i wzruszające.
          O rodzeństwie nie mówił od dawna, ostatnio jakieś 2 lata temu nas przekonywał,
          żebyśmy mieli drugie dziecko, ale nic z tego nie wyszło i chyba chłopaczyna
          zrezygnował, a tu taka niespodzianka wink
          Ale mimo wszystko mam wrażenie, że jeszcze nie do końca do niego dociera...
          Zresztą nic dziwnego, skoro nawet do nas jeszcze nie... wink
    • maral97 Re: Roznica wieku miedzy dziecmi 28.10.04, 19:11
      U nas różnica będzie 18 m-cy.
      I ciekawe jak to będzie wychowywać dwójkę tak małych dzieci.
      • evelina28 Re: Roznica wieku miedzy dziecmi 28.10.04, 19:22
        U nas różnica będzie 4,5 roku, tyle właśnie będzie miał synek,kiedy urodzi się
        maleństwo. Czasem delikatnie podpytuję go czy chciałby mieć rodzństwo,to
        jednego dnia chce ,drugiego już nie. Dziś na przykład stwierdził, że
        najbardziej ,to by jednak chciał mieć nowy samochód.
      • mama-magda do maral97 01.11.04, 19:46
        Witaj, jak sobie teraz radzisz w ciazy i z takim maluszkiem? ja mam 7
        miesiecznego synka i tez chcialabym miec drugie dziecko, ale boje sie ze sobie
        nie poradze z dwoma brzdacami. Na razie mysle zeby poczekac 3 latka, a moze to
        dobry pomysl na tak mala roznice wieku?Zycze Ci powodzenia.
        magda i mikolaj
        • maral97 Re: do mama-magda 02.11.04, 10:13
          Cześć!
          Jeśli chodzi o ciążę to nic mi nie dolega na szczęście, żadne mdłości itp także
          Wojtek (syn ) tego nie odczuwa. Normalnie się z nim bawię, tańczę - tak jak
          przed ciążą. Może jak brzuszek urośnie to troszkę będę musiała zwolnić tempo,
          ale jak narazie jest ok.
          Natomiast po porodzie - czas pokaże. Będę się starała "pogodzić" obie pociechy.
          Zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci z różnicą wieku max. 2 latka. A że pierwsze
          dziecko urodziłam w grudniu, ten czas mi szybko zleciał.
          Pozdrawiam, życzę powodzenia! Całusy dla synka smile
          Szkoda czasu na lęk "przed nieznanym" smile
    • lolo09 Re: Roznica wieku miedzy dziecmi 28.10.04, 22:31
      u mnie będzie prawie równo 3 latka. Zawsze marzyłam o takiej różnicy, więc mam
      nadzieję że się uda. Damian na razie nie wie bo jeszcze za mały ale jak pytamy
      go czy chce braciszka czy siostrzyczke to mówi że brata bo będzie mu autka
      układał, a siostra nie smile)))))))
    • nerwus4 u mnie prawie12!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.10.04, 10:06
      syn teraz w lipcu skończył 11 lat a termin mam na 30 maja. To moje drugie
      małżeństwo, do tej pory nie chciałam drugiego dziecka, ale ponieważ mężuś
      okazał się super meżusiem(3 lata sprawdzania ha ha ) to sie zdecydowałam. mam
      34 lata. I tak jak moje poprzedniczki nie wiele pamiętam z tametej ciąży. Ale
      wiem jedno-wtedy tyle nie czytałam, nie było chociażby takiego forum, byłam
      pełna optymizmu i poszło super od poczatku do końca. Teraz gdzie sie nie obrócę
      każą robic badania, czytam o tych wszystkich zagrożeniach i jestem pełna obaw.
      Poza tym niedawno czytałam na forym , jak to dziewczyna 25 lat-on tez, ciąża,
      żadnych obciażeń w rodzinach i co...Down!!! i jak tu byc mądrą??????????PZDR
      • jancze Re: u mnie prawie12!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.04, 11:07
        Mam 10-letnią córkę. Więc różnica będzie 11 lat. Od kiedy pamiętam zawsze
        chciała mieć rodzeństwo, i dostała psa. A teraz jeszcze jej nie mówimy, bo sami
        nie jesteśmy w stanie tego ostatecznie ogarnąć. Ona i tak co jakiś czas mówiła,
        że chce rodzeństwo. I żadne argumenty do niej nie przemawiały - brak pokoju dla
        dzidziusia - ona mu zrobi miejsce w swoim, brak miejsca u niej w pokoju -
        wyrzuci zabawki. Straciłam pracę - ona pomoże mi poszukać. Kochana dziewczyna.
        Zastanawiamy się, czy w prezencie pod choinkę nie dać jej tej wiadomości, ale
        może lepiej szybciej? Na razie sama nie wiem, więc troche czekam aż będę pewna.
        Troche sie obawaim tej różnicy wieku, bo w 2-pokojowym mieszkaniu taki brzdąc
        może byc obciążeniem dla dorastającej panny, a maluchy jak wiadomo raczej psują
        różne ważne rzeczy. Chociaż wnoszą wiele miłości.
        • aetas do jancze :-) 04.11.04, 11:30
          Lektura Twojego postu przypomniała mi, jak nas syn przekonywał, żebyśmy mieli
          dzidzię. Mieszkalismy wtedy w kawalerce, więc sztandarowym argumentem uczyniłam
          brak miejsca. Jak on mi wtedy pokazywał, jaka ta dzidzia przecież będzie
          malutka (łapkami - odtąd dotąd), taka malutka,że się zmieści z nim w jego
          łóżku, to on ją weźmie do siebie i będą razem spali, i on będzie uważał, żeby
          nie spadła, położy ją od ściany, a sam z brzegu. Tak to sobie wymyślił.
          Chwytało za serce, ale sie wtedy nie ugięłam, dopiero jak sama dojrzałam (zdaje
          mi się, hehe wink)
          • jancze Re: do jancze :-) 04.11.04, 14:31
            Słodkie są te dzieciaki. Ale mimo wszystko - ta różnica wieku. Nie wiem, czy
            Gabrysia będzie tak kochała maleństwo, gdy jej nie będzie dawało spokoju.
        • rosanna Re: u mnie prawie12!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.04, 12:25
          Moja corka, tez jeszcze nie wie, ale nie ma dnia aby prosila o rodzenstwo!
          Radosc bedzie niesamowita, bedzie dobrze zobaczysz.
          • jancze Re: u mnie prawie12!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.04, 14:28
            A masz już jakiś pomysł, kiedy jej powiedzieć? I co w ogóle bieżesz pod uwagę?
            Bo ja sama nie wiem. Po prostu boję się tego, co będzie w ogóle ( z nowym
            dzieckiem i życiem w czwórkę). Poza dwójką naszych znajomych, to jeszcze nikomu
            nie mówiliśmy. To też jest miłe. Mamy małą tajmnicę. Bardzo słodką. Jest z nami
            od 1 października. Pozdrawiam
            • rosanna Re: u mnie prawie12!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.04, 16:19
              Mnie bardzo swiezbi, zeby juz jej powiedziec,
              ale wstrzymuje sie, bo wszystkim powie,
              a ja jeszcze nie bylam nawet u lekarza.
              Moze kupie buciki, ale pewnie pomysli, ze to dla Baby Bornsmile)
              Nie martw sie, my tez myslellismy, ze zostaniemy przy jednym,
              tez mamy male mieszkanie, ale bedzie pieknie!
              • jancze Do Rosanny 05.11.04, 11:35
                Ja też się ledwo powstrzymuję. U lekarza byłam właśnie dzisiaj. Średnia
                przyjemność, ale przy najmniej blisko i znam termin - 24 czerwca. Dziękuję za
                miłe słowa.
    • mamalgosia Re: Roznica wieku miedzy dziecmi 31.10.04, 14:02
      3 lata i miesiąc - jeśli dziecko urodzi sie w terminie
    • anna.michal Re: Roznica wieku miedzy dziecmi 02.11.04, 20:20
      3 lata i 1 miesiąc.

Ania

----------------------
      Michałek (06.05.2002)
    • martaglowacka Re: Roznica wieku miedzy dziecmi 03.11.04, 15:30
      U nas będzie 4 bez dwóch miesięcy smile (A miało być 2 lata) smile
    • agablues Re: Roznica wieku miedzy dziecmi 05.11.04, 17:29
      No to jestem między Rosanną a Jancze smile Moja starsza córka w styczniu skończy 10
      lat.
      • ewucha28 Re: Roznica wieku miedzy dziecmi 05.11.04, 18:27
        Jak urodzi sie moje 2 dzidzi Marysia będzie miała 5,5 ,powiedziałam
        jej,pokazałam jej tez zdjęcie z usg gdzie widać główke,nozki rączki,serduszkowink
        Była zadowolona i bardzo to przezywa,prosiłam aby nie mowiła o tym na lewo i
        prawo i słonko moje jak chce komus powiedzieć to mnie pyta czy tej osobie
        moze.Z naszego otoczenia to wie najblizsza rodzina i przyjaciele.Na szczęście
        panie w "naszym" sklepie nie wiedza,panie na poczcie tez nie .....hi hi.
        • ania19752 Re: Roznica wieku miedzy dziecmi 08.11.04, 12:57
          U mnie różnica wieku między dziećmi będzie wynosić 4 lata i 3 m-ce (wstępne
          założenie - różnica wieku nie większa niż 3 lata).
          Pozdrawiam, Ania
    • sgosia5 Re: Roznica wieku miedzy dziecmi 11.11.04, 18:44
      Jak wszystko dobrze pójdzie, to będzie 3 lata i 2 miesiące.
    • rugatek Re: Roznica wieku miedzy dziecmi 12.11.04, 10:01
      U nas będzie 2 lata bez jednego miesiąca, także Kubuś nawet nie bardzo wie, że
      bedzie miał rodzenstwo.
      • magdapik Re: Roznica wieku miedzy dziecmi 12.11.04, 13:27
        U nas podobnie jak u sgosia5 3 lata i 2 miesiące
        • nonu Re: Roznica wieku miedzy dziecmi 12.11.04, 20:49
          U nas bedzie różnica 3 lata bez 3 miesiecy
    • monika_oli Re: Roznica wieku miedzy dziecmi 16.11.04, 09:40
      U nas - 2lata i (około) 2 miesiącesmile
      Oliweczka na razie mówi że będzie się z małą dzidzią dzielić zabeweczkami ... i
      cycusiem - jak to będzie w praktyce to nie mam pojęcia, ale już się zaczynam
      baćwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka