Dodaj do ulubionych

Pieprzony Centralwings

14.07.08, 12:50
Nie jestem zapewne pierwsza i ostatnia osoba wsciekla na
nasze "wspaniale" linie lotnicze centralwings.
Niekonczace sie zmainy rozkladu lotow o kilka godzin, bez
koniecznosci powiadomienia osob zainteresowanych chociazby droga
emailowa oraz odwolane loty to cala wizytowka tych linii lotniczych.
Owszem lecialam kiedys centralwingsem z Dublina do Warszawy bez
opoznienia (raz) ale juz nastepny lot zostal odwolany, na pol
godziny przed planowanym odlotem! Wszyscy pasazerowie byli juz
odprawieni i czekali na wejscuie do samolotu! Zostalismy jedynie
poinformowani ze lot sie nie odbedzie i ze mamy odebrac nasze
bagaze! To wszystko! Rekompensata? Zapomnijcie, czekam na jakas
odpowiedz ok miesiaca, nie sadze ze cokolwiek dostane. Maja ludzi w
dupie (za przeproszeniem). Numer telefonu do dzialu reklamacji?
Zapomnijcie, nie istnieje!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Pieprzony Centralwings IP: *.eranet.pl 17.07.08, 22:32
      No to mam portki pełne strachu, bo mam lot z Krakowa do Rzymu na
      wrzesień i muszę lecieć. Jak będzie opóźnienie to mi nie
      przeszkadza, ale jak mi wywiną numer że wogóle nie polecimy to
      będzie tragedia. No ale co wtakiej sytuacji, czy można polecieć
      następnego dnia, bądź w pierwszym wolnym terminie, jak to wygląda w
      Centralwings proszę napiszcie.
      • Gość: Ali Re: Pieprzony Centralwings IP: *.range86-162.btcentralplus.com 17.07.08, 22:45
        podstawia Ci autobus PKSu:) nastepnego dnia hehe
      • Gość: mirco Re: Pieprzony Centralwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 23:05
        Jeżeli naprawdę MUSISZ być w Rzymie konkretnego dnia, jeżeli to sprawa bardzo
        ważna, to leć Alitalią (wiem, zaraz ktoś napisze, że oni strajkują często i to
        nic pewnego) albo LOT-em, najlepiej dzień wcześniej. Opierać swoje plany na
        niezawodności low costa jest co najmniej ryzykowne.
        • Gość: gość Re: Pieprzony Centralwings IP: *.eranet.pl 18.07.08, 11:14
          Muszę lecieć samoltem bo lecę z niemowlaczkiem i to jedyny środek
          transportu z jakiego mogę skorzystać.Bilet już mam zarezewowany i
          nie muszę być konkretnego dnia. Mogę polecieć w innym liskim
          terminie. Pytanie moje jest następujące, jeżeli zdarzy się taka
          sytuacja że odwołają lot, czy dają mi inny w innym dniu, czy oleją
          mnie i radź se babo sama. Nie zależy mi na zwrocie kasy, po prostu
          muszę polecieć. Jakby mi taki numer wywinęli to tragedia dla mnie
          kompletna. Teraz każdy dzien jak maniaczka sprawdzam loty online i
          jak na razie z Krakowa wszyskie CO odlatują.Do września to już będę
          na pamięć znała rozkład odlotów wszystkich samolotów.Kurcze ale mam
          pietra, teraz się czuję jak w kasynie przy ruletce.
      • Gość: havana74 Re: Pieprzony Centralwings IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 18.07.08, 11:09
        Nie chce cie straszyc ale poniewaz mi sie cos takiego przytrafilo
        wole innych uprzedzic. Z tego co wiem to centralwings musi ci
        jedynie zwrocic pieniadze za kupiony u nich bilet. Moga ci udzielic
        znizki na ich nastepny lot ale z tego co pamietam to loty centrala
        nie odbywaja sie codziennie wiec mozesz poleciec kilka dni pozniej,
        o ile wogole bedzie jakies dostepne miejsce w samolocie. Najlepiej
        latac duzymi liniami lotniczymi ktore maja duzo lotow, duzo
        samolotow i zawsze mozna cos z nimi wykombinowac w razie czego.
        Centralwingsu nie polecam!
        • Gość: gość Re: Pieprzony Centralwings IP: *.eranet.pl 18.07.08, 11:33
          to znowu ja ta co ma pietra czy nie odwołają lotu na wrzesień z
          Krakowa. Otóż jeżeli odwołaliby lot to czy mogę zabukować na
          lotnisku bilet na inny termin, czy muszę to zrobić telefonicznie, z
          tego co słyszałam dodzwonić się do nich jest trudniej niż do
          papierza.Dziękuję za info. Troszkę się martwię, pocieszam się tym że
          nie wzyscy muszą mieć takiego pecha.Poki co Kraków sprawdzam i
          wszyskie samoloty odlatują z CO.Kurcze nerwicy się do września
          nabawię. W Italii jest tatuś naszego szkraba i nie widzial go już 4
          miesiące na wrzesień będzie pół roku, więc czekam na ten wylot
          stęskniona ogromnie. Jak mnie zawiedzie CO to oj ......woję nie
          myśleć
          • Gość: Ada Re: Pieprzony Centralwings IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 12:09
            Nie rozumiem po co tak panikujesz. Ulegasz nagonce na Centralwings,
            która po prostu staje się już nudna.
            Leciałam tą linią kilkanaście razy i nie trafiłam nigdy na odwołany
            lot. Wielu moich znajomych lata Centralem i każdy doleciał tam,
            gdzie chciał (pomijam kwestię opóźnień lotów - zdarzały mi się).
            Rzym to dochodowa trasa, więc mało prawdopodobne, by lot był
            odwołany (no chyba, że zepsuje się samolot). Leciałam poza sezonem,
            samolot był pełny.
            Po co szarpać sobie nerwy zastanawianiem się czy samolot odleci czy
            nie... Wyluzuj.

• Gość: agata Re: Pieprzony Centralwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 14:49
              Zgadzam się z Tobą Ada. Na lotach czarterowych CO sprawdza się
              nieźle. Pozdrawiam ;)
              • Gość: Ada Re: Pieprzony Centralwings IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 08:33
                Kraków - Rzym - Kraków to trasa rejsowa, nie czarter. Pozdrawiam.
            • Gość: gość Re: Pieprzony Centralwings IP: *.eranet.pl 18.07.08, 14:49
              No i bardzo dziękuję chyba takiej opini mi trzeba było.Oczywiście ja
              kupujac u nich bilet na lot brałam pod uwagę fakt, że skoro samolot
              lata 5 czy 6 razy w tygodniu do Rzymu to chyba nie ma się co martwić
              TYLKO rezerwować.A że kupiłam bilet w zielkim wyprzedzeniem
              zapłaciłam 120 zł więc hura hura kasa jaką bym wydała gdzie indziej
              poszła na super zestaw Lego do mojego szkraba. OK WYLUZUJĘ a jeżeli
              chodzi o opóźnienia to nie ma sprawy to mi wcale nie
              przeszkadza.Mały jest spokojny, to urodzony podróżnik. Już
              wyluzowałam pozdrawiam
              • Gość: Ada Re: Pieprzony Centralwings IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 15:02
                Nie przejmuj się na zapas, na pewno będzie dobrze, życzę miłego lotu.
                • Gość: XYZ Re: Pieprzony Centralwings IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 18.07.08, 15:49
                  Cancelwings nie radzi sobie ani w lotach rejsowych ani w czarterach badz tez czarter-mixach. Spoznienie to juz norma.
                  Od ponad pol roku uzeram sie o rekompensate za opozniony lot (jedyne 10 godzin) z ich winy.
                  Wbrew obowiazkom nalozonym na linie lotnicze przez KE pasazerowie nie otrzymali jedzenia, noclegu (to byl wlasnie lot czarterowy), ani pozostalych udogodnien wynikajacych z przepisow.
                  Jesli musisz leciec do Rzymu i chcesz leciec tanio lec Norwegianem albo Wizzerem. C0 omijaj szerokim lukiem.
                  • zlotajagoda Re: Pieprzony Centralwings 18.07.08, 18:54
                    Trzeci rok z rzędu korzystam z Centralwings - loty charter - mix - jako pasażer
                    indywidualny. Nie licząc jednego przypadku, gdy rozpętała się burza ( co nie
                    było winą linii lotniczych ;-) i byliśmy przewożeni na inne lotnisko ( sprawnie)
                    to wszystkie loty odbywały się o czasie. W obie strony.
                    Tak więc bez paniki - po co się stresować na zapas?
                    Jak widzisz, są tacy, którzy są zadowoleni z ich usług.
                    Pozdrawiam
                    p.s. nie pracuję w Centrawings :-))))
                    • Gość: ziomek Re: Pieprzony Centralwings IP: *.acn.waw.pl 19.07.08, 15:36
                      ja tez latam z nimi i to nie od dzisiaj, a przygody takie jak odwołania czy
                      awarie to są wszędzie teraz widziałem ze jedna z linii lotniczych juz odwołała
                      przeloty z Warszawy, Krakowa i chyba Rzeszowa i właśnie Centralwings
                      zaproponował swoje usługi i otworzyli dodatkowe połączenia więc nie są wcale
                      tacy źli
                      yoyoyo
                  • Gość: aga_jaga Re: świetny Centralwings! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 20:22
                    >Cancelwings nie radzi sobie ani w lotach rejsowych ani w czarterach >badz tez
                    czarter-mixach. Spoznienie to juz norma.

bzdura!!!

dziś rano wróciłam z Faro. wylądowaliśmy 25 min. przed planowym czasem.
                    (przyziemienie 4.35 polskiego czasu. mimo, że Okęcie otwierają o 5 rano).
                    tak więc bzdury gadasz. załoga świetna, kapitan sympatyczny, czego chcieć więcej?
                    może tylko tego, ze nie było kawioru i szampana z okazji mojego przylotu :)

lot mi się podobał i tylko dlatego tu napisałam. XYZ, weź deprim, bo marudzisz
                    niepotrzebnie.

• Gość: XYZ Re: świetny Centralwings! IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 20.07.08, 11:51
                      aga_jaga - reklamuja swoja linie stewko, ale nic Ci to nie pomoze. C0 skazane
                      jest na smierc. Zarzad juz od dluzszego czasu zastanawia sie co zrobic z ta
                      firma. I caly czas im wychgodzi, ze najbardziej oplacalne jest zamkniecie
                      nieretownej spolki corki.
                      A spoznienia i odwolania lotow - to juz norma w tej linii.
                      • Gość: aga_jaga Re: świetny Centralwings! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 14:00
                        XYZ - tak, masz rację, czasami się spóźniają i czasami odwołują loty. mój
                        przypadek to potwierdza.

nie muszę u nich pracować, żeby napisać coś pozytywnego. Twoje myślenie jest
                        nieco uproszczone.
                        denerwuje mnie tylko, że na tym forum znajdzie się kilku pieniaczy i chcą
                        narzucać reszcie sposób myślenia.
                        XYZ, pozwól, że będę mieć inne zdanie. każdy kij ma 2 końce.
                        • Gość: tedzik Re: świetny Centralwings! IP: *.acn.waw.pl 20.07.08, 18:07
                          ja też mogę coś napisać np to ze kupiłem już bilecik na lot i mam nadzieje ze
                          nic złego nie będzie, bo latałem już z nimi i było spoko.
                          Dodatkowym kąskiem jest to ze już są bilety na sezon zimowy tu plusik dla nich.
                          pozdro
                        • Gość: havana74 Re: świetny Centralwings! IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 24.07.08, 16:31
                          No coz, latwo nazywac kogos pieniaczem jesli samemu nie bylo sie w
                          podobnej sytuacji. Wiadomo ze kazde linie lotnicze moga odwolac swoj
                          lot, chodzi o to jak dalej ta sprawe zalatwia. W moim przypadku
                          mialam takiego pecha ze odwolali lot bez podania powodu na godzine
                          przed kiedy juz wszyscy byli odprawieni i czekali na wejscie do
                          samolotu a potem zostawili ludzi samym sobie. Kazali jedynie odebrac
                          bagaze wiec chyba mam prawo byc wpieniona nie sadzicie?

Dobijam sie teraz do nich droga pisemna, telefoniczna i mejlowa
                          domagajac sie odszkodowania bo zamiast 100 euro za przelot do
                          Warszawy z Dublina musialam zaplacic ok 250 nastepnego dnia plus
                          koszty transportu, hotel i caly dzien w plecy lacznie ok 500 euro.

Owszem lecialam wczesniej centralwingsem i lot byl ok, ale ten jeden
                          odwolany zniechecil mnie zupelnie dlatego wole ostrzec innych jesli
                          macie inna alternatywe to nie wybierajcie centralwings.
          • pofakcie Re: Pieprzony Centralwings 18.07.08, 18:00
            Gość portalu: gość napisał(a): Jak mnie zawiedzie CO to oj ......woję nie
            > myśleć ====>>> na pewno CO cię zawiedzie,bo CO to Continental Airlines i
            nie lata z PL!!!
            • konopielka80 Re: Pieprzony Centralwings 21.07.08, 22:12
              Latalam z Centralwingsem okolo 15 razy. Opoznienia byly, najdluzsze 2,5godziny,
              nigdy jednak mi lotu nie odwolano tuz przed odlotem. Milo wspominam wszystkie
              loty, mimo iz te ostatnie kosztowaly mnie sporo nerwow. Byl to okres, gdy
              Centralwings zaczal kasowac polaczenia i mial sporo opoznien i awarii.
              Przerzucilam sie wiec na inne linie.
              Centralwings raz anulowal mi lot, na miesiac przed odlotem, pieniadze oddano mi
              w ciagu 3-4tygodni, wiec nie narzekam.
              Wiem jednak, ze nie wszyscy sa szczesciarzami jak ja. Kolezanka leciala w maju,
              lot odwolano jej gdy byla juz na lotnisku. Nie myslcie, ze ktos sie zajal
              pasazerami. Jakis pan tylko wyszedl, powiedzial o odwolaniu lotu i powiedzial,
              ze mozna przebukowac bilety na jutrzejszy lot do Krakowa (kolezanka miala leciec
              do Warszawy) a najblizszy lot do Warszawy jest za 4 dni. I to tyle informacji ze
              strony Centralwings, zadnej pomocy, nic. Pieniedzy za lot kolezanka nie
              otrzymala do dzisiaj.
              • Gość: havana74 Re: Pieprzony Centralwings IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 24.07.08, 16:37
                Wedlug Urzędu Lotnictwa Cywilnego Komisji Ochrony Praw Pasażerów w
                Warszawie przewoznik ktory odwola lot jest zobowiazany do zwrotu
                calkowitego kosztu biletu w terminie do 7 dni od daty odwolania.
                Wiadomo fajnie ze wogole oddali (niektorym) ale powinnismy znac
                swoje prawa i sie ich domagac. Placimy za to w koncu! To nic ze nie
                placimy duzo ale w koncu gdyby im sie to nie oplacalo to nie
                istnieliby, nieprawda?
                Wymagajmy troche bo niedlugo bedziemy ich calowac po rekach ze
                wogole wystartuja albo wpuszcza nas na poklad samolotu, hurra!
                • Gość: ups Re: Pieprzony Centralwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 13:57
                  To faktycznie historia nieciekawa... Rozumiem zdenerwowanie, miałam złe
                  doświadczenia z innymi liniami... Ale chyba nie ma się nawet co rozpisywać.
    • marcepan27 Re: Pieprzony Centralwings 23.07.08, 16:15
      Kurcze, leciałam z nimi kilka razy i żadnych niemiłych przygód nie miałam.
      Ostatnio uratowali mi życie dzięki alternatywnym połączeniom dla pasażerów,
      którzy zostali wystawieni do wiatru przez Ryanair'a...
      • Gość: bono Re: Pieprzony Centralwings IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 13:51
        teraz nie ma się do czego przyczepić jeśli chodzi o nich bo robią teraz kawał
        dobrej roboty.
        I nawet te połączenia zastępcze no po prostu trafili w "10" bo jest to jednak
        duża pomoc dla tych co stracili przez innego przewoźnika.
        Teraz t jest porządna linia a przynajmniej widać że się starają.
        • Gość: Kacper Re: Pieprzony Centralwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 15:57
          Myślę, że większość jest zasługą nowego prezesa. Oby było tylko lepiej...
          • Gość: andzia Re: Pieprzony Centralwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 17:58
            musze przyznac ze centralwings pare razy "dal ciala" ale widze ze
            starjaja sie to naprwic. cieszy mnie fakt ze teraz mozna sie od razu
            dodzwonic, a byly czasy gdy wisialalm na sluchawce godzine.
            co do pytania , ktore zapoczatkowalo ten watek. To z doswiadczenia
            wiem, ze jesli odwoluja lot (mowie o odwolanie na kilka dni przed
            wylotem) to dzwonia i pytaja czy chcesz leciec w inny terminie czy
            zwrot kasy.Czyli jesli nie zalezy Ci na konkretnym dniu a jedynie na
            samym wylocie (rzeczywiscie cena atrakcyjna)to nie widze problemu,
            bedzie mozna zamienic lot.
            Ja mialam taka przygode w maju. odwolali moj wylot, nie mozna bylo
            sie dodzwonic. doczekalam sie tel od cental'a i wybralam opcje zwrot
            kasy. niestety i tu pojawia sie duzy minus. kase odzyskalam po 50
            dniach roboczych:(
            • Gość: Turystka Re: Pieprzony Centralwings IP: 195.205.221.* 02.08.08, 00:36
              Witam, właśnie miłam mieć wylot z tych linii do Egiptu - Hurghada....
              Niestety po godzinnym opóźnieniu...zostaliśmy powiadomieni, iż lot
              się nie odbędzie z przyczyn technicznych... Następnie co się
              okazało, problemem był zamkniety pas... Panowie uznali, iż należy
              nas przewieźć do hotelu... Na transport czekaliśmy ok. 30 min...a po
              przyjeździe do hotelu (po czym jazda pana kierowcy była tragiczna,
              gdyż bardzo pięknie wklejał się w zakręty) kolejka do rejestracji
              jest (ponieważ w tej chwili piszę właśnie z tego hotelu) jak z
              Warszwy do samego Egiptu :) Panowie obiecali, że jutro będziemy
              mieli pobudkę o godzinie 4 nad ranem a wylot odbędzie się o godzinie
              6..jestem bardzo ciekawa czy ten lot się w ogole odbędzie...
              Natomiast co do straty jednej doby w Egipcie jak oczywiście
              jesteście w stanie się domyśleć jest staracona!!
              Pierwszy i ostatni raz z biurem Sun & Fun i z liniami Central
              Wings!! Wasze podejście do klienta jest nieodpowiednie i
              skandaliczne!!
              Serdecznie pozdrawiam!!
              Jeżeli Drodzy Czytelnicy nie chcecie spędzić tak jak Ja i moi
              znajomi doby na lotnisku...Nie polecam ani biura ani tych linii!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka