kika_kika 10.02.05, 14:23 na usg wyszło wczoraj że to 9t i 6dzień, czyli dziś zaczynam 11 czy 10tc?? OM była 2 grudnia ale owu była późno - ok 17dc. Kto mi pomoże?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kika_kika Re: znów się pogubiłam... :/ 10.02.05, 14:36 wczoraj na usg wyszło 9t i 6dni i mały ma 3,13cm. Jak teraz liczę to wychodzi że dziś kończę 10tc i teoretycznie... maluśkie to dzieciątko, ale... owu miałam w 17dc więc te 3 dni to chyba tu dużo dają co?? Jak myslicie?? W poniedziałek lub wtorek ide do swojej pani doktor i mam zamiar zapytac o to, ale... może wy coś wiecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: znów się pogubiłam... :/ 10.02.05, 14:46 Kochana to faktycznie skompliowane, a powiedz mi skad tak dokładnie znasz dzien OWU, bo ja moge sobie tylko przypuszczac kiedy bylo,ale tez nie jestem pewna Odpowiedz Link Zgłoś
kaminia76 Re: znów się pogubiłam... :/ 10.02.05, 14:52 hej ja nie bardzo sie na tym znam, co prawda po poronieniu przetrzasnelam caly internet na temat poronien, dalszych staran, klopotow z nimi (sama to zaliczylam), hormonow, przebiegu ciazy,wymiarow bejbika itd itp ale mimo wszystko lekarze sa chyba najbardziej kompetentni.. z wymiarow twoje dzieciatko wyglada na 10 tydzien, data owu ma istotne znaczenie i moim zdaniem wszystko jest u Ciebie w porzadku, na moim poprzednim usg tez bylo tygodniowe przesuniecie a ja u siebie rowniez zakladam owu w 16- 17dc, zobaczymy czego ja sie dzis dowiem na moim badaniu, jesli rowniez bedzie maly poslizg to znaczy ze tak ma byc po poznej owu a zreszta ludzik Twoj ma juz cale 3cm serduszko mu wali jak dzwon, rusza łapkami sobie i jest sie z czego cieszyc nie zamartwiaj sie! jest dobrze! pozdrowienia od kamini i kolegi (na tym etapie to jeszcze nic nie wiadomo wiec moze od kolezanki )) paaa Odpowiedz Link Zgłoś
jolantau2 Re: znów się pogubiłam... :/ 10.02.05, 15:19 Masz podobnie jak ja. OM miałam 3.12 a owu 17.12. Wg mojej karty ciążowej wychodzi że jutro będzie 10 tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
youngeva Re: znów się pogubiłam... :/ 10.02.05, 16:23 podajcie ostani dzien miesiaczki, mam koleczko - policze Odpowiedz Link Zgłoś
youngeva Re: znów się pogubiłam... :/ 10.02.05, 16:26 czegos trzeba sie trzymac... i mysle ze OM jest najlepszy, mimo wszystko. Tobie wychodzi dokladnie poczatek 11-ego tyg. mi 12-ego Odpowiedz Link Zgłoś
mj77 Re: znów się pogubiłam... :/ 11.02.05, 18:22 ja tez za chiny nie mogę sie połapać w wtych wyliczeiach, OM miałam 21.11, czyli termin powinien byc na koniec sierpnia, ale po wielkości płodu na usg wyszło, że to 10tc i dostałam termin na 16.09. Owu na pewno miałam późno. I weź tu sie połap w tym wszystkim. E, najwazniejsze, żeby wszystko było ok, czy to ważne, czy to 10 czy 11tc? oby dzidzia była zdrowiutka Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: znów się pogubiłam... :/ 12.02.05, 23:02 Hej Kika. Ja ma termin OM z 5 grudnia. Właśnie kończy się 10 tydzień według OM, ale na USG na pewno wyjdzie mi młodsza ciąża. Długość cykli wahała się między 30-40dni i nawet nie wiem kiedy miałam owulację W każdym arazie już gin mi mówił, ze mam minimalnie mniejszą macicę niż by to wynikało z OM. Poza ty u mnie w pierwszej ciąży po 3 USG miałam 3 różne terminy. A urodziłam jeszcze w innym. Jeśli termin powtórzy ci się na kolejnych USG, to wtedy możesz chyba ten właśnie termin przyjąć. Pozdrawiam Ewa i Maciuś (19.11.2003) i Kruszynka (10tc) Nowy portrecik src="lilypie.com/days/050911/0/25/1/+1" alt="Lilypie Baby Ticker" border= Odpowiedz Link Zgłoś