Dodaj do ulubionych

ja chcę truskawek!!!!

22.05.05, 10:13
Cholerka miał byc cieplutki kwiecień i maj i truskawki wczesniej...a
tymczasem nie zanosi sie żebym mogła się objeść nimi przed
porodem...szkoda...jak nigdy mam na nie ochotę...a te terażniejsze sa do
niczego, w ogóle nie smakuja jak truskawki tylko jak wata.Póżniej bedą mnie
kusić...szkodasad(
Obserwuj wątek
    • magdalenka77 A ja czereśni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.05.05, 10:17
      Co roku w czerwcu nic właściwie innego nie jadam, jak tylko czereśnie na
      kilogramy. I teraz też się już nie mogę doczekać. Ale jak truskawek właściwie
      jeszcze nie ma, to i czereśnie chyba się nie pojawią przed porodem. Buuu sad(((
    • mamalgosia Re: ja chcę truskawek!!!! 22.05.05, 10:36
      MOja mama gdzies kupuje mi piekne, soczyste i czerwoniutkie truskawki. Zdaję
      sobie sprawę, żepewnie jakies sztuczne one są, ale i tak zjadam z zachwytem
    • koleandra Re: ja chcę truskawek!!!! 22.05.05, 10:39
      Ojej, jaki problem... to będziemy jeść po porodzie.
    • strzala04 Re: ja chcę truskawek!!!! 22.05.05, 10:46
      I ja chcę truskawek! Szaleję za nimi. Co roku jak się pojawią to mogę jeść tylko
      truskawki. A tych szklarniowych nie cierpię.
      Tak samo było z jogurtem truskawkowym, który jadłam w litrach wcześniej, ale w
      ciąży mi przeszło. Jest dla mnie za słodki.
    • guleranda Re: ja chcę truskawek!!!!-do koleandry 22.05.05, 11:09
      No własnie koleandra w tym problem,że nie bedziemy mogły jeść po
      porodzie.truskawki okropnie uczulaja dziecko, a juz napewno noworodka.Jakieś 1-
      3 na spróbowanie i koniecsad((
      • renia73 Re: ja chcę truskawek!!!!-do koleandry 22.05.05, 13:12
        Ja przez prawi 5 lat nie jadłam truskawek, bo najpierw karmiłam, a potem szkoda
        mi było mojej alergicznej córki, która z owoców jadła tylko jabłka, gruszki i
        śliwki i to najlepiej z wiadomego źródła, wiec w jej obecności tez raczej było
        cięzko...
      • koleandra Re: ja chcę truskawek!!!!-do koleandry 22.05.05, 18:29
        Truskawki na pewno będę jeść. No... jesli sie okaże, ze jednak uczulają to
        przestanę ale tak łatwo zrezygnować to nie zrezygnuję smile Dziecko wcale nie musi
        reagowac alergią na truskawki. Adę uczulały proszki do prania dla dorosłych i
        konserwanty. Jadłam wszystko karmiąc ją... Zobaczymy jak będzie teraz.
        • renia73 Re: ja chcę truskawek!!!!-do koleandry 22.05.05, 19:57
          Jak widzisz ze dziecko po zjedzeniu owocu ma saczace sie rany na pupie i
          przegubach albo kaszle całą noc, tak ze nie śpisz całą noc, to odechciewa Ci
          sie jeśc na długo...
          Ciesz się ze tego nie poznałas, bo to wymaga wiele konsekwencji w
          powstrzymywaniu sie od róznych atrakcji jedzeniowych...
    • oliwe Re: ja chcę truskawek!!!! 22.05.05, 18:26
      Mnie się nawet śnią!!!! Jadam teraz okropne mrożone a i tak mi smakują
      i nawet te szklarniowe. Chyba ktoś będzie mi musiał powiedzieć, że naprawdę
      wyrządzę krzywde dziecku żeby mnie powstrzymac przed zjedzeniem jak tylko się
      pojawią.
    • maral97 Re: ja chcę truskawek!!!! 22.05.05, 18:34
      Ja zawsze mroże truskawki prosto z ogródka i mam cały rok pyszny koktajl.
      Właśnie sobie popijam. Wiem, że to nie to samo co świeże ale lepsze to niż nic.
      Polecam! skoro przy karmieniu nie nalezy ich jejśc to przynajmniej jak
      odstawisz dziecko od cyca, zawsze będą na Ciebie czekać w zamrażarce i kiedy
      najdzie ochota - myk do miksera + jogurt naturalny i cukier i pyszny koktajl
      gotowy.
      • rosanna Re: ja chcę truskawek!!!! 22.05.05, 19:55
        Ja kupuje polskie truskawki i potrafie zjesc kilogramsmile
        Kiedy jak nie teraz? Ceny w W-wie 13-18 zl.
        Ostatnio mam slaby apetyt, zajadam owoce i warzywa.
        A i lody uwielbiam!
        • romilka Re: ja chcę truskawek!!!! 22.05.05, 21:23
          Truskawki to moje owoce,urodzilam sie w porze truskawkowej i nie wyobrazam
          sobie zycia bez nich!!ALe czego nie robi sie dla dziecka!!Narazie bede jadla
          ale potem...czeresnie tez bardzo lubie!A czemu nie mozna czeresni,tez uczulaja??
          Szok!!
          • renia73 Re: ja chcę truskawek!!!! 22.05.05, 21:31
            czeresnie raczej nie uczulaja (chyba ze pędzone) ale sa mocno wzdymające, wiec
            ewentualnie kolka u dziecka. Ponoc sa kobiety ktore jedza kapustę (baardzo
            wzdymajace) i karmią i ich dzieci dobrze sie mają...czego Wam i sobie życzę!
            • domii Re: ja chcę truskawek!!!! 23.05.05, 11:58
              a ja sie wlasnie najadlam truskawek! Byly dobre i szybko zniknely! smile
              Widzialam tez na bazarku pieeeekne czeresnie - 45 zł kilogram...
              Chyba z nimi jeszcze troche poczekam, nie?
              • mama-in-spe Re: ja chcę truskawek!!!! 23.05.05, 13:11
                Przecież już sa polskie i właśnie się nimi zajadam. Pyyyychotasmile))Trza
                korzystać z okazji przed porodem!
                • anna.michal Re: ja chcę truskawek!!!! 23.05.05, 13:50
                  ja też chce - ale na razie jest ich na lekarstwo.
                  Pzreszłam dzisiaj okooiczne sklepiki i niestety nigdzie nie znalazłam.
                  A czas leci - po porodzie będe mogła co najwyżej na nie popatrzeć, no może 1-2
                  zjeść, ale wtedy to dopiero będe mieć smaka. Trudno - chcielismy z mężem mieć
                  dziecko -majowo-czerwcowe to takie później poświęcenia. (Michał miał miesiąc jak
                  próbowałam truskawek no i zareagował na nie wysypką)
    • strzala04 zeżarłam prawie kilogram:)) 23.05.05, 16:22
      Kupiłam sobie kilogram za całe 15 zł. Zdzierstwo, ale było wartosmile) Truskawki
      gruntowe, prosta spod Żywca. Jeśli ktoś chce skorzystać to są w warzywniaku na
      rogu Dolnej i Belwederskiejsmile) Mniam, mniam.
      • guleranda Re: zeżarłam prawie kilogram:)) 23.05.05, 16:33
        Och Ty...tak kusisz...cholerka zaraz normalnie pójdę i zjem.Zazdroszcze
        Ci !!!smile)
        • lolo09 Re: zeżarłam prawie kilogram:)) 23.05.05, 22:28
          strasznie u was drogo!!!!!
          u nas juz sa z polskich dzialek za 5zł/kg, nawet kupilam ale "wypilismy " je z
          mezem bo mi jakos szczegolnie truskawki nie smakuja, a damian nie lubi.
          za to wczoraj dalam chlopakom lody- pol pudelka waniliowych i pol truskawkowych
          i az zrywalam boki ze smiechu, damian lubi rozowe jak PO (teletubis)i maz tez,
          wiec jak tylko mlody zobaczyl ze tatus mu podjada rozowe to kazal mu wypluwac,
          albo szedl do mnie na skarge i mowil ze musze tate nabic, bo ma jesc białe jak
          chmurki a nie czerwone jak PO smile)))))))))))))))))
          koniec koncow nie zostalo dla mnie juz nic, a zazwyczaj to ja zjadam
          smietankowe smile))))))))
          • strzala04 Re: zeżarłam prawie kilogram:)) 24.05.05, 09:22
            Lolo, oj drogo, drogosad Ale co począć. Trzeba żyć jakoś. Dlatego sobie nie
            kupię codziennie kilograma (choć spałaszowałabym bez problemu) tylko raz na
            tydzieńsad
            Fajnie masz z tymi swoimi chłopakami. A jak dojdzie kolejny? Pełnia szczęściasmile)
            • lolo09 do strzala 24.05.05, 14:09
              kupa smiechu na kazdym kroku, zwlaszcz teraz jak mlody wymysla nowe slowasmile
              ale juz im zapowiedzialm ze za rok mama jedzie na urlop.............sama!
              tylko ze pewnie wroce po 2 dniach (jakos nie potrafie bez nich zyc, choc czasem
              mam dosc)
              smile)))))))))))
    • oliwe Re: ja chcę truskawek!!!! 24.05.05, 11:39
      U nas nie ma jeszcze. Zjadłam za to całego arbuza. Tyle wody, że nie wiem czy
      sen miałam przerywany siusianiem czy siusianie snem.
    • romilka Re: ja chcę truskawek!!!! 24.05.05, 11:56
      zjadlam wczoraj prawie kg z mezem!!byly bardzo dobre,mialy smak prawdziwej
      truskawki,a jak kupilam kilka dni temu to smakowaly jak...nie wiem co!!

*Filipek*
    • mamagocha Re: ja chcę truskawek!!!! 24.05.05, 11:57
      Nienawidziałm truskawek, podziwiałam ludzi obiadających się tym wstrętnym owocem
      i jego przetworami. Aż tu nagle, któregoś dnia (to był chyba 12tc) zadzwoniłam
      do męża błagając by mi kupił czekoladę truskawkową. Trzy razy pytał czy aby
      napewno mam na myśli truskawki...tak! chciałam truskawek!!!
      I tak oto wybuchła miłość truskawkowa. Do ostatniego tygodnia szyflady były
      pełne czekolady a lodówka lodów o tym "wspaniałym" smaku.
      Odstawiłam juz przetwory truskawkowe na wszelki wypadek i właśnie zajadam
      czekoladę malinowąsad To nie to!!

A kiedyś było tak pięknie, zajadałam się mięsiwem w pikantnych sosach i
      gardziłam słodyczami. Czy to wróci?

Ale jest jedna dobra wiadomość, podobno po porodzie (nawet karmiąc piersią)
      będzie już nam wolno jeść sery pleśniowe. HURA!!!

Pozdrawia Was
      Czekoladowo lodowa ciężarówkasmile)
      • jezzmam Re: ja chcę truskawek!!!! 24.05.05, 16:17
        A ja dziś zjadłam kilo truskaweczek i jeszcze mam na nie ochotkę!!!!!!!!
    • guleranda Re: ja chcę truskawek!!!! 24.05.05, 20:18
      Dziewczyny, jak tylko któras znajdzie w Wawie truskawki tak w okolicach 5-7 zł
      to niech szybko daje znac gdzie, bo mi juz czasu niewiele zostałosmile)na razie
      wcinam lody truskawkowe,ale to nie to...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka