Dodaj do ulubionych

dzidzius i wakacje

28.04.05, 10:44
Dziwczynki co roku z mezem gdzies wyjezdzamy i choc fakt ,ze pojawi sie
dzidzius napawa nas ogromna radoscia , to troszke nam smutno ze chyba nigdzie
nie wyjedziemy.Ostatnio zastanawialismy sie czy pod koniec sierpnia ,albo na
poczatku wrzesnia nie zrobic sobie choc tygodniowych wakacji w jakiejs
spokojnej miejscowosci. Czy same cos planujecie, a moze znacie przypadki
wakacji z takimi maluszkami , jak one to znosily?
Obserwuj wątek
    • rosanna Re: dzidzius i wakacje 28.04.05, 10:53
      Te wakacje spedzamy w domu, ale w przyszlym roku
      jedziemy nad morze.
    • deedee0 Re: dzidzius i wakacje 28.04.05, 10:54
      HEj
      Termin mam na 25 czerwca i planujemy wyjazd co najmniej 2-tygodniowy na Kretę
      we wrześniu. Z pierwszym dzieckiem byliśmy po raz pierwszy na wakacjach gdy
      miało 6 miesięcy, ale od tej pory podróżując widziałam nie raz trzy miesięczne
      dzidzi w samolotach. Wyjaz polecam, dziecina nie będzie już noworodkiem, ty
      sobie odpoczniesz, a i dziecku dobrze zrobi zmaiana klimatu.
      Jeśli będziesz karmić piersią - co będzie najwygodniejsze w czaise wyjazdu -
      uważaj na to co jesz i jaką wodę pijesz.
      Nie rezygnuj z wyjazdu, nie warto smile
      Pozdrawiam
      Deedee
    • strzala04 Re: dzidzius i wakacje 28.04.05, 10:58
      My jedziemy na wakacje. Nad morze, na tyle na ile się dawink Szkoda siedzieć w
      śmierdzącej Warszawie całe lato.
      • romilka Re: dzidzius i wakacje 28.04.05, 11:07
        Jezeliz dzidzia i ze mna wszystko bedzie ok(a tak bedziesmile to jedziemy na
        wakacje!!Moze nie na poczatku lipca ale pod koniec i w sierpniu!!mamy wiejski
        domek nad jeziorem wiec pewnie tam pojedziemy.Oprocz tego z mojego rodzinnego
        domu nad morze jest 30 min samochodem wiec chcialabym naszemu skarbowi pokazac
        polskie morze!!Za granice bym sie nie odwazyła wybrac do 6 miesiecy ale potem
        czemu nie!!W marcu zamierzamy jechac na narty z mezem choc na kilka dni,ale jak
        to bedzie to nie wiadomo!!
        Podobno druga polowa lipca i pierwsza sierpnia ma byc przepiekna!!oby!!
        Pierwsza polowa lipca moze byc troszke chlodniejsza zebysmy mogly sie
        zregenerowac,prawda!!Ale tylko troszke zimniejszasmile.....

Romi-Dzidzia
    • mamalgosia Re: dzidzius i wakacje 28.04.05, 11:17
      Mój mąż wykorzysta cały urlop po narodzinach dzidziusia, więc nie mam na co liczyćsad
      • lolo09 Re: dzidzius i wakacje 28.04.05, 12:04
        a my jak mlody skonczy ze 2-3 tyg na pewno bedziemy wyjezdzac na weekendy do
        naszedo domku w miliczu (basen, las, spokoj) a w sierpniu pojedziemy tam na
        jakies 2tyg bo i tak maz wiecej urlopu nie wykombinuje. z damianem tez jak mial
        6 tyg pojechalismy na 2 tyg na takie wczasy. pytalam wtedy pediatre czy mozna
        jechac powiedziala ze oczywiscie, lepsze to niz spacery w smierdacym wroclawiu.
        a na wczasy zagraniczne pojechalismy dopiero jak damian mial rok bo wczesniej
        sie troche balam.
        • mama-in-spe Re: dzidzius i wakacje 28.04.05, 12:40
          Ja za granicę stanowczo bym w te wakacje nie jechała. Toż na Krecie bywa we
          wrześniu grubo ponad 30 stopni - i co tam w ogóle robić z takim maluszkiem???
          Nawet do nosidła się przecież jeszcze nie nadaje.
          Zastanawiamy się nad jakims wyjazdem koło wrezśnia, ale nie w ekstremalne
          klimaty (morze, góry), tylko raczej coś spokojnego niedaleko, jakieś
          gospodarstwo agroturystyczne czy cuś. Zobaczymy. Na pewno można mykac do
          Kosntancina, Powsina, nie trzeba przecież spacerowac z wózkiem po
          MArszałkowskiejbig_grin
    • mamagocha Re: dzidzius i wakacje 28.04.05, 14:00
      My na szczęście mieszkamy przy samym Parku Szczęsliwickim, więc całe dnie
      bedziemy leniuchować nad stawem i karmić kaczuchy, a weekendy spędzać na działce.
      W przyszłym roku planujemy polskie morze i dopiero w następne wakacje
      wyjedziemy za granicę gdy mała bedzie już mogła sobie pobiegać.
    • guleranda Re: dzidzius i wakacje 28.04.05, 14:50
      My co roku jeżdzilismy na tygodniowy spływ kajakowy w lipcu.W tym roku
      oczywiscie to odpada,ale za rok?kto wie jak mała będzie zdrowa i bedzie
      chodzic.A w te wakacje to może w sierpniu pojedziemy nad morze,ale to jeszcze
      nic pewnego.
    • sgosia5 Re: dzidzius i wakacje 28.04.05, 17:42
      Moja siostra, która też ma termin na czarwiec ma już zaplanowany wyjazd nad
      morze w pierwszej połowie sierpnia, ale ja się troche boję z takim maluszkiem.
      Chociaż ze względu na wyjazdy mojego męża (którego najprawdopodobniej od lipca
      do odwołania nie będzie każdego tygodnia przez trzy dni) chyba wyjadę już w
      lipcu do rodziców a w sierpniu do teściowej na Mazury, o ile się nie
      rozmyślę...Zależy jak będę sobie radzić sama z dwójką dzieci, bo obie babcie
      pracują i na pewno do mnie nie przyjadą.
      • renia73 Re: dzidzius i wakacje 01.05.05, 11:51
        Potwierdzam, wybieramy sie nad polskie morze - starsza córcia troche poszaleje
        w wodzie, a młodszy (mam nadzieję bedzie zdrowy)nie bedzie juz noworodkiem wiec
        moze nie ma co przesadzac z ostrożnością. Wiadomo, ze jak nie bedzie pogody,
        albo dzieci chore to nigdzie nie pojedziemy. W podrózy lepiej zachowuja sie
        miesieczniaki niz półroczne, bo przewaznie śpią...
    • martynka6 Re: dzidzius i wakacje 29.04.05, 10:11
      My tez na pewno z wakacji nie zrezygnujemy!!
      Juz w lipcu, bardziej w drugiej polowie jade z Mama na dzialke nad Zalew
      Zegrzynski - Maz bedzie dojezdzal do nas po pracy, dzialke mamy jakies 20 km od
      domu smile) Pewnie posiedzimy tam ze 2 tygodnie.
      A pod koniec sierpnia planujemy maly urlopik u szwagierki nad morzem. Jedzimy
      tam co roku. Pomylsmy tez moze o Mazurach, bo duzo blizej...
      A w przyszle wakacje, to chcialabym abysmy pojechali z Malutka gdzies nad
      jakies cieple morze, ale zobaczymy jak to bedzie za rok smile)
    • vikas Re: dzidzius i wakacje 29.04.05, 19:30
      Jeśli tylko Maluchy bedą zdrowe to nie widzę problemu.
      Teraz jedziemy zobaczyć miejscówka i jeśli bedzie odpowiednia
      to w na przełomie lipca sierpnia jedziemy odpocząć na
      kilkanaście dni.Zresztą to dość blisko bo 100 km od Wa-wy.
      • lesia28 do vikas 29.04.05, 20:27
        A moze pochwalisz sie gdzie planujecie wyjechac? Moze znacie jakies fajne
        kwatery gdzie mozna by bylo spedzic fajnie czas nad jakims jeziorkiem , albo
        fajne gospodarstwo agroturystyczne godne polecenia.
        • vikas Re: do vikas 02.05.05, 16:08
          Właśnie wróciliśmy z tamtych okolic.Bylismy
          w Zdworzu w osrodku Relax bardzo fajne miejsce.Cichutko,jeziorko
          czyste i dużo płycizny z brzegu.Domki przystosowane na pobyt rodzinki
          2+1,lub 2+2,lub na dwie pary dobrze się rozumiejące bo jeden pokój
          jest przechodni.25 zł od osoby po 3 dobach taniej.Domki z umywalką i wc,
          prysznic ogólno dostępny.Możliwość wypozyczenia sprzętu wodnego,wesołe
          miasteczko,miejsce do zabawy dla dzieci.Zobacz sobie pod adresem
          www.relax.mdi.pl
          Polecam też pobyt w Koszelówce warunki podobne ośrodek Zacisze i Zacisze Bis.
          Wrzuć Zdwórz lub Koszelówka w wyszykiwarkę na WP,a napewno coś znajdziesz.
    • lesia28 Re: dzidzius i wakacje 29.04.05, 21:04
      Ja moge polecic osrodek w Karwi kolo Wladyslawowa , miejscowosc bardzo fajna i
      piekna piaszczysta plaza , osrodek czysciutki zadbany jak bylismy rok temu bylo
      duzo malzenstw z malymi dziecmi

wczasy-paulina.pl/
    • coronella Re: dzidzius i wakacje 01.05.05, 18:14
      Zdziwisz sie, jak dobrze takie dziecko znosi wyjazdy. Szczególnie tam, gdzie
      powietrze jest czystsze niz w miescie.
      Jesli tylko z maluszkiem nie bedzie wiekszych klopotow, nie ma sie co
      zastanawiac! Ja bardzo duzo jezdze z Dominika, i z jej braciszkiem też
      zamierzamy.
      • agablues Do Coronelli - sorki za prywatę :) 04.05.05, 22:06
        Dorota, jak dobrze Cię tu znowu widzieć ! Martwiłam się Twoim milczeniem.
        Mam nadzieję, ze wszystkie badania wyszły prawidłowo.
        Mocno trzymam kciuki, aga
    • zarazmamusia Re: dzidzius i wakacje 02.05.05, 19:08
      Oj mam mieszane uczucia po tym co przeczytałam... z jednej strony myśle sobie,
      że odważne jesteście ale z drugiej strony... to chyba raczej egoizm. Nie
      chcecie rezygnować z tego do czego się przyzwyczaiłyście... Bo raczej trudno
      podejrzewać 2 miesięczne dziecko o przyjemność z wyjazdu. A zmiana klimatu,
      pożywienia, wcale nie musi okazać się tak korzystna jak myślicie. Moja pediatra
      była zdecydowanie na NIE wszelkim podróżom z niemowlakiem i w pełni się z nią
      zgadzałam teraz róznież nikt by mnie namówił na wakacje z niemowlakiem. Starsza
      córka pojedzie z dziadkami a ja będę miała czas nacieszyć się macierzyństwem.
      Takie jest moje zdanie.
      • mamaaga5 Re: dzidzius i wakacje 04.05.05, 15:23
        my jak najbardziej się wybieramy i nie bardzo rozumiem dlaczego to ma być
        egoizm. Mamy domek na drugim koncyu Polski, nad jeziorem gdzie jest spokoj i
        cisza i pelno rodziny dookola. Na pewno nie bedzie tam dziecku gorzej niz w
        zatloczonej Warszawie i w bloku. A jedzonko z ogrodka u babci tez na pewno
        lepsze niz supermarketowe. Poza tym jesli ja sobie troche odpoczne, odstesuje
        sie i powygrzewam na sloncu, to moja corcia tez poczuje ze jej mama jest
        wyluzowana i spokojna a nie np. znerwicowana. Wbrew pozorom to tez jest bardzo
        wazne i nie sa to tylko fanaberie i egoizm. Ja tylko w ramach ostroznosci
        znalazlam sobie tam bardzo dobrego pediatre, ktory o kazdej porze w razie
        potrzeby przyjedzie na domowa wizyte. Jestem wiec spokojna, czekam na Maluszka a
        potem na wakacje.

pozdrawiam
    • hayet Re: dzidzius i wakacje 04.05.05, 15:28
      my w tym roku nie jedziemy nigdzie raczej. pLanowalam wyjazd do tesciowej do
      hiszpanii, ale to jednak za daleko i nie bede ciagac malej w takie dalekie
      podroze. Moze tesciowa przyjedzie do nas a w przyszlym roku my do niej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka