ania_kielce 13.01.05, 22:00 HEJ Jestem w ciąży oczywiście, mysle ze porod nastapi tak kolo 3 wrzesnia. Chce porozmawiac z kims kto tez jest z Kielc ( o szpitalach i lekarzach) no i moze umowic sie na wspolny porod Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniapatryk Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 14.01.05, 08:35 CzescAniu ja też jestem Ania z Kielc. termin porodu na 12 wrzesnia mam. Chodze do dr Wydrzynskiego ze szpitala na Kosciuszki. Pierwszą ciąze tez on prowadził. Byłam wczoraj u niego i w/g kalendarza mam 5/6 tc, a w/g USG 3 tydzien ciąży. Nie ma jeszcze serduszka, wiec karte ciązy założy mi dopiero za miesiac. jest jeszcze jedna dziewczyna z Kielc, zaraz ja tu sciagne z forum "w oczekiwaniu" Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 14.01.05, 09:35 Witajcie!Mam na imie Kasia.Tez z Kielc ))Termin porodu mam na 29.VIII,ale i tak wole zostac na wrzesniu.Wszystko sie jeszcze moze zmienic,wczesniej termin mialam 1.IX,przesunal sie po USG. Dzidzius ma 1cm,bilo mu serduszko.Widzialam go bardzo wyraznie- mala glowka,tulow i zawizki nozek i raczek.Cudo! Chodze do dr Rokity,wiec umowmy sie moze na Kosciuszki na ten porod, dobra? ))Na Prostej woalalbym nie rodzic juz (to moja druga ciaza). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kielce Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 14.01.05, 18:58 No wlasnie, nie wiem do ktorego lekarza i na ktory szpital sie zdecydowac. Mialam zamiar chodzic do dr grelewskiego, ale sie rozchorowal i nie wiadomo kiedy wroci. No ale teraz sie dowiedzialam ze na prostej nie jest tak fajnie i mysle co by tu zrobic. Jesli mozecie to doradzcie mi lekarzy i napiszcie gdzie i kiedy przyjmuja i za ile no i w ogole.Ok? Ja dopiero jestem pierwszy raz w ciazy, a moja mama, ktorej moglabym zaufac w tej dziedzinie rodzila 15 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 14.01.05, 21:35 Aniu! Ja odradzam Prosta.Zobaczymy jak jest na Kosciuszki,moze Aniapatryk nam cos napisze,gdyz juz tam rodzila.Polecam Ci swojego obecnego lekarza-dr Rokite.Wizyta 70zl,z USg 100zl. Bardzo mily,kompetentny i bedzie na pewno dbal o Ciebie i fasolke.Przyjmuje na Targowej.Tel.do gabinetu:368-04-56. Ja jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 15.01.05, 13:09 Z Kosćiuszki jestem zadowolona bardzo. Wiadomo kazdy szpital ma dobre i złe opinie. fakt Prosta ma coraz wiecej złych, ale znam osoby które były zachwycone tym szpitalem. Kościuszki to przedewszystkim miły personel, najlepsza neonantolog w Kielcach(opieka nad maluszkiem po porodzie super), lekarze praktycznie wszyscy bardzo mili i kompetentni. Ja mialam miec porod w wodzie nie wyszło, ale to fajna sprawa, polecam tamtejsza szkołe rodzenia- super sprawa. ja chodze do doktora Wydrzynskiego, miły sympatyczny człowiek, ma nowatorskie metody przyspieszania porodu. Przyjmuje na Warszawskiej(tam gdzie klinkia stomatologiczna Kołomańskiej). Przyjmuje w czwartki od 15 do skutku. Ceny takie same jak u doktora Rokity, co prawda za pierwsze USG nie wział pieniedzy.Tel. 0502250922. Dr Rokita jest też ok, sam poród niestety nie odbywał sie przy moim dokorze(miał urlop) i rodzilam u dr. Wołowca, też moge polecic ze szczerym sercem, przesympatyczny i bezinteresowny człowiek. przyjmuje na Paderewskiego obok Wiedenskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kielce Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 17.01.05, 17:17 jeszcze chyba musze pomyslec nad tym tematem, bo sie nie moge zdecydowac... Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 14:30 Hej fajnie witac kolejną kielczankę Odpowiedz Link Zgłoś
angelka Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 15:10 Melduję sie Ania z Kielc. Obecnie 16 tc, termin ok. 03.10, chciaż ja sobie wyliczyłam na 10.10 a ostatnie usg wskazywało 06.10 tak więc jestem na październik. Chodzę do dr Anisiewicz, która pracuje na Czarnowie. Tam tez planuję poród. Duzo dobrego słyszałam o dr Wydrzyńskim, w ubiegłym roku chodziła do niego moja szwagierka i była bardzo zadowolona. Ja jednak zdecydowałam się na swoją lekarkę do której chodziłam już wcześniej. Poza tym chyba wolę Czarnów. Od Kościuszko odstraszyła mnie 5-cio osobowa sala na której leżała szwagierka i tłumy ludzi przewalające się między dziewczynami po porodzie i ich dzieciaczkami. Nie wiem czy to dobry wybór, ale na pewno nie zdecydowałabym sie na Prostą... mimo że moja koleżanka rodziłą tam 2 mieś temu i była zadowolona. Pozdrawiam serdecznie i fajnie że znalazłam towarzystwo z Kielc Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kielce Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 16:50 Hej ! Ja za zadne skarby swiata nie zdecydowalabym sie na czarnow ( tez slyszalam niepochlebne opinie), a na prostej juz lezalam i wiem jak jest. No i sa male sale. Kazda z nas rodzic bedzie gdzie indziej wiec potem pogadamy sobie jak bylo na serio! A a propos moja kolezanka dzis urodzila na czarnowie! Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 21:02 Miejmy nadzieje ze wszystkie sie nie zawiedziemy naszymi szpitalami i lekarzami, a kazdy szpital ma plusy i minusy, normalne Odpowiedz Link Zgłoś
angelka Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 21:21 Dokładnie. Ale po wszystkim bedziemy mogły wymienic poglądy Pozdrawiam. Ania, 16 tc Odpowiedz Link Zgłoś
angelka Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 21:22 Korzystajac z Waszej obecnosci zapytam gdzie w Kielcach mozna kupić jakieś fajne i nie bardzo drogie ciuchy ciążowe? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kielce Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 21:31 nie wiem czy w ogole pojecie niedrogie funkcjonuje przy tego typu rzeczach. Ja ogladnelam na plantach i mi szczeka opadla- zwykla bluzka 85 zl. To za drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
angelka Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 13.04.05, 21:43 Wiem, tez byłam na Plantach... Nie wspomne juz o Pinokio czy jakoś tak na Bodzentyńskiej, tam to jest dopiero szok cenowy... Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 14.04.05, 10:23 Witam Kielczanki! Ladne i niedrogie ciuchy mozna czesto kupic na allegro. W Kielcach jest problem.Ja kupilam ostatnio na Plantach-ale nie na ciazowym stoisku 2 pary spodni z materialu niedrogich(ale naprawde b.dobrych gatunkowo-nie mna sie itd.) wieksze o 2 rozmiary niz przed ciaza,bluzke w sklepie na Sienkiewicza (obok Trolla w bramie) niestety droga, ale potrzebna.Reszte rzeczy kupilam juz nie w Kielcach. Najbardziej lubie bluzke C&A z allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kielce Re: Angelka-wpisuj sie:))))) 14.04.05, 17:32 ja tez kupowalam na Allegro, ale sie zrazilam , bo dostalam raz cos co nie tak sobie wyobrazalam. Mam jedna sukienka, dwie pary spodni,ze dwie bluzki. I chyba pochodze po ciuchach, bo co to za roznica na allegro czy w jakims lepszym ciuchlandzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk ciuchy 14.04.05, 18:32 Ja kupuje wiekszosc na allegro z firmy 9fashion, miloha.No ale dzis dostalam 7 kg paczke z ciuchami ciazowymi od kolezanki , wiekszosc H@M, ciuchy boskie. Więc w sumie problem mam rozwiazany do konca ciąży. W Kielcach faktycznie nie ma gdzie kupic ciuchow, kupilam juz majtki z "ma-ma"-pisalam juz o tym . Strasznie nie wygodne i pija gumki , nie polecam . Kupilam je w Pinokio. Wczoraj kupilam w Tesco za 49 zł spodnie dresowe z weluru, fajne, wyjelam gumke i sa super Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kielce Re: ciuchy 14.04.05, 18:39 No a ja do tego jestem dosyc wysoka i ze mna zawsze w tej dziedzinie byl problem Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kielce Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 14.04.05, 18:41 A jeszcze sie chcialam zapytac gdzie przyjmuje w kielcach specjalista od usg. bo wiem ze taki jest tylko gdzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 14.04.05, 19:29 Aniu,na ul.Wojska polskiego 28a przyjmuje dr. Misiak, ktory ma ponoc Usg 3d,nagrywa na kasete,szczegolow nie znam,musze zadzwonic do niego,bo sie tam wybieram za jakies trzy tyg. Tel.602484848. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 15.04.05, 09:08 Ja tez sie wybieram za 3 tyg, powiedzial aby przyszła około 21 tc i powie mi plec .Ponoc USG trwa około 45 minut.Sama nie dzwonilam ,ale moja kolezanka jest jego kolezanka, i ona o wszystko sie pyta. Tak wiec to beda chyba najdłusze 3 tyg w moim życiu, juz sie nie moge doczekac)) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kielce Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 15.04.05, 11:39 Powiadacie ze ma 3 d? A ile to kosztuje , bo podejrzewam ze ze 3 stowki. Ja chcialam takie normalne, bo chcialam konsultacji. Gdzies na sienkiewicza?? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kielce Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 15.04.05, 11:41 A no i ide do szkoly rodzenia od 4 maja Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: a ja chce poznac mamusi z kielc 15.04.05, 14:04 ania_kielce napisała: > Powiadacie ze ma 3 d? A ile to kosztuje , bo podejrzewam ze ze 3 stowki. > Ja chcialam takie normalne, bo chcialam konsultacji. Gdzies na sienkiewicza?? Nie no,tyle t w Warszawie kosztuje U niego podbno 50zl. Jak sie upewnie,to dam Ci znac,ale slyszalam to od Ani i od mojej kolezanki. Odpowiedz Link Zgłoś