Dodaj do ulubionych

a ja chce poznac mamusi z kielc

13.01.05, 22:00
HEJ
Jestem w ciąży oczywiście, mysle ze porod nastapi tak kolo 3 wrzesnia. Chce
porozmawiac z kims kto tez jest z Kielc ( o szpitalach i lekarzach) no i moze
umowic sie na wspolny porod smile
Obserwuj wątek
    • aniapatryk Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 14.01.05, 08:35
      CzescAniu ja też jestem Ania z Kielc. termin porodu na 12 wrzesnia mam. Chodze
      do dr Wydrzynskiego ze szpitala na Kosciuszki. Pierwszą ciąze tez on prowadził.
      Byłam wczoraj u niego i w/g kalendarza mam 5/6 tc, a w/g USG 3 tydzien ciąży.
      Nie ma jeszcze serduszka, wiec karte ciązy założy mi dopiero za miesiac.
      jest jeszcze jedna dziewczyna z Kielc, zaraz ja tu sciagne z forum "w
      oczekiwaniu"
      • madelaine6 Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 14.01.05, 09:35
        Witajcie!Mam na imie Kasia.Tez z Kielc smile))Termin porodu mam na
        29.VIII,ale i tak wole zostac na wrzesniu.Wszystko sie jeszcze
        moze zmienic,wczesniej termin mialam 1.IX,przesunal sie po USG.
        Dzidzius ma 1cm,bilo mu serduszko.Widzialam go bardzo wyraznie-
        mala glowka,tulow i zawizki nozek i raczek.Cudo!
        Chodze do dr Rokity,wiec umowmy sie moze na Kosciuszki na ten porod,
        dobra? wink))Na Prostej woalalbym nie rodzic juz (to moja druga ciaza).
        Pozdrawiam.
        • ania_kielce Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 14.01.05, 18:58
          No wlasnie, nie wiem do ktorego lekarza i na ktory szpital sie zdecydowac.
          Mialam zamiar chodzic do dr grelewskiego, ale sie rozchorowal i nie wiadomo
          kiedy wroci. No ale teraz sie dowiedzialam ze na prostej nie jest tak fajnie i
          mysle co by tu zrobic. Jesli mozecie to doradzcie mi lekarzy i napiszcie gdzie
          i kiedy przyjmuja i za ile no i w ogole.Ok? Ja dopiero jestem pierwszy raz w
          ciazy, a moja mama, ktorej moglabym zaufac w tej dziedzinie rodzila 15 lat temu.
          • madelaine6 Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 14.01.05, 21:35
            Aniu!
            Ja odradzam Prosta.Zobaczymy jak jest na Kosciuszki,moze
            Aniapatryk nam cos napisze,gdyz juz tam rodzila.Polecam Ci
            swojego obecnego lekarza-dr Rokite.Wizyta 70zl,z USg 100zl.
            Bardzo mily,kompetentny i bedzie na pewno dbal o Ciebie
            i fasolke.Przyjmuje na Targowej.Tel.do gabinetu:368-04-56.
            Ja jestem bardzo zadowolona.
            • aniapatryk Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 15.01.05, 13:09
              Z Kosćiuszki jestem zadowolona bardzo. Wiadomo kazdy szpital ma dobre i złe
              opinie. fakt Prosta ma coraz wiecej złych, ale znam osoby które były zachwycone
              tym szpitalem. Kościuszki to przedewszystkim miły personel, najlepsza
              neonantolog w Kielcach(opieka nad maluszkiem po porodzie super), lekarze
              praktycznie wszyscy bardzo mili i kompetentni. Ja mialam miec porod w wodzie nie
              wyszło, ale to fajna sprawa, polecam tamtejsza szkołe rodzenia- super sprawa.
              ja chodze do doktora Wydrzynskiego, miły sympatyczny człowiek, ma nowatorskie
              metody przyspieszania porodusmile. Przyjmuje na Warszawskiej(tam gdzie klinkia
              stomatologiczna Kołomańskiej). Przyjmuje w czwartki od 15 do skutku. Ceny takie
              same jak u doktora Rokity, co prawda za pierwsze USG nie wział pieniedzy.Tel.
              0502250922.
              Dr Rokita jest też ok, sam poród niestety nie odbywał sie przy moim dokorze(miał
              urlop) i rodzilam u dr. Wołowca, też moge polecic ze szczerym sercem,
              przesympatyczny i bezinteresowny człowiek. przyjmuje na Paderewskiego obok
              Wiedenskiej.
    • ania_kielce Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 17.01.05, 17:17
      jeszcze chyba musze pomyslec nad tym tematem, bo sie nie moge zdecydowac...
      • aniapatryk Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 14:30
        Hej fajnie witac kolejną kielczankęsmile
        • angelka Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 15:10
          Melduję sie smile Ania z Kielc. Obecnie 16 tc, termin ok. 03.10, chciaż ja sobie
          wyliczyłam na 10.10 a ostatnie usg wskazywało 06.10 smile tak więc jestem na
          październik. Chodzę do dr Anisiewicz, która pracuje na Czarnowie. Tam tez
          planuję poród. Duzo dobrego słyszałam o dr Wydrzyńskim, w ubiegłym roku
          chodziła do niego moja szwagierka i była bardzo zadowolona. Ja jednak
          zdecydowałam się na swoją lekarkę do której chodziłam już wcześniej. Poza tym
          chyba wink wolę Czarnów. Od Kościuszko odstraszyła mnie 5-cio osobowa sala na
          której leżała szwagierka i tłumy ludzi przewalające się między dziewczynami po
          porodzie i ich dzieciaczkami. Nie wiem czy to dobry wybór, ale na pewno nie
          zdecydowałabym sie na Prostą... mimo że moja koleżanka rodziłą tam 2 mieś temu
          i była zadowolona. Pozdrawiam serdecznie i fajnie że znalazłam towarzystwo z
          Kielc smile
          • ania_kielce Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 16:50
            Hej ! Ja za zadne skarby swiata nie zdecydowalabym sie na czarnow ( tez
            slyszalam niepochlebne opinie), a na prostej juz lezalam i wiem jak jest. No i
            sa male sale. Kazda z nas rodzic bedzie gdzie indziej wiec potem pogadamy sobie
            jak bylo na serio! A a propos moja kolezanka dzis urodzila na czarnowie!
            • aniapatryk Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 21:02
              Miejmy nadzieje ze wszystkie sie nie zawiedziemy naszymi szpitalami i lekarzami,
              a kazdy szpital ma plusy i minusy, normalnesmile
              • angelka Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 21:21
                Dokładnie. Ale po wszystkim bedziemy mogły wymienic poglądy smile
                Pozdrawiam.
                Ania, 16 tc
              • angelka Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 21:22
                Korzystajac z Waszej obecnosci zapytam gdzie w Kielcach mozna kupić jakieś
                fajne i nie bardzo drogie ciuchy ciążowe?
                • ania_kielce Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 21:31
                  nie wiem czy w ogole pojecie niedrogie funkcjonuje przy tego typu rzeczach. Ja
                  ogladnelam na plantach i mi szczeka opadla- zwykla bluzka 85 zl. To za drogo.
                  • angelka Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 21:43
                    Wiem, tez byłam na Plantach... Nie wspomne juz o Pinokio czy jakoś tak na
                    Bodzentyńskiej, tam to jest dopiero szok cenowy...
                    • madelaine6 Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 14.04.05, 10:23
                      Witam Kielczanki!
                      Ladne i niedrogie ciuchy mozna czesto kupic na allegro.
                      W Kielcach jest problem.Ja kupilam ostatnio na Plantach-ale nie
                      na ciazowym stoisku 2 pary spodni z materialu niedrogich(ale naprawde
                      b.dobrych gatunkowo-nie mna sie itd.) wieksze o 2 rozmiary niz przed ciaza,bluzke w sklepie na Sienkiewicza (obok Trolla w bramie) niestety droga,
                      ale potrzebna.Reszte rzeczy kupilam juz nie w Kielcach.
                      Najbardziej lubie bluzke C&A z allegro.
                      • ania_kielce Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 14.04.05, 17:32
                        ja tez kupowalam na Allegro, ale sie zrazilam , bo dostalam raz cos co nie tak
                        sobie wyobrazalam. Mam jedna sukienka, dwie pary spodni,ze dwie bluzki. I chyba
                        pochodze po ciuchach, bo co to za roznica na allegro czy w jakims lepszym
                        ciuchlandzie???
                      • aniapatryk ciuchy 14.04.05, 18:32
                        Ja kupuje wiekszosc na allegro z firmy 9fashion, miloha.No ale dzis dostalam 7
                        kg paczke z ciuchami ciazowymi od kolezanki , wiekszosc H@M, ciuchy boskie. Więc
                        w sumie problem mam rozwiazany do konca ciąży. W Kielcach faktycznie nie ma
                        gdzie kupic ciuchow, kupilam juz majtki z "ma-ma"-pisalam juz o tym . Strasznie
                        nie wygodne i pija gumki , nie polecam . Kupilam je w Pinokio. Wczoraj kupilam w
                        Tesco za 49 zł spodnie dresowe z weluru, fajne, wyjelam gumke i sa super
                        • ania_kielce Re: ciuchy 14.04.05, 18:39
                          No a ja do tego jestem dosyc wysoka i ze mna zawsze w tej dziedzinie byl
                          problem smile
    • ania_kielce Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 14.04.05, 18:41
      A jeszcze sie chcialam zapytac gdzie przyjmuje w kielcach specjalista od usg.
      bo wiem ze taki jest tylko gdzie??
      • madelaine6 Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 14.04.05, 19:29
        Aniu,na ul.Wojska polskiego 28a przyjmuje dr. Misiak,
        ktory ma ponoc Usg 3d,nagrywa na kasete,szczegolow nie znam,musze
        zadzwonic do niego,bo sie tam wybieram za jakies trzy tyg.
        Tel.602484848.
        • aniapatryk Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 15.04.05, 09:08
          Ja tez sie wybieram za 3 tyg, powiedzial aby przyszła około 21 tc i powie mi
          plec .Ponoc USG trwa około 45 minut.Sama nie dzwonilam ,ale moja kolezanka jest
          jego kolezanka, i ona o wszystko sie pyta. Tak wiec to beda chyba najdłusze 3
          tyg w moim życiu, juz sie nie moge doczekacsmile))
          • ania_kielce Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 15.04.05, 11:39
            Powiadacie ze ma 3 d? A ile to kosztuje , bo podejrzewam ze ze 3 stowki.
            Ja chcialam takie normalne, bo chcialam konsultacji. Gdzies na sienkiewicza??
            • ania_kielce Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 15.04.05, 11:41
              A no i ide do szkoly rodzenia od 4 maja smile
            • madelaine6 Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 15.04.05, 14:04
              ania_kielce napisała:

> Powiadacie ze ma 3 d? A ile to kosztuje , bo podejrzewam ze ze 3 stowki.
              > Ja chcialam takie normalne, bo chcialam konsultacji. Gdzies na sienkiewicza??

Nie no,tyle t w Warszawie kosztuje smile U niego podbno 50zl.
              Jak sie upewnie,to dam Ci znac,ale slyszalam to od Ani i od mojej
              kolezanki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka