mamaamati Najlepsze życzenia... 03.02.05, 11:49 zdrówka,szcęścia dla Majki i Magdy(nany)! witam nową mamę,oczywiścię dopiszemy do listy co do zdjęć to jeśli masz np.jakieś na komputerze to w poczcie masz hasło"dodaj załącznik"wtedy szukasz i dodajesz,mocna w tłumaczeniu to ja nie jestem ju hehe madzia rajdowiec(wyobrażam sobie jak to wygląda) moniek no to widzę,że nie tylko ja mam takiego "człowieka demolkę" w domu z tą pralką to myślałam,że padnę))))) dorbuk gratuluję postępów Ewci!mamy następną stąpającą lutówkę Odpowiedz Link Zgłoś
paulina62 Re: Najlepsze życzenia... 03.02.05, 12:05 Dzięki! Jeszcze coś naklikam odnośnie demolki, jeździka i chodzenia: Demolowanie: Maja też uwielbia wtyczki (jej tata jest elektrykiem z wykształcenia he he), wyłącza nam telewizor albo komputer w najmniej odpowiednim momencie. Wszystkie sznurówki z butów muszą być powyciągane. Z szafki trzeba powyrzucać pampersy, z szuflady w pokoju ciuchy, z szuflady w kuchni reklamówki, każdy papier, gazetę trzeba podrzeć, królikowi powywalać siano z klatki, w krzesełku do karmienia się nie siedzi tylko stoi, odwraca do mamy tyłem i bije w scianę rękami albo wyłazi na stół i zrzuca z niego wszystko na podłogę - długo mogłabym tak jeszcze. Jeździk: mamy i jesteśmy bardzo zadowoleni, Maja najbardziej lubi siedzieć i przyciskać przycisk z melodiami, ale ktoś musi ją pchać i jeździć. Czasem sama pcha, jeszcze się nie odpycha, bo nie sięga na tyle nogami. Chodzik: dostałam taki używany i używałam sporadycznie, gdy nie miałam czasu pilnować raczkującej Mai, ale szybko poszedł w odstawkę. Chodzenie :Maja samodzielne kroczki zrobiła miesiąc temu, ale i tak woli wędrować za rękę, ostatnio coraz częściej zbiera się na odwagę i przejdzie kawałek, ale pod warunkiem ,że wyciągam do niej ręcę. Ale jaka wtedy rozradowana. życzę, żeby Wasze dzieciaczki miały więcej odwagi. Ale przede wszystkim gratuluję pierwszych samodzielnych kroczków. Serdecznie witam nową Mamę! Odpowiedz Link Zgłoś
agakaiserka Re: Najlepsze życzenia... 03.02.05, 12:21 NAJ NAJ NAJ Z OKAZJI PIERWSZYCH URODZINEK DLA MAJI!!!! Paulina 62-tak to slicznie opisalas ze az mi lezki polecialy po policzkach))(jestem taka sentymentalna ze jak widze w telewizji wlasnie ten moment kiedy mama przytula nowonarodzone dziecko to rycze jak bobr!!)Piekny moment!!!Fajny pomysl zeby wlasnie nim sie podzielic z nami!!Dziekuje Gratulujemy pierwszych kroczkow!!!U nas jeszcze nic...I na nic sie nie zanosi jak na razie. sulasia13-Twoja coreczka juz naprawde wiele potrafi!No i tak duzo mowi...Moj Cedrik jest milczkiem(ale to po mamie-ja tez nie naleze do rozgadanych A co potrafi mo synek?-Robi da,da,da i macha przy tym raczka;pokazuje nosek i buzie;daje buzi na zawolanie(czasami tez bez np rano jak sie przebudzi to daje mamie buzi na dzien dobrydzis nawet tatus sie zalapal bo mial wolne i jest w domku), kula pileczke z mama, wklada klocki do pudelka i znow wyciaga i tak w kolko..., mowi mama,dada,baba,be,am;tez uwielbia wszelkie kabelki(najlepiej te od kompa...,uwielbia jesc papier wiec jak nie upilnuje kosza z papierem to jest jego i ma wyzerke...Ale w sumie jest grzecznym dzieckiem i jak na razie nie rozrabia..Jak mi sie jeszcze cos przypomni to dopisze. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
sulasia13 Re: Mamaamati 03.02.05, 13:25 Dzieki za powitanie! Co do zdjec, to jak, mam wejsc na swoja poczte? Bo tutaj nie widze "dodaj zalacznik", ale jak mam to zdjecie wrzucic na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
nana81 :-) 03.02.05, 13:05 Po pierwsze WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA MAJECZKI OCZYWIŚCIE Z OKAZJI PIERWSZYCH URODZIN. Po drugie witamy nowe mamy. Robi się nas coraz więcej a dotego międzynarodowo. po trzecie ciąg dalszy pomysłów misiowych: 1.fotelik do karmienia u nas też nie nadaje się, żeby w nim siedzieć trzeba stać ewentualnie starać się wyskoczyć lub wejść na stół 2.kable są najlepszą zabawką a następny w kolejności jest komp 3.skoki na główkę z łóżka rodziców też testowaliśny Agulka zdrowiejcie szybko bo urodziny się zbliżają Odpowiedz Link Zgłoś
nana81 muszę się pochwalić:) 03.02.05, 13:09 No właśnie tylko tym razem mężem. Moje szczęście kochane dziś zafundowało mi śniadanie do łóżka. Żeby to było możliwe musiał wstać z małym o 6.30 a spać położył się o 3. O 9 przyszli mnie obudzić obydwaj z pysznym śniadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ju8 WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ.............. 03.02.05, 13:40 .........Kochanej Majeczce!!!!!!! Zdrówka i radości, uśmiechu i szczęścia. Rośnij ku uciesze Rodziców!!! Co do demolki: - "porządki" w szufladach, torbach - kabelki i pralka to najlepsze zabawki - raz udało jej sie dostać do kosza na smieci, efekt: zjedzona skórka z jabłka i troszke sprzątania dla mamy - ślicznie pokazuje gdzie mama ma nos, tylko troszke zbyt impulsywnie, ciężko było zatamować krew z mojego nosa - uwielbia robić za odkurzacz, wszystko co na podłodze ląduje w buzi Ostatnie osiągnięcia: - od wczoraj na widok psa szczeka - Jak dzwonie do domu z pracy i przyłoży jej babcia słuchawke do ucha, woła "mama" jak usłyszy mój głos, dawniej tylko się smiała buzia Odpowiedz Link Zgłoś
malgomax Pozdrowienia z Szanghaju 03.02.05, 15:03 Hej drogie Mamy lutowych pociech! Wlasnie przed chwila skonczylam lekture wszystkich postow i bardzo sie ciesze, ze Was odkrylam!!! Moj synek Maksiu urodzil sie 27 lutego. Od czterech miesiecy mieszkamy w Chinach i brakuje mi kontaktu z mamami rowiesnikow. Maksiu ma tu co prawda chinska kolezanke i tajwanskiego kolege, ale jednak azjatyckie wychowanie troche sie rozni, a poza tym nie moge sobie tak po swojsku poplotkowac)) Ja przezywam ostatnio maly kryzys, bo Max stal sie totalnym rzepem, biega na czworaka za mna jak cien, zrobil sie strasznie marudny, budzi sie w nocy, a poza tym nie chce jesc!!!!!Do tej pory jadl pieknie, zachwycal sie glosno mniam, mniam...Mam nadzieje, ze to zeby - wychodzi mu cala seria na gorze i pocieszam sie, ze to kiedys minie...W co sie bawicie z Waszymi maluchami? Powoli wyczerpuje mi sie inwencja tworcza; co dobrego gotujecie? w Chinach nie ma sloiczkow(((( Mam jeszcze sporo innych pytan, ale pewnie cdn Poki co, serdecznie Was pozdrawiam!!! Malgosia PS. jestem czesto na gg 4405822 (tylko ta roznica czasu 7godz. Odpowiedz Link Zgłoś
sulasia13 Re: Pozdrowienia z Szanghaju 03.02.05, 16:27 Witam Malgosie i Maksia! Moja Emilia urodzila sie 13 lutego, a ja jestem Asia. Co do jedzonka, to moja Niunia je glownie jedzonko ze sloiczkow. Raczej nie daje jej tego co my jemy, bo my czesto jemy dania jednogarnkowe z ryzem, makaronem itp, a to zwykle jest dosc ostro przyprawione. Czasem gotuje cos tylko dla niej i to jest zwykle ziemniaczek (czasem ryz lub drobny makaron), marchewka, pomidor i jakies inne warzywko (np: jakas zielona fasolka, troche slodkiej papryczki, kalafiorek itp), do tego dodaje lyzke maselka i czasem taka tutejsza mieszanke ziolowa. Co do zabaw to sobie razem spiewamy piosenki, bawimy sie lala (lala mowi i spiewa mamy glosem), wkladamy i wyjmujemy rozne rzeczy do pudelka, Emilcia wlacza taka swoja muzyczna zabawke i razem tanczymy, ostatnio bawimy sie tez pilka (toczymy ja lub rzucamy), no i oczywiscie czytamy ksiazeczki (najfajniejsze sa te ze zwierzatkami). W sumie na razie zbyt wielu zabaw nie nawymyslamy, bo nasze dzieciaczki sa jeszcze bardzo male. Aha jeszcze cos, Emilcia odkryla rysowanie, wiec gdy tylko dorwie dlugopis probuje kreslic kropki i kreski, a co jest super zadziwiajace ona nigdy nie maluje po scianie, czy podlodze, a zawsze szuka kawalka papieru, czy gazety. Czy moje dziecko nie jest genialne? Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati sulasia13 03.02.05, 16:39 Co do wysyłania zdjęć -wejdz na swoją pocztę -wejdz w "napisz" wiadomość -w wiadomości masz załączniki, wciskasz "dodaj" -"przeglądaj"szukasz gdzie masz zapisane zdjęcia w komputerze lub na płycie -wybierasz zdjęcie,"dodaj do listy" -czekasz i potwierdzasz i tyle! jeżeli chcesz sobie zamieścić zdjęcia w sygnaturce to kieruję Cie na to forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=596 tam powinnaść znalezć na to odpowiedz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka wszystkiego naj ! 03.02.05, 16:54 Wszystkiego naj dla Majeczki!!!! I dla dumnych rodzicow slicznej jubilatki rowniez Mam nadzieje ze urodzinowy szczegolny dzien bedzie naprawde wyjatkowy i radosny. Witam rowniez nowe mamy, fajnie ze jest nas coraz wiecej i naprawde z roznych stron swiata Geniuszom gratulujemy pierwszych krokow Ignas jeszcze sie z tym nie spieszy Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati pozdrowienia z Szanghaju 03.02.05, 17:05 Witam również nową mamę! no to rzeczywiście mamy "światowe" forum)) Ja gotuję oddzielnie tylko obiadek dla Mateusza(kawałek mięska+warzywa,rodrabniam widelcem),większość rzeczy je razem z nami. Z zabawek to uznaje wieżę(włącza ,wyłącza),tańczyć bardzo lubi,rzuca przed siebie korek od butelki i biega za nim(na czworakach),lubi bawic się szczotką na kiju narazie muszę kończyć,bo Młody wstaje pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sulasia13 Re: pozdrowienia z Szanghaju 03.02.05, 17:20 A no rzeczywiscie, moja Emilia tez z zacieciem "zamiata" podloge i szoruje co sie da jesli gabka wpadnie jej w lapki, no i uwielbia czesac moje wlosy swoja szczotka do wlosow. Namietnie i godzinami szoruje zabki, jesli tylko zobaczy swoja szczoteczke, a od dwoch dni prosi tez "pa", majac na mysli PAste do zebow. Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: pozdrowienia z Szanghaju 03.02.05, 18:35 Co do umiejetnosci Ignasia...bije brawo, robi kosi kosi, ale olewa robienie papa, tylko sie smieje jak my mu robimy Od wczoraj pokazuje palcem gdzie jest lampa, duzo rozumie i jak sie pytam gdzie cos jest to szuka tego wzrokiem. Wie kto to babcia dziadek mama tata. Poza tym raczkuje chodzi przy meblach, sciaga co sie da i skad sie da, mowi w zrozumialym dla siebie jezyku, no moze poza zrozumialym takze dla nas "mama" "tata" i "ne" No i w chwilach zachwytu mowi uuuhhh. Z tego slynie, bo bardzo czesto tak mowi Uwielbia tez wiszace zegary, ktore sa u dziadkow, ciagle prosi zeby go wziac na rece i oglada go z kazdej strone Aha no i jest wielkim milosnikiem muzyki. Od kilku miesiecy tanczy kiwajac sie na wszystkie strony. Gdy tylko uslyszy jakas piosenke zaprzestaje swych dotychczasowych czynnosci i tanczy. Najbardziej lubi czolowke z serialu "M jak milosc". Wtedy sie latwo go ubiera, przewija itd, bo zamiera na czas trwania tej piosenki )) No to tyle narazie o Ignasiu Odpowiedz Link Zgłoś
ju8 roztańczone Lutówiątka:))) 03.02.05, 22:36 Widze, ze wszystkie dzeici muzykalne, moja tańczyła dzisiaj jak jej babcia śpiewała przez telefon)) A serialowe melodie są najlepsze. Często robę z moją "husiu-husiu" tzn, sadzam ją na zdjęciu stopy, zakładam nogę na nogę i huśtam ją do góry. Efekt taki, ze na widok wyciągniętej nogi siada na nią, podskakuje na pupie z obłedem w oczach i okrzykiem uś uś uś)) Mam wrazenie, ze teraz jest cudowny okres u naszych pociech. Co prawda zawsze były słodkie, ale teraz, kiedy zaczynają "kumać', zaskakują nas codziennie nowościami są wyjątkowo cudowne. Z wielką radością witam nowe mamy! Miłej nocki Odpowiedz Link Zgłoś
paulina62 Re: roztańczone Lutówiątka:))) 04.02.05, 10:46 Dzięki wszystkim za życzenia! Impreza się udała, choć gdy goście przyszli, Maja spała. Tort wyśmienity - pierwszy raz jadłam z cukierni takie niebo w gębie. Świeczkę Maja zaczęła dmuchać, jak już ją zgasiliśmy )) Na tę specjalną okazję ubrałam jej kieckę i wyglądała jak księżniczka - jak zgra mąż zdjęcia to Wam wyślę. Wczorajszy dzień był w ogóle specjalny, bo: - Maja pierwszy raz zrobiła kupę do nocniczka (dotychczas tylko siku się udawało)i miała z tego niezłą radochę; - ćiwczyłam z nią chodzenie samodzielne (ja z oddali z wyciągniętymi rękami) jak zwykle, godzinę później myję w kuchni gary , Maja bawi się na podłodze, aż tu nagle - patrzę - Maja puszcza się i idzie sama do pokoju (jakieś 4- 5 metrów), a później do końca dnia kilka razy powtórzyła ten wyczyn. Jestem z niej bardzo dumna. Muzykalność: Margarettka - Maja też uwielbia piosenkę z "M jak miłość", a poza tym z "Klanu" (te seriale oglądam) i "Lippy and Messy"(przy tym siedzi jak zahipnotyzowana) oraz piosenkę z "Pszczółki Mai" (samej bajki już nie ogląda). Ostatnio tylko na te programy włączam - postanowiłam mocno ograniczyć TV i dobrze mi idzie. Włączony telewizor non stop to "zasługa" mojego męża - w końcu pokazałam mu artykuł w gazecie o szkodliwym wpływie TV na dzieci - powiedział: "faktycznie" i teraz włącza płyty CD albo radio. Dopiero jak Maja usypia to czasem oglądniemy jakiś film. JA też witam nowe mamy! Wszystkie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina62 wysłałam zdjęcia 04.02.05, 11:06 To już będziecie wiedzieć o mnie więcej )) Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 1 URODZINKI IGORKA 07.02.2004 07.02.05, 09:31 Dokładnie rok temu o godzinie 6:03 w Krakowie urodził się mój najukochańszy synuś Igorek. Przez gęstą sterczącą czarną czuprynkę i mega żółtaczkę w szpitalu nazywali go Chińczykiem Jedyny z całego oddziału miał cały łebek sterczących do góry włosków i całkiem imponującą wagę 4160. Wyglądał nie jak noworodek, ale jak 2 miesięczne niemowle i cały czas spał....Budził się tylko na cycusia i spał dalej. W ciągu roku z rozleniwionego, zaspanego noworodka przeistoczył się w prawdziwego chłopczyka-demolkę, któremu trudno na miejscu usiedzieć, ma swoje zdanie, wszystko chce robić sam!!! Jesteśmy po dwóch weekendowych imprezkach urodzinkowych. W sobote było party dla znajomych, w niedzielę drugie party dla rodziny Niewykluczone, że dzisiaj zrobimy trzecie party dla sąsiadów, hihi Jak urodzinki, to urodzinki)))) Pozdrawiamy wszystkie mamusie lutowe ze swoimi kochanymi szkrabami Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati Re: Luty2004 04.02.05, 12:06 Witam Cieszę się paulina62,że Wam się impreza udała.No i jakie postępy (nocnik,dreptanie)! Dzięki za zdjęcia,według mnie to Maja podobna jest do Ciebie czekam na zdjęcia z imprezki. Na moje zdjęcia to chyba właśnie poczekacie do urodzin Mateusza,będą najświeższe. Jeżeli chodzi o serialową muzykę to najbardziej działa"Samo Życie"i"Na Wspólnej".U nas w pokoju wieczorem tylko się włącza TV,w dzień to najwyżej trochę Sejmu z dziadkiem obejrzy ju8 co do "husiu-husiu" to my mamy 'fachowe'czyli huśtawkę,zaczepioną w futrynie.Młody bardzo lubi się huśtać.Huśtawka jest plastikowa ,głęboka ma nawet zapięcie,polecam(koszt ok.30ZŁ). margarettka cos Ci się sygnaturka popsuła pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dorbuk Re: Luty2004 04.02.05, 15:25 Kochane babeczki!! Witam was wszystkie w szczególności te nowe. Najserdeczniejsze życzenia z okazji urodzinek starszym i młodszym lutowiontkom. Przepraszam za długą nieobecność ale sesja się zaczeła i mam niewiele czasu na cokolwiek. Do tego jutro mamy urodzinki więc jeszcze więcej zamieszania. Może wkońcu pomyślimy o zamknięciu naszego grona. Zresztą już całkiem sporego. Mam poważne problemy z nadążeniem za tym wszystkim. Oczywiście jeśli większości odpowiada tak jak jest to się dostosuję. Niestety ja raczej nie będę miała na to czasu więc ewentualnie jakiś ochotnik musiałby się tym zająć. Jeszcze raz wszysttkiego naj dla solenizantów również przyszłych bo nie mam pojęcia kiedy teraz zawitam. Odpowiedz Link Zgłoś
agakaiserka STO LAT DLA EWUNI I ZUZI ! ! ! 05.02.05, 12:35 Mamy dzis dwie? solenizantki!!! Duzo zdrowka i wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzinek dla Ewuni(dorbuk) i Zuzi(anetazuzia)!!!!!Zyczymy udanej zabawy urodzinkowej!! Agnieszka i Cedrik Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati Re: STO LAT DLA EWUNI I ZUZI ! ! ! 05.02.05, 12:53 Dołączam się do życzeń,wszystkiego naj... dziewuszki,udanej imprezki p.dorbuk powodzenia na egzaminach! Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: STO LAT DLA EWUNI I ZUZI ! ! ! 05.02.05, 20:55 Rowniez od nas wszystkiego najlepszego dla Jubilatek! Duzo zdrowka i usmiechu na kazdy dzien oraz udanej imprezki Odpowiedz Link Zgłoś
ju8 spóźnione i aktualne............. 06.02.05, 09:30 .............życzenia urodzinowe!!!! Kochana Ewuniu i Zuziu zdrówka i radości! A Waszym Rodzicom dalej tyle szczęścia! Sorki, ze dopiero dzisiaj ale niestety wczoraj byłam "odłączona" od kompa. Kubusiu, Tobie dzisiaj śpiewam STO LAT! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati Re wszystkiego naj dla Kubusia! 06.02.05, 11:57 ja tylko na chwilę z życzeniami p.s agawa22 czemu się nie odzywasz?? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
agakaiserka Re: Re wszystkiego naj dla Kubusia! 06.02.05, 16:36 Ja i Cedrik skladamy Kubusiowi rowniez zyczonka urodzinkowe!!!Milej zabawy urodzinkowej. PAPA Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: Re wszystkiego naj dla Kubusia! 06.02.05, 17:35 Dolaczamy sie do najserdeczniejszych zyczen dla Kubusia! Wszystkiego naj! Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: Re wszystkiego naj dla Kubusia! 07.02.05, 09:20 Samych szczęśliwych chwil i nieschodzącego usmiechu z buźki życzy Monia i Igorek Odpowiedz Link Zgłoś
paulina62 życzenia! 07.02.05, 09:26 Przepraszam, że spóźnione dla: Ewy, Zuzi i Kubusia - sto lat w szczęściu i zdrowiu!!! I dzisiejsze: dla Igorka - sto lat w szczęściu i zdrowiu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 ale żeście się koleżanki rozpisały !!!! 07.02.05, 09:34 nie było mnie 4 dni i chyba z 40 postów się pojawiło... Aga juz zdrowa i w żłobku, ja w pracy ale mam zalełośći i nawet nie wiem co pisałyście, w ciągu dnia sobie trochę poczytam.... Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: życzenia! 07.02.05, 09:34 Dziękujemy za zyczenia!!! Ja nie wiem, jak ja to robię, że wklejam się z moimi odpowiedziami nie na sam dół, tylko ciagle nie tam gdzie trzeba Powyżej info o urodzinkach Igorka (oczywiście nie tam gdzie trzeba.... Chyba roztargnienie robi swoje... Z góry przepraszam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
agakaiserka Re: życzenia! 07.02.05, 11:05 IGORKU!!!Cedrik i jego mama skladamy ci zyczonka urodzinkowe!!Rosnij duzy,zdrowy i szczesliwy!!! Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 nadrabiam zaległości ... 07.02.05, 11:07 Witam sulasia13 oraz malgomax !!! chodzik - ogólnie jestem przeciw, ale w żłobku w nim biega - co się dziwić, coś musi tam robić, wyczyny Agi: - doprowadza psa do nerwicy - bierze jego dużą metalową miskę i trzaska z hałąsem o podłogę - pies nie lubi hałasu i najchętniej by sobie poszedł, ale przecież to JEGO miska i jej pilnuje, - uczy się wstawać trzymając sie za sierść psa, - każdy znaleziony okruszek birzez w ręke i woła mnie, zebym go wzięła, - zupki jemy razem - ja ją karmię a ona mnie - idzie jej to doskonale, cieszy się przy tym niesamowicie, a jak się zapomni to mówię "daj mamie am" i od razu sobie przypomina, że jemy razem obiad, - jak są otwarte drzwi z pokoju to od razu ucieka do kuchni i wyciąga psie zabawki.... pies to chyba się wyprowadzi powoli się gubię w postach... po raz kolejny zadaję pytanie - co byście powiedziały na nasze forum? Koleżanka założyła - dowiem się od niej co i jak i jeżeli byłybyście zaimteresowane (mogłybyśmy wtedy rozmawiać jednocześnie na kilka tematów w różnych wątkach) to mogę je założyć. Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Odradzam papierowe trąbki! 07.02.05, 14:55 Jak będziecie przygotowywać party dla swoich pociech stanowczo odradzam trąbki papierowe! Chyba, że zrobicie wcześniej próbę. Igor tak się ich wystraszył, że szok. Strasznie płakusiał. I jak planujecie czapeczki papierowe na głowy ODRADZAM Disneya! Gumki przyklejone są zwykłą taśmą klejącą i w ogóle nie trzymają A polecam przyjęcie na dywanie z dzieckiem w roli głównej - czyli goście zniżają się do poziomu jubilata, padają na kolana przed Maleństwem, co go bardzo cieszy i jest dumny jak paw. A jedzonko na szwedzkim stole bez obrusu oczywiście, aby jubilat nie ściagnął sobie czegoś na głowę Odpowiedz Link Zgłoś
anitatab Re: po dlugiej nieobecnosci... 07.02.05, 18:22 alez sie tych postow namnozylo - ale przynajmniej mam co czytac siedzac w pracy) akurat dzis jest lajcik wiec zagladam na forum. Moj Mateusz w przeciwienstwie do waszych maluchow wogole nie raczkuje!!! dupka mu opada, nie moze cos zalapac, i pewnie juz nie zalapie. Natomiast zaczyna sam stawiac kroki i nawet przejdzie kilka metrow pod warunkiem za ktos go trzyma z tylu za koszulke.. to chyba juz bardzej aspekt psychologiczny..Byc moze fakt iz nie raczkuje zwiazany jest z tym ze uzywalismy i nadal uzywamy chodzika. Max 1h dziennie i tylko wtedy jak cos trzeba zrobic a jego gdzies bezpiecznie usadowic. Troche sie martwilam tym brakiem raczkowania ale tesciowa moja uspokoila mnie tlumaczac ze moj maz rowniez nie raczkowal wiec moze to dziedziczne..... Uwielbia ogladac ksiazki ze zwierzetami i sluchac o nich. Juz od tygodnia potrafi powiedziec jak robi krowka, kaczuszka,ptaszek... Uwielbia tez ogladac sie w kuchence i pokazywac ze tam jest dzidzia. Ech moglabym pisac i pisac o tym moim szczypiorku Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: po dlugiej nieobecnosci... 07.02.05, 19:15 Witajcie dziewczyny, ja tylko na chwile, poki jestem nafaszerowana przeciwbolowymi prochami...zlapalam grype, mam prawie 40 stopni i boloi mnie wszystko, cale cialo i glowa, co ciekawe nie boli mnie gardlo nie kaszle i nie mam kataru...jakis cholerny wirus mnie zaatakowal leze w lozku i nie moge sie ruszac....ehhh i martwie sie bardzo zeby Ignas nie zachorowal ( przyslijcie troche dobrych fluidow! trzymajcie sie i nie dajcie sie grypie! Odpowiedz Link Zgłoś
anitatab Re: po dlugiej nieobecnosci... 07.02.05, 19:32 nie daj sie chorobie!!! goraca kapiel i do wyra. jutro pewnie bedzie lepiej. a jak ci juz goraczka zelzy do popros ukochanego o odprezajacy masaz - zobaczysz jak pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: po dlugiej nieobecnosci... 08.02.05, 08:18 Margeretko wracaj do zdrowia Polecam lekarstwa homeopatyczne jak natura nie pomoże. Niektóre można brać przy karmieniu piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati Re: Luty2004,margarettka 07.02.05, 20:53 Witam wszystkie mamy margarettka wracaj szybko do zdrowia,właź pod pierzynę i korzystaj,niech Twój mąż narazie zajmie się małym(w miarę możliwości). Czytałam gdzieś niedawno(nie wiem dokładnie gdzie mam nadzieję,że mi się nic nie poplatało),że Ignaś ma niespokojne noce,mam nadzieję,że już się to skończyło.Dobrze wiem co to nocne pobudkiMoże Ignaś przeżywa różne emocje z całego dnia)no nie wiem co Ci doradzić. U nas od jakiegoś tyg.ze spaniem całkiem dobrze co prawda Młody usypia ok.22-23 ale na jedzenie potrafi obudzić się dopiero o 5.Mógłby tylko wcześniej kłaść się spać... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati L I S T A 07.02.05, 21:00 no i jeszcze raz lista 1)paulina62 ,Paulina i Maja(03.02.04),DĘBICA 2)dorbuk ,Dorota i Ewa(05.02.04),EŁK,gg7848136 3)anetazuzia,Aneta i Zuzia(05.02.04),ŁAŃCUT,gg568646 6 4)agawa22 ,Agnieszka i Kubuś(06.02.04)WROCŁAW 5)moniek76 ,Monika i Igorek(07.02.04),KRAKÓW 6)dorcia80 ,Dorota i Piotruś(08.02.04)WARSZAWA 7)alo76 ,Ola i Mikołaj(11.02.04)WARSZAWA 8)asiapildro ,Asia i Kuba(11.02.04)ŁÓDZ 9)anitatab ,Anita i Mateusz(12.02.04) 10)jonathanka ,? i Jonathan(12.02.04)WARSZAWA 11)sulasia13 ,Asia i Emilia(13.02.04)HOLANDIA 12)agakaiserka ,Agnieszka i Cedrik(17.02.04)NIEMCY 13)nana81 ,Magda i Michał(18.02.04)LUBLIN,gg704445 9 14)ju8 ,Justyna i Magda(22.02.04)KRAKÓW 15)margarettka ,Gosia i Ignaś(23.02.04)WROCŁAW,gg532082 16)mamaamati ,Gosia i Mateusz(23.02.04)LUBLIN,gg45786 33 17)ana50 ,? i Karolinka(23.02.04) 18)justno.1 ,Justyna i Oliwia(23.02.04) 19)agulka04 ,Jola i Agnieszka(26.02.04)TARNOWSKIE GÓRY,gg3237549 20)malgomax ,Gosia i Max(27.02.04)CHINY,gg4405822 21)tunia78 ,Marta i Mateusz(28.02.04)SZCZECIN 22)patul ,Agnieszka i Patrycja(29.02.04)SZCZECIN,gg94 80152 w związku z apelem dorbuk i agulki co do oddzielnego forum tu zamieszczam link do forum otwartego już założonego dość dawno forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19377 tylko jak widać nikt tam za bardzo nie zagląda napiszcie co o tym wszystkim sądzicie(jaka ma być forma ,otwarte,zamknięte,a może nadal tu zostajemy),PISZCIE pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ju8 STO LAT DLA IGORKA!!!!!! 07.02.05, 22:34 Ja jak zwykle póżno z zyczeniami. Wstyd mi... Odpowiedz Link Zgłoś
agakaiserka URODZINKI PIOTRUSIA! ! ! 08.02.05, 00:13 Piotrusiowi z okazji pierwszych urodzinek najslodsze zyczenia!!!!Rosnij zdrowo i szczesliwie!! Cedrik i mamusia P.S To ja nocny Marek ale juz uciekam spac... Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 spędzam z dzieckiem niecałe 4 godziny dziennie !!! 08.02.05, 07:52 wstaję o 5.45, o 6.20 budze Agę, ubieranie, karmienie... o 6.50 wychodzimy do żłobka (do żłobka mam 5 minut, więc o 7.00 już mnie tam nie ma więc ten czas już sie nie liczy)- 30 minut z Maleństwem o 14.55 przychodzę po Agę do żłobka, w domu daję jej karton z zabawkami i szykuję obiad, wraca mąż i chwilę jest z nią - tak ok. 15.45 jestem znowu z Maleństwem, jeżeli o ok. 18.00 idzie spać to jeszcze wstaje na godzinkę, jak wytrzyma do 19.00 to śpi do rana... ( w żłobku mało nie śpi, bo chyba nie ma na to czasu ) - ok. 3 h 15 minuut.... razem NIECAŁE 4 GODZINY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: spędzam z dzieckiem niecałe 4 godziny dzienni 08.02.05, 08:16 Agulka, ja mam wrażenie, że jeszcze krócej jestem z moim synkiem. Rano 15 minut w łazience - zawsze mi asystuje przy porannej toalecie, wracam z pracy około 16.30 i jestem z dzidkiem do zaśnięcia około 19-20. Jak mam już obiad to jest dobrze, ale jak muszę go ugotować, to z tego czasu wypada mi jeszcze pół godziny Byleby do wiosny, kiedy dzień będzie dłuższy - wtedy bedziemy chodzić razem na popłudniowe spacerki)) Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 Re: URODZINKI PIOTRUSIA! ! ! 08.02.05, 07:53 wszystkiego naj naj naj..... zdrowia, uśmiechu, radości !!! Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: URODZINKI PIOTRUSIA! ! ! 08.02.05, 08:12 Wszystkiego najlepszego dla PIOTRUSIA od Moni i Igorka! Rośnij zdrowo skarbeczku Odpowiedz Link Zgłoś
ju8 Re: URODZINKI PIOTRUSIA! ! ! 08.02.05, 09:51 Wszystkiego NAJ NAJ NAJ PIOTRUSIU!!! Kochane, ja tez nie moge doczekać się lata, kiedy dzień bedzie dłuzszy i po obiadku wyruszymy na spacerek! Chęć bycia z dzieckiem moze u mnie skończyć się zwolnieniem Coraz później przychodze do pracy, bo rano przeciągam tę chwilę rozstania, a poniewaz do pracy musze przejechac cale miasto to.....no spóźniam się. Dobrze ze szefostwo młodo-dzieciate to wyrozumiałe)) A po powrocie do domu mała zwykle spi, budzi się ok. 16-17 a o 20 juz lulu. Takie zycie..... Nie daj sie choróbsku Margi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati Re: URODZINKI PIOTRUSIA! ! ! 08.02.05, 10:07 dołączamy się do życzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 do malgomax 08.02.05, 10:30 możesz napisać jakie są różnice w wychowaniu i pielęgnacji dzieci polskich i chińskich? co dla nas jest oczywiste a tam nie do pomyślenia ? (i na odwrót) i te 7 godzin różnicy to w którą stronę Odpowiedz Link Zgłoś
agakaiserka do malgomax 08.02.05, 11:31 Wogole jestem bez manier!!!Nawet cie nie przywitalam!!Wiec teraz to nadrabiam i przepraszamWitam Gosie i Maxa(tym szczegolniej bo Max urodzil sie w tym samym dniu co ja tylko kilka.. latek pozniej!! Tez chcialabym sie dowiedziec jak to jest tam na dalekim wschodzie z tym wychowaniem.Bardzo ciekawy watek..Napisz cos o tym. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
paulina62 Re: URODZINKI PIOTRUSIA! ! ! 08.02.05, 10:39 Wszystkiego najlepszego dla Piotrusia!!! Gosiu - zdrówka, ja taką grypę przeszłam w Święto Zmarłych (to był dzień krytyczny): nie mogłam wstać z łózka, bo takie miałam zawroty głowy, telepało mną , że mało mi szczęka nie wypadła )) Żadnego kataru, kaszlu - tylko gorączka i ból całego ciała. Trzymało mnie ok 5 dni. Dziewczyny, ja spędzam z Mają cały dzień i cieszę się z tego ogromnie, choć przyznam się, ze czekam aż mąż wróci z pracy i trochę się nią zajmie, bo jest niezwykle absorbująca. Ale jak teraz się cicho bawi!!! - dorwała się do moich rzeczy: wyjmuje z szafki różne pamiątki (kartki świąteczne, urodzinowe, stare pamiętniki, łańcuszki i inne takie nagromadzone przez lata) - że też swoimi zabawkami nie chce się tak zająć Odpowiedz Link Zgłoś
paulina62 forum 08.02.05, 10:41 Ja też zaczynam się gubić i takie forum byłoby mi na rękę, ale kompletnie się nie znam i boję się, że jak wyfruniecie stąd to Was nie znajdę. W razie czego proszę o dokładne instrukcje! Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 forum po raz ostatni... 08.02.05, 11:04 a jakbyśmy wszystkie się "przerzuciły" na to forum, do którego link dała mamaamati? Odpowiedz Link Zgłoś
agakaiserka Re: spędzam z dzieckiem niecałe 4 godziny dzienni 08.02.05, 11:23 Dziewczyny nie röbcie sobie wyrzutöw!!Co prawda 4 godz to rzeczywiscie malo(w porownaniu np ze mna bo jestem z malym w domku) ale niestety czasami nie mozna inaczej i przeciez wszyscy o tym wiemy.Najwazniejsze zeby choc te 4 godz z malenstwem wykorzystac do maximum!!!Ja tez sie ciesze kiedy maz wraca i zajmuje sie malym(ale on ma tylko 1-1,5godz tej przyjenosci bo pözniej maly idzie spac). Glowy do gory-niedlugo wiosna.... Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
anitatab a teraz cos o mezach/partnerach:) 08.02.05, 18:50 jak to jest u was? czy wszyscy tatusiowie sa tak wspaniali jak moj maz? czasem jestem w totalnym szoku ze mezczyzna potrafi tak po matczynemu zajac sie dzieckiem.... Moj maz sprawdza sie w 100% i az sie czasem boje ze nie umiem tego nalezycie docenic... Odpowiedz Link Zgłoś
nana81 Re: Luty2004 08.02.05, 20:05 Ale się rozpisałyście Dawno mnie tu nie było a i teraz tylko na chwilę zajrzałam Stopniowo nadrobię zaległości Na razie wszystkim roczniaczkom życzę wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i dużo czasu dla ich rodziców na wspólne zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: Luty2004 09.02.05, 08:21 Dzieki dziewczyny za cieple slowa, niestety nadal czuje sie fatalnie, goraczka i wszystko boli jakby mnie ktos pobil. Przyjechala moja mama zeby sie malym zajac. Paulina62 to jest identyczne jak opisujesz, czuje sie tak samo jak Ty podczas swojej choroby. Tylko te 5 dni...brrr jeszcze troche mi zostalo Skladam zalegle zyczenia Wszystkim Jubilatom! Odpisujac na pytanie o mezow, to naprawde moj jest rewelacja Zajmuje sie mlodym nie gorzej niz ja, potrafi zrobic wszystko. Zreszta on go kapie, usypia, czyta wieczorna bajke itd. Wie, ze siedzenie w domu to ciezka harowa, dlatego stara sie mnie odciazyc jak moze, nawet czesto kaze mi wyjsc z domu do pubu czy gdziekolwiek zebym odpoczela Zadko mi sie to wprawdzie zdarza, ale czasem sie zdarza Pozdrawiam Was Wszystkie i maluchy oczywiscie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 super mąż !!! 09.02.05, 08:32 a mój mąż lubi chodzić z Agą do lekarza - ja mu piszę na kartce o co ma się spytać, jakie są objawy.... a pani doktor odpisuje mi na tej samej kartce, Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: super mąż a walentynki 09.02.05, 11:45 Na mojego męża też złego słowa nie mogę powiedzieć. Igor jest nadal nocnym cyckomenem i od urodzenia to właśnie mąż przynosi mi synka w nocy do łóżka i potem odstawia go z powrotem (nawet po kilka razy). A żeby było smieszniej, w ogóle tego nie pamięta, więc wykorzystuje go pod tym względem bezlitośnie Co planujecie na Walentynki? Macie już jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
dorbuk forum 09.02.05, 17:04 Ja jestem za tym aby forum było zamknięte. Ostatnio i tak nie nadążam za nowymi osobami więc może lepiej by było abyśmy się lepiej poznały. Ale może ktoś ma inny pogląd na ten temat. Nie mam pojęcia jak by to miało wyglądać i niestety brakuje mi czasu ostatnio więc oddaję się w wasze ręce. I proszę o ewentualne info. Odpowiedz Link Zgłoś
anitatab Re: forum 09.02.05, 18:40 zdecydowanie jestem za. ktoras z mam (no wlasnie juz nie pamietam ktora) juz miala konkretne plany gdzie i kiedy sie przenosimy. czekamy wiec na instrukcje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati Re: forum i takie tam 09.02.05, 19:41 Witam wszystkie mamy Najpierw napiszę jak to u mnie jest z mężem.No więc(tak się chyba zdania nie zaczyna ale co tam)mój mąż to niezwykły facet,nie ma problemu z opiekowaniem się Młodym,lubi gotować,sam sobie prasuje Od samego początku przewijał,kąpał tylko nie mógł karmić(mleka nie miał))) Spędzam z dzieckiem całe dnie więc jak tylko mój mąż wraca z pracy,coś tam je (zwykle sam sobie coś przygotuje i mi zrobi też),obarczam go naszym potomkiem.Okrutna ze mnie żona;P No i jeśli chodzi o forum. Jak dla mnie to może być otwarte albo ukryte(w tym przypadku wszystko jest bardziej sprzyjające lepszemu się poznaniu) Link do otwartego już podawałam ale jeszcze przypomnę forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19377 jest to już dawno założone forum ale nic tam się nie dzieje. Mam tylko taką jedną refleksję i pytanie :czego się spodziewacie po takim forum? według mnie wątek ze sprawami bieżącymi i tak powinien być,ponieważ nie sztuka jest nasmarować kilkanaście odrębnych wątków.Wiadomo pewne żeczy można wyodrębnić np.zdrowie-domowe sposoby na choróbska,porady,lista itp.To jest tylko moje zdanie tak więc ja do niczego nie chce przekonywać,wkońcu może być i druga e-mama(tylko ta opcja nie bardzo mi sie podoba).Miałam się wypowiedzieć to się wypowiedziałam ,jak będzie trzeba to się dostosuję. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati Re: forum i takie tam 09.02.05, 20:07 chciałam jeszcze tylko dodać,że wolałabym żeby nasze grono się juz zamknęło bo i tak jest trudne do ogarnięcia... Odpowiedz Link Zgłoś
agakaiserka Re: forum i takie tam 09.02.05, 22:37 Hej,hej,hej!!!!! Co do forum do jestem za tym aby je juz zamknac.A jak to zrobic to nie mam zielonego pojecia.Moze rzeczywiscie przeniesmy sie na w.w. link. Co do mezusia to rowniez nie moge powiedziec na niego nic zlego;moze oprocz tego ze bardzo malo czasu ma dla malegoPracuje do mniej wiecej 19 a czasami dluzej.No ale niestety taka praca.Za to nadrabia w niedziele Tylko on potrafil go uspic(na swoim brzuchu) kiedy cos mu dolegalo(u mnie nigdy nie chcial Zrobil razem z Cedrikiem "laurke" na dzien matki z odcisnieta raczka i nozka Cedrika i napisane paluszkiem umaczanym w farbie"wszystkiego najlepszego mamusiu"-az sie poryczalam jak bobr!!! Jest bardzo cierpliwy(w przeciwienstwie do mnie i to dobrze).Jest wspanialym ojcem i super mezem Bylismy w poniedzialek porzegnac karnawal(tu taka tradycja)Cedrik bawil sie super i bardzo byl zachwycony przebierancamiPrzesylam kilka fotek z karnawalu Pozdrawiamy i dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
agakaiserka Czy myslicie o drugim/kolejnym dziecku? 09.02.05, 22:47 Bo wiecie co?Ja od piatku nie biore pigulek anty....... Tak jakos wyszlo ze zapomnialam pojsc po recepte a ze byla sobota to nie moglam nigdzie zalatwic.No i tak rozmawialismy z mezem ze wlasciwie to czemu nie(chodzi o drugie dziecko!!)Taka roznica wieku prawie dwa latka bylaby chyba niezla.Zreszta im dluzej sie zwleka tym pozniej trudniej a my napewno chcemy miec dwojke.Troche sie obawiam ze sobie nie poradze bo jednak wiekszosc czasu spedzam sama z dzieckiem ale z czasem to tez sie nie zmieni(chyba ze maz zmieni zawod Jak jest u was?Macie w planach rodzenstwo dla waszych pociech?Jezeli tak to kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
malfra "nowa" lutowa mama 09.02.05, 23:20 witam wszystkie mamy roczniaków i "juzprawieroczniaków".ciesze sie znalazlam ten watek...hmmm moge sie przylaczyc? kiedys istnial chyba inny LUTY 2004, od pol roku nie mialam dostepu do komp...przez ten czas zapomnialam login i haslo gazetowe...ale nie o tym.... nazywam sie gosia (lat 28) mam synka Kacperka - 8-02, mieszkamy w katowicach. Kacper jest b wesoly, ciesza go wszystkie nowe dokonania (pewnie tak jak mnie :- )), dalej karmie go cycem. nie wyobrarzam sobie procesu odstawienia cycojada od ***poju....bo mlody jak ma ochte pocycusiac to bez pardonu rzuca sie na mnie, podnosi bluzke, szczypie, szarpie biustonosz...itp bez wzgledu gdzie i kiedy...kocham go ponad wszystko.... narazie tyle przychodzi mi do glowy. mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona. pozdrawiam jeszcze raz i caluje w stopki wszystkie maluszki gosia Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 Re: "nowa" lutowa mama 10.02.05, 07:42 Witam!!! w końcu ktoś, kto mieszka blisko mnie Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: "nowa" lutowa mama 10.02.05, 08:22 Witam Mój mały Cyckojad też nie daje się odstawić od piersi. W sumie nie ma się co dziwić, mamy nie ma codziennie 9 godzin, bo pracuje, więc trzeba to nadrobić w nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
anitatab Re: to co zamykamy? 10.02.05, 15:39 kliknelo sie za szybko... kto wie jak to zrobic zeby zamknac forum? trzeba w koncu cos postanowic, wiec moze dzis, co? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati ech kobitki.. 10.02.05, 16:37 Jak chcecie to ja mogę założyć to nasze forum są tylko pewne warunki forum może być: Otwarte - każdy może pisać i czytać. Zamknięte - pisać mogą tylko wybrani użytkownicy. Ukryte - pisać i czytać mogą tylko wybrani użytkownicy. Uwaga! Jeśli zdecydujesz się na forum Ukryte, nie będziesz mógł przekształcić go na Zamknięte ani Otwarte agakaiserka nie dostałam zdjęć jeżeli chodzi o dzieci to ja planuję przynajmniej jeszcze jedno niestety nie wiem kiedy w tej chwili nasza sytuacja nie jest za wesoła a chcilibyśmy żeby nasze dzieci miały godziwe warunki. witam nową mamę,malfra pewnie ,że przyjmiemy ale to już chyba "ostatni dzwonek" teraz naszą listę pomału zamykamy no i agulka się ucieszyła)) tak to no właśnie kończę,czekam na sygnał,bo inaczej sama coś wykombinuję i nie będziecie miały wyjścia)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anitatab zamkniete? 10.02.05, 17:37 chyba to zamkniete by bylo dobre... zbieramy wszystkie mamy ktore do tej pory i sie "zamykamy". Zreszta ja to jestem totalny laik w sprawach forumowych. Mnie chodzi generalnie o to zeby identyfikacja byla latwiejsza a co w konsekwecji sprawi ze sie lepiej poznamy.. Ja z braku czasu zagladam tylko na to wlasnie forum i nie wiem jak to hula gdzie indziej. a co do drugiego dziecka...Hm ciezka to bedzie decyzja. Nawet nie chodzi o wzgledy finansowe-chociaz mogloby byc lepiej-ale o sprawy organizacyjne. Tu gdzie mieszkamy nie mamy nikogo z rodziny, zdani jestemy na nianie i oboje pracujemy.Mysle ze jak Mateusz sie troche usamodzielni czyli za jakies 4- 5 lat to pewnie pomyslimy o nastepnym. a wogole to chcialabym troche odsapnac... Odpowiedz Link Zgłoś
justno.1 Re: Luty2004 10.02.05, 18:26 witam wszystkie Mamy i Pociechy; wpadam tu czesto, pare razy napisalam, ale w wiekszosci czytam o Was; oczywiscie gorace zyczenia dla wszystkich Roczniakow, duzo, duzo zdrowka, szczescia, niech Was spotyka samo dobro w zyciu! moja corcia Oliwka wlasnie spi - bidulke dopadla pierwsza goraczka w zyciu - wiec dlatego mam chwilke wolna; nie pracuje, wiec spedzam z moim szkrabem duzo czasu, co daje mi ogromna satysfakcje; juz mysle o naszym roczku (23.02) i zastanawiam sie co przygotowac i wymyslilam wieczor wloski, tak dla odmiany; mam nadzieje, ze goscie nie beda mieli nic przeciwko makaronom niestety 2 dni przed roczkiem jedziemy do centrum zdrowia dziecka, by przebadac watrobe - Oliwka wciaz mam podwyzszony czynnik watrobowy, co siadczy o jej zapaleniu ale mam nadzieje, ze na roczej zdarzymy; co do watku o drugim dziecku... nie sadzilam, ze tak szybko i ja zaczne o nim myslec pozdrawiam Was; justyna i OLiwka Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 życzenia dla Mikołaja i Kuby 11.02.05, 07:52 zdrowia, szczęscia, uśmiechu i wszystkiego naj naj naj !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 mamaamati - zamykaj !!! 11.02.05, 07:55 podejmij ta trudną decyzję - a my Cię wesprzemy - w sumie to bym się tym zajęła, ale ja mam internet tylko w pracy (więc w wekend i popołudniu mnie tu nie ma) ale chętnie Ci pomogę Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 a ja nie chcę drugiego dziecka 11.02.05, 08:18 ostrzegam - jestem dziś zdołowana... nie wyobrażam sobie żeby drugi raz przez to wszystko przechodzić - jak urodziłam Agę to mąż akurat kończył sesję i zaczynał kolejny semestr - projekty, kolokwia... starał się pomagać, ale pilnowałam zeby sie uczył, w lato z tatą jeździł dorabiać na budowy, teraz też właściwie wraca na obiad a potem jest ok. 20-stej... ja Agę przyprowadzam ok. 15.00 a ona o 16.00 zaczyna marudzić (nie śpi w żłobku więc jest zmęczona), próbuje wszystko wymuszać krzykiem... potrafi ok. 17.30 pójść spać już do samego rana - nie zdąża zjeść kolacji i pół nocy na mnie wisi, budzi się nawet 4-5 razy... dzis ok. 4.00 rano zrobiła mi awanturę, że ona chce spać z cycem w buzi (masaż dziąseł chyba sobie wymyśliła bo ząbki idą).... ale kocham ją nad życie.... ale czasem myślę, kiedy wkońcu pojedzie na kolonie... ale bez niej świat by nie istniał... Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: a ja nie chcę drugiego dziecka 11.02.05, 09:22 Agulka, głowa do góry! Mój synek tak samo na mnie wisi przez pół nocy. Od roku nie przespałam całej nocki i miałam już kilka poważnych kryzysów, że nie dam rady dalej, bo wróciłam do pracy, jak Iguś miał 5 miesięcy i MUSZĘ codziennie rano wstać po 6:00 Zaczęłam kombinować z oddstawianiem go od cyca,ale...nie mogę znieść jego lamentów, serce mi pęka, wyję razem z nim i tak na prawdę to ja sama chyba nie jestem gotowa psychicznie na pożegnanie się z karmieniemNo cóż, moja mama się śmieje ze mnie, że Igor będzie wisiał u cycka pewnie do 5 roku życia) Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 Re: a ja nie chcę drugiego dziecka 11.02.05, 09:36 a ja wstaję o 5.45.... i co najgorsze nie potrafię spać bez Agi u boku, jak jej nie przytulam to mi jej brak.... Odpowiedz Link Zgłoś
paulina62 a ja chcę 11.02.05, 09:56 Chcę drugie dziecko i to bardzo.Ale mąż się waha Na pracę i tak nie mam teraz szans, rodzice na miejscu - pomagają, a myślę, że dla Majki byłoby bardzo dobrze. Ja mam siostrę rok starszą i pamiętam, że było nam dużo łatwiej niż teraz mojej młodszej o 14 lat siostrze - wszystkie obowiązki na pół, wszędzie razem mogłyśmy iść i dlatego byłyśmy bardziej samodzielne - uczyłyśmy się od siebie nawzajem, a Kamilla jest jak jedynaczka - w dużej mierze rozpieszczona a jednocześnie ograniczona. No ale bez męża się nie da. Forum - jestem za zamkniętym! Witam nową Mamę! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina62 Życzenia! 11.02.05, 09:58 Mikołaj, Kuba - wszystkiego najlepszego!!! Dla Mamuś uroczych chłopców także - zdrówka,radości, miłości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justno.1 Re: Życzenia! 11.02.05, 13:11 Mikolajku i Kubusiu - duzo zdrowka, radosci, Wasze buzki niech zawsze beda usmiechniete - ku uciesze rodzicow Pozdrowionka justyna i Oliwka Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati Lutówki 2004 11.02.05, 10:20 a czy będziecie bardzo złe jak jednak zrobię ukryte??Może jestem trochę wredna ale skoro mamy nikogo nie przyjmować nowego to po co ktoś ma jeszcze czytać te nasze wypociny???? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati życzenia dla Mikołaja i Kuby.. 11.02.05, 10:31 oczywiście chłopaczki wszystkiego najlepszego... agulka, powiem jak moniek głowa do góry ! oczywiście ,że Cię wykożystam do pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 forum 11.02.05, 10:52 jak zrobisz tak bedzie i na pewno będzie dobrze i fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
anitatab Re: urodzinki 11.02.05, 11:00 tez dolączam sie do zyczonek urodzinowych Mikołaja i Kuby...) Jutro nasze swieto. Nie moge uwierzyc ze to juz rok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati Re: Luty2004 11.02.05, 12:01 No i założyłam forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25922 większość mam z listy powinna wejść bez problemu,a mamy które dawno się nie odzywały muszą najpierw taką chęć wyrazić. Agulka zostałaś adminem,jeśli jakaś mama ma trochę więcej czasu i chęci to też zatrudnię do pilnowania porządku Narazie nie mamy ładnego wstępu ale myślę o tym.Nie wiem ile jeszcze młody pośpi. A tak wogóle to są moje początki w takich komputerowych zagadkach(jestem jeszcze zielona)więc bądzcie wyrozumiałe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 Re: Luty2004 11.02.05, 12:11 postaram się trochę najważniejszych spraw z tych 376 postów skopiować i przenieść na nowe forum - jako kilka psotów Odpowiedz Link Zgłoś
ju8 życzenia dla chłopców......... 11.02.05, 14:04 ........najserdeczniejsze, Mikołajku i Kubusiu duże buziaczki!!!)) Co do forum zamkniętego juz tam byłam i zapowiada sie fajnie, tylko szkoda ze z czasem kiepsko, bo ja bym pisała i pisała)) Teraz w pracy bumeluje Co do drugiego dzieciątka to ja bardzo za.....tyle ze troszke poczekamy pewnie. A co do przemęczonych nocnym karmieniem mam to tutaj tylko powiem, ze Wam baaaardzo zazdroszcze. A dlaczego to juz opowiem na zamkniętym...... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati Re: Luty2004 11.02.05, 14:26 Witam na chwilę co do przeniesienia postów to agulka jak możesz to zrób to jak będziesz mogła Wydaje mi sie ,że pora juz zakończyć bytowanie na tym forum i przenieść się na nowe,narazie znikam.. Odpowiedz Link Zgłoś
anetazuzia Re: Luty2004 12.02.05, 12:20 Witam wszystkie Mamy i Solenizantów! Bardzo dziekujemy za życzenia urodzinowe!!! Przyłączamy sie do pozostałych. Wybaczcie prosze moją nieobecność, bo teraz naprawdę brakuje mi czasu. Kończę rok księgowy, sesja i Zuzia... same wiecie jak jest z małym dzieckiem. Zuzia juz sama chodzi jak torpeda po mmieszkaniu. Ciekawa wszystkiego, zaglądnie wszędzie a co najgorsze musi też wszystko dotknąć a to kończy się przeważnie płaczem. W przyszłym tygodniu obiecuje wysłać zdjęcia. Pozdrwaiamy serdecznie aneta i zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Urodzinki Mateuszka, Jonathana i Emilki!!!! 14.02.05, 09:40 Z okazji pierwszego poważniejszego święta dla wszystkich jednoroczniaków wszystkiego naaaaaaaaajjjjjjjj...... życzy ciocia Monia z Igorkiem Odpowiedz Link Zgłoś
malgomax Re: Luty2004 14.02.05, 14:58 Nin hao! czyli dzien dobry po chinsku Dlugo sie nie odzywalam, zlapal mnie jakis chinski wirus anginowy i dlugo z nim walczylam, maz zreszta tez, tylko Maksiu sie uchowal. Poza tym w Chinach swietowalismy teraz Nowy Rok Duzo petard, sztucznych ogni, ale to nie to co nasz Sylwester Dziekuje za powitanie i odpowiedzi na moj pierwszy list i z malym opoznieniem odpowiadam Agulce04 i AdzeKaiserce na temat wychowania w Chinach. Chinczycy bardzo lubia dzieci i rozpieszczaja je, non stop targaja je na rekach, nawet takie spore 3,4 latki (walcze z nasza chinska niania o to noszenie, my staramy sie jak najmniej nosic Maxa, a jak jest z nia, to pozniej przeradza sie w terroryste)))Szokujacy tez byl dla mnie poczatkowo stroj maluchow z rozcieciem na pupe, w kazdych warunkach pogodowych (teraz jest np. zimno w Sz.), tak ze maluchy ubrane zimowo i tak sobie przykucaja bez zbednego sciagania ubrania. Bardziej nowoczesni i zamozni Chinczycy stosuja juz jednak pampersy dla swoich maluchow. Inne jest tez zywienie.Makarony, ryz - wiadomo (Max uwielbia taki na sucho), ryby, szpinak i inne miejscowe przysmaki. Nawet kaszki Nestle sa tu z pomidorami, szpinakiem (brakuje tych owocowych, w sumie sa tylko niestety 3,4 rodzaje), a w sloikach gerbera tez raczej cuda (watroby w pomidorach brrrr). A propos jedzenia, mam pytanie, do tej pory Maksiu dostawal w nocy 2 butle Nan2 (jest tu ufff), ostatnio zobaczylam w sklepie mleko Nestle (nazywa sie to mleko Neslac)1plus (prawdopodobnie jest to odpowiednik naszego Juniora powyzej roku).Czy Wy tez przechodzicie po ukonczeniu przez Wasze pociechy na inne mleko. Bylabym bardzo wdzieczna za podpowiedz.A poza tym tak ciekawostek, to smieszne jest to, gdy nasza niania mowi Maksiowi po chinsku np. pilka czy mis a on pokazuje jej w ksiazce (my z mezem przy okazji tez sie uczymy))))). Poki co serdecznie Was pozdrawiam!!! PS. Buzka dla Joli mamy Agi za kontakt na gg)) Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 do malgomax i nie tylko 14.02.05, 15:07 jeżeli ktoś przeoczył: mamy nasze forum, a tu już sie nie pojaiwamy, zapraszam: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25922 Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 Re: do malgomax i nie tylko 14.02.05, 15:09 ja mam zazwyczaj problemy z wklejaniem linków - mam nadzieję, że teraz będzie dobrze forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25922&t=1108390138870 Odpowiedz Link Zgłoś