giks 27.02.05, 17:11 Czy wasze dzieci układają puzzle a jeśli tak to same czy z waszą pomocą i z ilu elementów ? Takie małe pytanie porównawcze Pozdrawiamy rówieśników mama Aga i Mateuszek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grajka11 Re: grudzień 2001 08.03.05, 13:40 Grześ nie układa sam puzzli tzn. bawimy się wspólnie 30 elementami, ale potrafi znaleść odpowiedni kawałek i podać mi pokazując gdzie dać,układamy wspólnie z jego dużą pomocą, sam uważa, że nie da rady, natomiast córa w tym wieku z takimi puzzlami radziła sobie w mig i domagała się wciąż trudniejszych, ale też inne rzeczy robiła około pół roku szybciej niż Grześ - mówiła, śpiewała, zapamiętywała rymowanki, w wieku 4 lat pisała już 3-4 literowe wyrazy drukowanymi a w wieku 5 lat czytała i pisała. Grześ nie wykazuje takich uzdolnień więc i z puzzlami bawi się chyba jak przeciętny trzylatek. Pozdrawiam Grajka Odpowiedz Link Zgłoś
grajka11 Re: grudzień 2001 08.12.05, 12:39 Oodświeżam wontek, bo powinny się zacząć wpisy świerzych czterolatków. My musimy jeszcze trochę poczekać do urodzin Grzesia do 28 grudnia, ale cikawa jestem jak zorganizowaliści urodzinki swoim pociechom, co dostali na prezenty i co było tak zwanym strzałem w dziesiątkę dla 4letniego dziecka. My planujemy kinder bal z dziećmi z rodziny i znajomych w sumie nie więcej niż 4 osoby, żeby dało się ich opanować i zorganizować jakieś fajne zabawy. Inspiracji poszukam na forum oczywiście. Pozdrawiam wszystkich Grajka Odpowiedz Link Zgłoś