Dodaj do ulubionych

Ile cm mają Wasze Dzidzie w 18 tygodniu?

06.01.05, 18:22
Witajcie czerwcówki!

Mam pytanie - Ile cm mają Wasze Dzidzie w 18 tygodniu? Wczoraj byłam na USG
to mój 18t i 4 dz a dzidzia ma tylko 12,4 cm.

Czy macie może dane ile w tym wieku czyli 18 tyg mierzyły Wasze dzieciątka???
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lolo09 Re: Ile cm mają Wasze Dzidzie w 18 tygodniu? 06.01.05, 20:09
      moja dzidzia w 16,2 miala okolo 11,5 cm. teraz koncze 20 tc ale usg mam dopiero
      za tydzien. powinna miec okolo 17 cm, wiec moze twoja jest troche mlodsa niz
      wynika z om
      w koncu normy to +/- 2 tyg.
      • zarazmamusia Re: Ile cm mają Wasze Dzidzie w 18 tygodniu? 06.01.05, 20:14
        Nie nie, z pewnością powstała 14 czerwca. Mieliśmy monitorowane cykle, to z
        pewnością 18 tydzień i 4 dzień... czyli nasz dzidzia jest za mała?
        • zarazmamusia pomyłka 06.01.05, 20:15
          ojej jaki bład nie powstała 14 czerwca oczywiście tylko 14 września, a urodzić
          ma się 6 czerwca, ale gafę strzeliłam smile
          • lolo09 nie jest ZA MALA 07.01.05, 20:33
            12 cm to wg noworodek.pl 17 Tygodni 6 dni, Odchylenie standardowe: +/-11 Dni.
            alw norma jest ok. ponadto w tym wieku liczy sie bardziej glowa i kosc udowa bo
            dzidzia moze sie garbic i prostowac a co za tym idzie wymiar nie jest dokladny.
            mysle ze nie masz powodow do zmartwien
            w koncu kazdy z nas miesci sie w krzywej gausa i to jest najwazniejsze, a nie
            to zeby stanowic dokladnie srodek populacji
            pozdrawiam smile))))
            • zarazmamusia Re: nie jest ZA MALA 08.01.05, 10:27
              Baaaaaardzo Ci dziękuję! Naprawdę przekonało mnie zdanie "tym wieku liczy sie
              bardziej glowa i kosc udowa bo dzidzia moze sie garbic i prostowac a co za tym
              idzie wymiar nie jest dokladny" masz racjęskoro lekarz uznał, że wszystko jest
              dobrze to może nie ma sensu się jakoś zadręczać ogólnikami smile
              sredecznie jeszcze raz dziękuję smile
              • lolo09 Re: nie jest ZA MALA 08.01.05, 13:39
                nie ma za co
                dlatego wlasnie moj gin podal mi szacunkowoa wielkosc a dokladnie wiek okreslal
                z wymiaru dwuciemieniowego glowy
                smile
    • guleranda Re: Ile cm mają Wasze Dzidzie w 18 tygodniu? 07.01.05, 23:21
      kuzynka mojego meza jest w 20tc i jej dzidzia jest o tydzien za mała,mimo że
      ona sama ma brzuszek całkiem całkiem. a moja koleżanka,która rodziła 28.12
      urodziła dzidzie 3,3kg.dzidzia troche poczekała(termin był na 12.12)i
      podrosła,bo w terminie ważyła 2,9, wiec nie ma się czym martwic maluszek
      podrośnie, jak nie teraz to chocby w 9 ms beedzie nadrabiał, wazne że organy
      działają prawidłowo, a Ty czujesz sie dobrze.pozdrawiam
      • zarazmamusia Re: Ile cm mają Wasze Dzidzie w 18 tygodniu? 08.01.05, 10:31
        Wiesz ja brzuch mam naprawdę spory! I to w zasadzie tak ostatnie 2 tygodnie tak
        mnie rozwaliły (mówiąc brzydko). Wiem, że nie powinnam panikować, w końcu to
        moje drugie dziecko, ale jakoś nie nabrałam dystansu ani wprawy w byciu
        ciężarną, histeria na tle dziecka raczej mi się nasiliła. Może dlatego, że jak
        byłam w pierwszej ciązy byłąm bardzo młoda, teraz upłyneło wiele lat a ja
        jestem bardziej oczytana i świadoma zagrożeń. No i wtedy nie było
        internetu smile)))

pozdrawiam serdecznie smile
        • guleranda Re: Ile cm mają Wasze Dzidzie w 18 tygodniu? 08.01.05, 11:40
          Wszystko jest ok, widocznie maluszek kuli sie przez to Twoje zamartwianiesmile
          Zobaczysz zaczniesz myslec pozytywnie to i dzidzia rozprostuje nozki i zaraz
          bedzie 5cm wieksza.pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka